Autor Tema: PODGORICA...XXV PODGORIČKI DANI MEDA 2019.  (Pročitano 1558 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Đoko Zečević

• Administrator
  • Član na forumu od: Maj 2011
  • Starost: 79
  • Pol: Muškarac
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Zlatar planina (Bakalovina-Komarani) - 1200m
  • Tip košnice: DB 10-to ramne
PODGORICA...XXV PODGORIČKI DANI MEDA 2019.
« poslato: Oktobar 02, 2019, 11:47:01 »
Na poziv meni dragog Mirka Šćepanovića predsednika pčelara Podgorice, ponovo sam među prijateljima pčelarima i bastvenicima, ovaj put na 25. po redu PODGORIČKIM DANIMA MEDA!

Prelep kulturno-umetnički program otvaranja koji su kao i uvek do sada pripremili rukovodstvo Udruženja i folklorna grupa uz pozdravne reči domaćina i predstavnika Grada uveličali su ove jubilarne dvadsetpete dane meda!

Izložba je bila raznovrsna sa izlagačima meda i opreme ne samo iz Crne Gore već i iz Srbije a i BiH!
Izlagači iz Srbije su bili Stepa iz Rače, Zora iz Kragujevca, Filipović iz Užica, Šendeković iz Arilja, Gojković iz Čačka, iz BiH Mirza Išćerić...
Ponude Crnogorskog meda su bile raznovrsne, vrijasak, pelim, drača, medljika...cena 12 evra za jedan kg.

Ručak za goste u restoranu "Lovac" kod Buda Bulatovića bila je prilika da sa prijateljima porazgovaram a tu su bili Boro Bulatović, Paljo Dušević, Ranko Medojević, Bogoljub Bulatović, Radojica Tapušković, Vlado Šebek, Jovo Jovanović, Željko Radman, Nikola Dragomanović i mnogi drugi.

Veoma sam se obradovao susretu sa starim prijateljom Rajkom Đuraškovićem koji je u više navrata posetio moj dom na Zlataru, a drag mi je bio i susret sa Marjanom Plantakom, bivšim predsednikom pčelara Crne Gore sa kojim sam još 2004. godine bio u Sofiji na formiranju Balkanske federacije pčelara!

Oduševio me je i susret sa starim pčelarom Slobom Zlajić iz Zatona kod Bijelog Polja, kod koga sam više puta bio na pčelinjaku a često sam na našem forumu pisao o njemu!

Legenda Crnogorskog pčelarstva, starina Zdravko Stanković iz Berana je moj veoma drag prijatelj koji je još 2004. godine bio donator međunarodnog seminara u Novoj Varoši na kome su učestvovali akademik prof. dr Krivcom i prof. dr Lebedev a u vreme kada sam bio predsednik Pčelara Zlatara i Nove Varoši. Sa Zdravkom je uvek zadovoljstvo popričati!

Šta reći o susretu sa mlađanim inženjerom, magistrantom velikim i moćnim Crnogorskim pčelarom, ponosom porodice Tanaska Zečevića iz Pljevalja, meni dragim Radoslavom Belom Zečević i njegovom sestricom Lucijom, magistrantom koja se nedavno vratila iz Amerike, nego samo da ću o njemu posebno, kada mi vreme dozvoli, pisati na našem forumu jer to veoma zaslužuje u sveri pčelarstva!

O gostoprimstvu Mirka i Vukote Radevića suvišno je posebno govoriti jer se radi o kolegama koji su nesebični i vrlo, vrlo prijateljski opredeljeni.
Vukotina predusretljivost, vožnja mene i Borke, smeštaj u lepom hotelu Piramida je za poštovanje koje se ne zaboravlja!

Moj skromni doprinos je odaziv na poziv Mirkov da učestvujem u diskusiji sa predstavnicima grada Podgorice je zahvalnost za poštovanje mog mišljenja i iskustva!

Borka i ja smo iskoristili boravak u Podgorici da posetimo Manstire Ostrog i Dajbabe a drugi dan u povratku i Kumanicu!

Na kraju iskazujem preko našeg foruma duboku zahvalnost Mirku i kolegama na pozivu koji se ne odbija a mojih dosadašnjih PET predavanja kod njihovog Udruženja je potvrda (ako smem da se pohvalim), koliko poštuju i uvažavaju moje pčelarsko znanje i iskustvo!

Od srca ima hvala za to!

Pozdrav Kolegama!

Van mreže Šćepanović Mirko

• Gost
  • *
  • Član na forumu od: Mar 2014
  • Starost: 68
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Podgorica, Lipovo-1100 m
Odg: PODGORICA...XXV PODGORIČKI DANI MEDA 2019.
« Odgovor #1 poslato: Oktobar 02, 2019, 16:15:34 »
Veliko hvala mom prijatelju i profesoru Djoku na finim i odabranim recenicama sa nadom da cemo tako nastaviti.
Prijatelja je tesko cuvati a lako ga je izgubiti.
 Veliki pozdrav za Djoka i sve pcelare koji su ovo procitali.
P.S.Nijesam ni sam znao da je bili tako fino dok me Djoko nije posjetio.

Van mreže Zečević Bele Radoslav

• Gost
  • *
  • Član na forumu od: Jan 2013
  • Starost: 32
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Pljevlja-Odžići 1000 m
  • Tip košnice: LR, RODNA VOJA
« Odgovor #2 poslato: Oktobar 02, 2019, 18:37:30 »
Hvala dragom rođaku Đoku na ovako finom i detaljnom tekstu, od njega se tako i očekuje. Rado viđen gost u društvu pčelara i prijatelja. Veliki poznavalac pčelarstva i to znanje nesebično dijeli kuda god se kreće širom regiona. Njegove tehnike pčelarenja mnogima su olakšale rad u pčelinjaku. Predsjednik Mirko Šćepanović je još jednom napravio pravi izbor što je uputio poziv dragom Đoku da posjeti pčelare u Crnoj Gori.

Van mreže Radević Vukota

• Gost
  • *
  • Član na forumu od: Mar 2017
  • Starost: 74
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Lijeva Rijeka 850 m
« Odgovor #3 poslato: Oktobar 02, 2019, 20:20:02 »
Veliko mi je zadovoljstvo ponovo vidjeti Đoka Zečevića u svojoj sredini među pčelarima Podgorice i Crne Gore. Čovjeka čiji su preci porijeklom iz Lijeve Rijeke (Grbi Do). Koji ne žali truda, vremena ni napora da uvijek bude sa nama. Prije svega želim da se zahvalim što je svojim prisustvom uveličao naše 25. jubilarne Podgoričke dane meda.
Drago mi je što sam upoznao njegovu Borku i koristim priliku da im iskreno čestitam.
Kako uvaženi Đoko opiše od početka do kraja sled dešavanja, kako svoje ogromno znaje prenosi na druge pčelare, kako se ophodi sa ljudima -  to ne umije svako.
Pored obrazovanja posjeduje i tu nadarenost.
Želim da se u ime Udruženja pčelara Podgorice zahvalim našem dragom Đoku, na doprinos, pažnju, predavanja, prijateljstvo, uvažavanje...
Nadam se da će tako biti i ubuduće.