Da zaključimo analize i meni malo čudne komentare!
Da kažem i time završim!
Ovaj pčelarski forum sam osnovao još 01.05.2011. godine!
Moja želja je bila da pružim priliku svim dobronamernim ljudima bilo da su početnici ili iskusni pčelari da DRAGOVOLJNO postanu njegovi čalnovi!
Trudio sam se da lično otvorim skoro sve početne teme (što nije nimalo lako), i da polako primam nove članove.
Sećam se nekih koji su bili prvi i među prvima : Slobodan Luković (1), Zoran Sević (2), Nusret Preljević (3), Ivan Brndušić (4), Aleksandar Stanković, Sveto Stevanović, Živomir Gujaničić, Dimitrije Nikolić, Medo Kajević, Jovan Zečević...ovo su bili majski članovi 2011. godine.
Propisao sam lično Pravila foruma
Kasnije se članilo puno kolega a jedno vreme je bila opšta "navala" gde smo Blagoja Koneski i ja primali po 20-25 dnevno!
Teme su skoro sve pčelarske i najčešće pisane u duhu pčelarstva!
Bilo je povremenih nasrtaja i smišljenih provokacija kako bih zatvorio sajt ali uz pomoć nekih kolega i ličnu želju da izdržim, forum i danas živi a ako Bog da sreće i dalje će opstajati jer sada članovi nedaju (koliko sam uočio iz poruka meni i podrške), da se ugasi!
Hvala im na tome od srca.
Kako je članstvo na forumu dragovoljno to je i pisanje u okviru tema takođe dragovoljno, drugim rečima bez ikakave prisile, gde pčelari iskusni ili manje iskusni iznose svoja zapažanja, želje i iskustva zarad podele i anlaize među članstvom kako bi proverili svoje znanje ili podelili ga sa članovima!
Naravno mnogima je ovaj forum bio "odskočna daska" u pčelarstvu pa i pisanju a bogami i u ličnoj pčelarskoj afirmaciji!
Ništa se od pisanja nije plaćalo jer je sve bilo na bazi ličnih želja i htenja!
Sve poruke su vlasništvo ovog sajta ali su stalno na raspolaganju članovima i delimično gostima tako da tu nema nikakvih izmena niti će ih ikada biti.
Škola pčelarstva koju sam osmislio i načinio Program, mnogima je pomogla a upisalo se preko 100 mladih početnika!
Škola je posebno vidljiva samo upisanim članovima a drugima nije osim uredništva!
Urednike sam lično izabrao na osnovu nekih svojih kriterija a oni su pomogli koliko su umeli i imali volje i vremena i na tome im veliko hvala!
Naravno moram istaći jednog koji mi je pružio ogromnu pomoć i nije sebe štedio da do kasno u noć radimo i popravljamo neke "izlete" koji su bili neprimereni suštini foruma, a on je Blagoja Koneski koji je možda nekada i pogrešio ali siguran sam nikada zlonamerno.
Setite se samo da mu je psovana "majka fašistička" što verujte ja nikada ne bih mogao otrpeti a on je to stojički podneo i na tome se vidi koliko i kakav karakter je Blagojev.
Još jednom ponavljam, dok sam plaćao domen, hosting, modifikacije, verzije, popravke i dr. nije bilo problema (dosita bilo je i ranije predaloga da čalnovi nešto uplate ali sam bio protiv uvek), ali sada kada se situacija ozbiljno promenila i kada mi je u više navrata provajder dostavio obaveštenje da će mi ugasiti mogućnost pisanja na forumu, vrlo sam se zabrinuo i hteo sam to da podelim sa članstvom.
Naravno, svestan sam da samo deo članova prati forum, poneko i piše ali sam ipak članstvo obavestio da se nadvila velika opsanost za opstanak foruma!
***Mogao sam bazu skinuti i imati kod sebe sva dosadašnja pisanja na forumu i pustiti da ga ugase, ali sam smatrao da nije fer jer većina članstva to ne zaslužuje.
Puno kolega iz Srbije, Makedonije, Slovenije i širom regiona je ponudilo pomoć za opstanak ovog sajta!
Ogromnu zahvalnost dugujem svima koji su to uradili.
E sada o detaljima pomoći i donacija za ispravan rad ovog sajta?
Sada poslednji put pišem javno, svako ima pravo bez bilo čijih uticaja da pomogne koliko može (od 10,00 do 1.000.000 dinara),
a ja sam zahvalan na bilo kojoj sumi i NIKADA neću to obelodaniti.
Samo imena će biti objavljena a strah pojedinaca da se možda ne obogatim je verovatno "opravdana" jer dok je bilo za "DŽ" kako Verica napisa (nikada mi ne bi palo na pamet da napišem ovakvu skraćenicu), sve je bilo OK!!!
Nema potrebe za brigu o mom bogatstvu jer ja imam sasvim dovoljno za svoj život...pa valjda sam nešto radio da ne bih bio prosjsak i varao pčelare da zaradim na prljav način!
Da pojasnim ovo u (E), opet kako Verica napisa, važi za kolege koji su ponudili pomoć iz inostranstva!
Hvala ti cenjena Verice na divnom komentaru, nema potrebe za zameranje a niti za bilo kakvom uplatom!
Razumem te ja odlično jer kolko znam ti ne radiš pa nije fer ni da uplaćuješ!
Ma još i više, nema potrebe ni za kakvom brigom, ko može i hoće uplatiće koliko može i neće se sa time dičiti javno već kako mi u PP kolega Goran Popović napisa: Ja svoju DOBROVOLJNU ‚‚ forumsku dužnost ‚‚ obavio...!
I na kraju poručio, nemoj ništa da objavljuješ u vezi njega ali sam prekršio i objavio!
Više o ovome neću pisati a ni komentarisati!
Zdravo mi bili!