Autor Tema: Дружење на Палама 21.10.2018.  (Pročitano 2953 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Ćosović Momčilo

• Matica
  • Član na forumu od: Dec 2011
  • Pol: Muškarac
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Republika Srpska - Pale, 900 m
Дружење на Палама 21.10.2018.
« poslato: Oktobar 19, 2018, 18:25:06 »
Поштоване колеге,
У недељу 21.10.2018. године у 11,00 часова у сали Општине Пале имаћемо пчеларско дружење и пренос искустава нашег уваженог проф. Ђока Зечевића у вези са селећим пчеларењем и припремом пчелињих друштава за селење из перспективе брдско-планинског пчелара.

Све колеге пчелари су добродошли.

Van mreže Šljivić Mlađen

• Larva
  • Starost: 79
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Pale, Rogoušići 840m LR,
  • Tip košnice: LR, RV,EV
Odg: Дружење на Палама 21.10.2018.
« Odgovor #1 poslato: Oktobar 21, 2018, 20:01:07 »
                Danas je u našem malom gradu gostovao naš veliki prijatelj profesor Đoko
Zečević, domaćin ovog foruma i tom prilikom deveti put održao predavanje za pčelare
Paljanskog udruženja.Kao i svaki put profesor koga smo mi ne slučajno nazvali naš Đole,
svojski se potrudio da prenese prije svega  svoje bogato pčelarsko znanje i iskustvo,
 koje su kolege pratile sa velikm pažnjom.Najviše je bilo govora o selećem pčelarstvu koje
zbog poznatih klimatskih promjena postaje sve veća potreba i kod nas. Ovom prilikom
želim da se zahvalim dragom prijatelju na uloženom trudu i prijareljskom druženju, koga
je bilo i prije posle predavanja. Pozdrav sa Pala, a neke snimke će vjerovatno profa da
postavi.

Van mreže Đoko Zečević

• Administrator
  • Član na forumu od: Maj 2011
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Zlatar planina (Bakalovina-Komarani) - 1200m
  • Tip košnice: DB 10-to ramne
« Odgovor #2 poslato: Oktobar 24, 2018, 00:53:23 »
Na poziv vrlo meni dragih prijatelja i kolega a posebno Mome Ćosovića, odazvao sam se (iako malo sa kičmom problematičan),
da po deveti put održim predavanje na Palama!
Put do Pala sa mojim prijateljom iz Čačka, Mićom Stranjancem (profesionalnim snimateljem), protekao je u prijatnoj atmosferi.
Na Palama nas je dočekao Momo i Željko te mo smešteni u prelepi i ljubaznošću osoblja izvanredan hotel "Damis" u kome sam 8 puta spavao!
Odmah smo otišli na Ravnu planinu gde smo se gondolom popeli na prelepi vidik sa koga se Pale vide kao na dlanu!
Jeste da ovog dana vreme nije bilo naklonjeno posetiocima ali ipak smo uživali!
Na Ravnoj ploanini upoznah vlasnika skijaškog centra koji je u ovaj projekat uložio preko 20 miliona maraka, gospodina Veljka Golijanina i uslikasmo se za uspomenu!
Želeo je da nas počasti i priča sa nama u njegovom objektu "Gondola" ali smo žurili da stignemo za dana na Jahorinu!
Potom smo otišli na Jahorinu na sam vrh i snimili skijališta a panoramom se oduševili!
Obišli smo i naselje na Jahorini na Trnovsko-opštinskom delu a moj snimatelj imao je pune ruke posla!
U večernjim satima, druženje uz meze i piće bilo je kao i svaki put kod mog boravka kod prijatelja, za nezaborav!
Teme pčelarske ali i životne!

Van mreže Đoko Zečević

• Administrator
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Zlatar planina (Bakalovina-Komarani) - 1200m
« Odgovor #3 poslato: Oktobar 24, 2018, 01:00:52 »
Uveče 20.10. u hotelu Damis podružismo se do kasno uz noć uz meze i piće sa kolegama Mlađom, Nidžom i Momom!
Teme, uglavnom pčelarske ali i životne.
Pričasmo o ranijim susretima i druženju u istom hotelu prethodnih osam puta, i kosntatovasmo da vreme neumitno brzo leti!

Ujutru 21.10. rano stigoše mi iz Breze dragi prijatelji, Nedžad Ganija i Hasan Smailbegović (član našeg foruma), da se vidimo i kafu popijemo!
Oni su imali taj dan goste - pčelare iz Požarevca pa su morali otići ali su želeli da se vidimo!
Bilo mi je veliko zadovoljstvo...hvala dragi perijatelji, moji Bosanci!

Van mreže Đoko Zečević

• Administrator
« Odgovor #4 poslato: Oktobar 24, 2018, 01:07:36 »
O izlaganju tražene materije iz oblasti pčelarstva, ne bih ništa pisao, to ostavljam kolegama da ocene jer su oni najbolje kritičari a mogu još napisati da smo na ručku nakon predavanja dogovorili da se u aprilu ili maju ponovo sretnemo sa praktičnom temom i nadamo se boljim vremenskim uslovima!
Stisak ruku i zagrljaji prijatelja, ostaće u trajnom sećanju!
Hvala vam draga braćo i kolege na svemu što ste mi priredili na dosadašnjim susrteima jer vi i Čačanski pčelari (gde sam takođe održao devet predavanja, zaslužujete posebno mesto u mom srcu!
Živeli!

• Matica
« Odgovor #5 poslato: Oktobar 24, 2018, 07:49:57 »
Како описати дружење са драгим пријатељем. Увијек ради да се видимо и увијек нешто ново од без преувеличавања професора (у овом случају пчеларства). Још да је вријеме било бар као дан раније било би што се каже "само тако". Ипак договор је пао да догодине, ако Бог да, изаберемо пар дана и направимо право пчеларско дружење на Палама.

Како Ђоко рече девет пута је одржао предавање паљанским пчеларима. Теме увијек по нашем избору добро обрађене али ова задња, рекао бих, заслужује оцјену 10+. Тема јесте сложена и Ђоле се потрудио да своје искуство пренесе пчеларима од којих већина нема искуства са селећим пчеларењем. Управо због сложености Ђоле се потрудио и практично направио синтезу свих радњи обрађених у ранијим предавањима са коначним циљем искориштрењем багремове паше из перспективе брдскопланинског пчелара. Што би се простије рекло све раније испричано у недељу се посложило.

Ја лично чекам дружење идуће године (и пчеларско и другарско) и да се опет у добром здрављу видимо и дружимо.
Ђоле још једном хвала и пиши књигу па да и фешту направимо на Палама.

Van mreže Kostadinović Rade

• Matica
  • Starost: 69
  • 034/311-910, 064/190 54 77
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Godačica-Obronci Gledićkih planina 315 m-nv, sam.pč. staž 35 god.
  • Tip košnice: DB-12 90 kom, Kongresovka 10 kom, DB-10 10kom.
« Odgovor #6 poslato: Oktobar 26, 2018, 06:43:18 »
Како Ђоко рече девет пута је одржао предавање паљанским пчеларима.
Теме увијек по нашем избору добро обрађене али ова задња, рекао бих, заслужује оцјену 10+.

Искрене честитке организаторима и Предавачу.
“Уметност живљења је када човек нађе склад између жеља и могућности“ – била је мисао и мото живота проф. др Десимира Деска Јевтића. Част ми је била дуго познавати Деска.

• Matica
« Odgovor #7 poslato: Oktobar 26, 2018, 11:00:48 »
Раде,
хвала у моје име и име пчелара Пала.

Поздрав Шумадинац