Autor Tema: XXVII Manifestacija Kamenovo 2018.  (Pročitano 8109 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Damnjanović Dejan

• Lutka
  • Član na forumu od: Okt 2013
  • Starost: 46
  • Pol: Muškarac
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Kragujevac, selo Rakinac opstina Velika Plana 230mnv pcelarim sa db12 i db 10
Odg: XXVII Manifestacija Kamenovo 2018.
« Odgovor #15 poslato: Mart 28, 2018, 00:34:07 »
I ja sam odlucio da prvi put posetim kamenovo.

Van mreže Kostadinović Rade

• Matica
  • Član na forumu od: Maj 2011
  • Starost: 69
  • 034/311-910, 064/190 54 77
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Godačica-Obronci Gledićkih planina 315 m-nv, sam.pč. staž 35 god.
  • Tip košnice: DB-12 90 kom, Kongresovka 10 kom, DB-10 10kom.
« Odgovor #16 poslato: Mart 28, 2018, 07:18:10 »
I ja sam odlucio da prvi put posetim kamenovo.

Subota je uvek "udarni" dan za pčelare:
- doček pčelara od strane domaćina
- svečano otvaranje uz bogat kulturno umetnički program
- rezanje slavskog kolača
- slikanje pčelara ispred Spomenika pčeli
- pčelarska predavanja
- kupoprodaja, "od igle do lokomotive" za pčelarstvo po akcijskim cenama
- druženje pčelara u okolnim ugos. objektima uz povoljne cene jela i pića
- druženje pčelara ispred prodavnica uz najpovoljnij cene..biće više od 20 stepeni pa je pivo poželjno :D

“Уметност живљења је када човек нађе склад између жеља и могућности“ – била је мисао и мото живота проф. др Десимира Деска Јевтића. Част ми је била дуго познавати Деска.

Van mreže Stevanović Saša-Stefo

• Pčela
  • Član na forumu od: Mar 2014
  • Starost: 56
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Kraljevo, Vrdila 200
  • Tip košnice: DB-10
« Odgovor #17 poslato: Mart 31, 2018, 23:09:05 »
Danasnji lep dan iskoristio sam da po prvi put obidjem Kamenovo i njihov cuveni sajam pcelarstva.Sve ukupno proveo sam oko 2 h jer sam bio vremenski ogranicen.Dosta izlagaca koje sam prepoznao sa raznih foruma.
Pored pcelarske opreme I pcelinjih proizvoda ,primetan je bio I veliki broj raznoraznih"leseva" od jaganjaca,prasica,pilica ......kao I raznoraznih preradjevina od istih,ali to je I karakteristika svih nasih sajmova i sabora otvorenog tipa taking da je bilo I za ocekivati.
Od tih 2-2,5 h provedenog vremena u Kamenovu iskoristio sam da mozda pola sata odslusam predavanje takodje po prvi put,naseg domacina g.Zecevica.Sala je bar kad sam ja bio bila puna a tema predavanja perga.Iako nisam ostao dugo na predavanju zbog slobodnog vremena ,primetio sam da je domacin pravi profesionalni predavac koji se trudi da stavom I govorom zaista docara svoje predavanje i zainteresuje prisutne za temu o kojoj govori.Kamo lepe srece da svi nastavnici I profesori imaju takvu energiju kad drze predavanje.
Sve u svemu jedan lep provod ,naravno iskoristio sam I da pazarim po nesto sto je bilou planu.Jedina zamerka malo sto su putokazi losi cak sam uspeo na kratko I da zalutam a slucajno sam tamo upoznao I neku gospodju koja koliko sam shvatio radi u turistickoj organizaciji I tako u neobaveznom razgovorom sa njom I na pitanje o njihovoj manifestaciji napomenuo sam da bi trebalo malo vise putokaza ko dolazi iz pravca Svilajnca.Njen odgovor je ,za to ste u pravu 100 posto.

Van mreže Jovanović Dragoljub

• Gost
  • *
  • Član na forumu od: Dec 2017
  • Starost: 79
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Prnjavor 100m
  • Tip košnice: LR
« Odgovor #18 poslato: April 01, 2018, 06:20:19 »
Drage kolege pčelari. Kao što Stefa napisa, po lepom sunčanom danu, okupismo se na manifestaciji "27.-mi dani Mlavsko-homoljskih pčelara" u Kamenovu. opština Petrovac na Mlavi. Po već ustaljenoj tradiciji i običaju bilo nas je, posetilaca, izlagača, gostiju, ugostitelja, novinara i ostalih zainteresovanih u velikom broju. Sami čin otvaranja protekao je u prisustvu i obraćanju članova organizacionog odbora, predstavnika lokalne samouprave, gostiju i dobitnika priznanja. Divan utisak ostavio je nastup folklorne grupe dece medju kojima je bilo učesnika predškolskog uzrasta. A, napomenuo bih, značaju ovogodišnjoj manifestaciji dao je čin potpisivanja Deklaracije o bratimljenju pčelara Srbije i Makedonije. Usledila su  predavanja Rodoljuba Živadinovića  i Djoka Zečevića a potom obilazak pčelinjaka i druženje do kasno u  noć. Nastavak je danas, rezanjem slavskog kolača, obilaskom kulturno istorijskih spomenika ovog kraja, svečanim ručkom i setnim "dovidjenja" na idućem 28-mom okupljanju.

Van mreže Đoko Zečević

• Administrator
  • Starost: 79
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Zlatar planina (Bakalovina-Komarani) - 1200m
  • Tip košnice: DB 10-to ramne
« Odgovor #19 poslato: April 04, 2019, 08:48:15 »
U subotu i nedelju, 6. i 7. aprila 2019. godine održava se veliki pčelarski sajam  pod nazivom 28. Dani Mlavsko-Homoljskih Pčelara, pa ovim putem obaveštavam kolege da ko dolazi nebi bilo loše da se sretnemo i bar pozdravimo a i načinimo neku sličlicu za uspomenu!
Ja ću biti najverovatnije prvog dana a možda i drugog ako budem imao vremena!

Ako nekoga ne prepoznam, zamolio bih članove da slobodno priđu i jave se ako me vide?
Iskreno, bilo bi mi drago!

Pozdrav i srećan susret!

• Matica
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Godačica-Obronci Gledićkih planina 315 m-nv, sam.pč. staž 35 god.
« Odgovor #20 poslato: April 04, 2019, 17:37:36 »
Ko jednom dodje u Kamenovo, prvog vikenda aprila, vise nikada od toga ne odustaje.
Dijagnoza je to.
U subotu, pre 9h sam kos Spomenika, njenog velicanstva, Pčeli.
“Уметност живљења је када човек нађе склад између жеља и могућности“ – била је мисао и мото живота проф. др Десимира Деска Јевтића. Част ми је била дуго познавати Деска.

Van mreže Morarević Siniša

• Gost
  • *
  • Član na forumu od: Jan 2019
  • Starost: 46
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: selo Slatina, 240 m.n.v
  • Tip košnice: LR
« Odgovor #21 poslato: April 04, 2019, 22:50:57 »
Drage kolege ja na zalost necu biti u mogucnosti da posetim Kamenovo i da uzivam sa vama(zbog poslovnih obaveza) ali sam siguran da cete svi koji budete posetili manifestaciju odneti odatle nezaboravne trenutke.Veliki pozdrav iz Borske Slatine.

• Matica
« Odgovor #22 poslato: April 08, 2019, 15:15:58 »
Prodje Kamenovo, najveci Sabor pčelara, ne samo sa ovog prostora, vec i mnogo sire.
Ta Manifestacija itekako ima svoju dušu...ko jednom dodje, sigurno ponovo iduce godine dolazi.

Sretoh dosta dragih prijatelja, po divnom suncanom danu, slikasmo se kod Spomenika Pčeli,
sa nekima i piće popih. Beše i naš Domaćin Djoko, koji prevali daleki put da se druzimo.
Kupih 3 velika džaka pećuraka-trud isecenih, oko 4kg jedan, po 300 dinara. Uz jos neki sag. materijal, bice za sezonu.
Takodje, kupih jednu jako lepu vrškaru-trmku, zbilja neolepljenu, za 1000 din. Rodjak ce mi to u selu srediti.
Takodje, kupih i jedan otklapac saća, Made in Srbija, 1400 din. I još neke sitnice.

Sabor je bio...a na Saboru, od igle do lokomotive za pcelarstvo.
I sve po najnizim cenama. I to na "zelenom tepihu", suncem obasjanim.