Autor Tema: XXVII Manifestacija Kamenovo 2018.  (Pročitano 8116 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Đoko Zečević

• Administrator
  • Član na forumu od: Maj 2011
  • Starost: 79
  • Pol: Muškarac
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Zlatar planina (Bakalovina-Komarani) - 1200m
  • Tip košnice: DB 10-to ramne
XXVII Manifestacija Kamenovo 2018.
« poslato: Mart 22, 2018, 23:02:01 »
Nakon skoro 14-to godišnjeg "predavačkog staža" pčelarima širom Regiona, pripala mi je čast kao "zvaničnom" predavaču Spos-a, da dana 31.03.2018. godine održim predavanje na tradicionalnoj XXVII pčelarskoj manifestaciji u Kamenovu!
Tema predavanja će biti: Perga, značaj, načini prikupljanja, upotreba i čuvanje!
Zahvaljujem se predsedniku DP "Mlava" Dragiši Joviću i Organizacionom Odboru za ukazano mi poverenje.
Iskreno se radujem susretima sa brojnim kolegama i prijateljima kojih će biti puno u Kamenovu.
Mnošto poruka sam dobio iz Makedonije jer dolaze i otuda pčelari a među njima imam puno dragih kolega!
Nadam se da će i naših članova foruma biti i daćemo se sresti i srdačno pozdraviti?

Moguće je ako bude zainteresovanih da ova tema bude na programu ONLINE predavanja na našem forumu!

Pozdrav Kolegama!

Van mreže Laković Predrag

• Matica
  • Član na forumu od: Mar 2015
  • Starost: 59
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Vrnjačka Banja, 210 m
  • Tip košnice: Db-12,Db-10
Odg: XXVII Manifestacija Kamenovo 2018.
« Odgovor #1 poslato: Mart 22, 2018, 23:16:30 »
Cestitke profesore, mnogo od vas moze da se nauci.
Veoma sam zainteresovan za ONLINE predavanje na forumu. Sretan put i medno prijatelju.

Van mreže Kostadinović Rade

• Matica
  • Starost: 69
  • 034/311-910, 064/190 54 77
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Godačica-Obronci Gledićkih planina 315 m-nv, sam.pč. staž 35 god.
  • Tip košnice: DB-12 90 kom, Kongresovka 10 kom, DB-10 10kom.
« Odgovor #2 poslato: Mart 23, 2018, 08:34:44 »

Svaka čast Djoko.
Naravno čestitam i Odboru za obeležavanje ove Manifestacije na tvom izboru za predavača.
Biti predavać na najvećem Saboru pčelara Balkana u Kamenovu, želja je i čast svakog predavača pčelarstva.
Na njemu za 2 dana učestvuje nekoliko hiljada pčelara iz Srbije i svih okolnih država.
Prosle godine je bilo čak 8 autobusa iz Makedonije.
Koleginice i kolege, ko god je u mogućnosti neka dodje u subotu 31.3.2018.g. da se kod jedinstvenog Spomenika u svetu,njenom veličanstvu "Pčeli" okupimo i poželimo jedni drugima uspešnu i mednu 2018.g.
Zbog toga se ova tradicionalna manifestacije i odrzava uvek prvog vikenda aprila, a onda nastupaju radovi na pcelinjcima.

To je kao da pevate na nekom najprestižnijem Festivalu ili se vaš film, pozorižna predstava... prikazuje.
Imao sam tu čast, da sam i ja bio predavač pre 4 godine u Kamenovu, uz malu dozu treme, komu mi je pre predavanja uklonio
prof dr Mića Mladenović, kada sam mu se požalio, pravim profesorkim rečima "kakva trema, ti to odlično znaš, samo napred". 
Tako i beše. Tada sam dao izjavu za Jutarnji program RTS-a.

U Kamenovo uvek se rado dolazim i tamo se uvek prelepo provedem.
“Уметност живљења је када човек нађе склад између жеља и могућности“ – била је мисао и мото живота проф. др Десимира Деска Јевтића. Част ми је била дуго познавати Деска.

• Matica
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Godačica-Obronci Gledićkih planina 315 m-nv, sam.pč. staž 35 god.
« Odgovor #3 poslato: Mart 23, 2018, 08:38:19 »
Cestitke profesore, mnogo od vas moze da se nauci.
Veoma sam zainteresovan za ONLINE predavanje na forumu. Sretan put i medno prijatelju.

Prežo, ti si bar blizu Kamenova.
Pa se vidimo i slikamo kod Spomenika Pčeli. Za taj Spomenik naše kolege su dale 8.000 evra.
Uvek je daleko najbolje nešto gledati uživo nego virtuelno.
“Уметност живљења је када човек нађе склад између жеља и могућности“ – била је мисао и мото живота проф. др Десимира Деска Јевтића. Част ми је била дуго познавати Деска.

Van mreže Pavlov Dragi

• Matica
  • Član na forumu od: Feb 2013
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Demir Kapija, Došnica, 174 mnv
« Odgovor #4 poslato: Mart 23, 2018, 19:46:51 »
Profesore, čestitam na izboru predavača na velikom sajmu, što je svakako i priznanje za minuli rad i iskustvo koje delite mlađim kolegama.

Što se tiče ONLINE predavanja, bilo bi odlična prilika de se tradicija održi, i sa zadovoljstvom ću odgledati, ako ste voljni da održite.

Za taj Spomenik naše kolege su dale 8.000 evra.
Rade, pčelica je sigurno zaslužila spomenik i dobro je da su kolege iz Kamenova to učinili.
Nešto se prisećam, ali nisam siguran, dali je bilo nekih problema sa tim spomenikom, krađa ili tako nešto?

Van mreže Popović Goran

• Larva
  • Član na forumu od: Jan 2015
  • Starost: 57
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Zaječar, 174m
  • Tip košnice: DB10
« Odgovor #5 poslato: Mart 23, 2018, 20:04:06 »
 ::) Da Dragi, sećanje dobro služi, bila je krađa 2011 god. da ne prepisujem
https://www.blic.rs/vesti/hronika/ukraden-spomenik-pceli-u-kamenovu/d3wg2yw
- sa pčelarima ne pričati o pčelarstvu uvek dođe do duge i mučne rasprave. Kada im dokažeš da nisu u pravu oni smatraju i dalje da su u pravu -

Van mreže Pantić Srboljub

• Jaje
  • **
  • Član na forumu od: Nov 2013
  • Starost: 60
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Smederevska Palanka, Kusadak 100
« Odgovor #6 poslato: Mart 24, 2018, 20:49:13 »
Iskoristiću priliku da nastavim tradiciju i prisustvujem i ove godine bar jednom Vašem predavanju. Zaista je pravo zadovoljstvo čuti vašu "reč" uživo. Nadam se da će u Kamenovu biti još kolega sa ovog forma.

• Matica
« Odgovor #7 poslato: Mart 26, 2018, 10:30:52 »
Iskoristiću priliku da nastavim tradiciju i prisustvujem i ove godine bar jednom Vašem predavanju. Zaista je pravo zadovoljstvo čuti vašu "reč" uživo.

Nadam se da će u Kamenovu biti još kolega sa ovog forma.

Kao i svake godine, već najmanje 15, dolazim redovno u Kamenovu, na najveši Sabor pčelara Balkana, a možda i šire.
Ove godine u subotu 31.3. bice i jako lepo vreme, pa odvojimo  taj jedan dan u godini, okupimo se oko Spomenika pčeli,
saborujmo, odslusajmo predavanje naseg prof Djoke i zadovoljni se vratimo svojim kućama.

Tako malo nam treba da život ucinimo lepšim i saržajnijim.

Ko hoće nešto da uradi naćiće način za to, a ko neće...naćiće 1000 izgovora.

Van mreže Radisavljević Nenad

• Jaje
  • **
  • Član na forumu od: Mar 2014
  • Starost: 43
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: selo Krvije, 160mnv
« Odgovor #8 poslato: Mart 26, 2018, 18:50:45 »
Pozivam sve pčelarke i pčelare da nas posete 31. marta i 1. aprila u kamenovu 8)

Van mreže Đoko Zečević

• Administrator
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Zlatar planina (Bakalovina-Komarani) - 1200m
« Odgovor #9 poslato: Mart 26, 2018, 23:30:42 »
Iskoristiću priliku da nastavim tradiciju i prisustvujem i ove godine bar jednom Vašem predavanju. Zaista je pravo zadovoljstvo čuti vašu "reč" uživo. Nadam se da će u Kamenovu biti još kolega sa ovog forma.
Hvala kolega Panto na tvom mišljenju o mojim predavanjima!
Sam znaš šta smo ti i ja po zanimanju pa otuda nam je malo i profesionalna deformacija, beseda!
Drago će mi biti da se vidimo u Kamenovu a ja ostajem i drugi dan pošto sam otkazao predavanje u Šapcu!

Van mreže Stevanović Saša-Stefo

• Pčela
  • Starost: 56
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Kraljevo, Vrdila 200
  • Tip košnice: DB-10
« Odgovor #10 poslato: Mart 27, 2018, 15:35:42 »
Ove godine sam odlucio da po prvi put posetim ovaj sajam.Idem u nedelju pa ako neko zeli a nalazi se usput izmedju Kraljeva I Kamenova a neodlucan je zbog prevoza neka se javi ima prevoz gratis.Doduse za povratak ne mogu da garantujem jer nastavljam posle drugim pravcem tako da za povratak ce morati da se snadje.Takodje me zanima ako moze savet oko parking mesta da li da ostavim auto na ulasku u Kamenovo ili .....

Van mreže Blagojević Saša

• Matica
  • Član na forumu od: Mar 2016
  • Starost: 45
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Negotin, Sarkamen 220 mnv, Sikole 420 mnv
  • Tip košnice: LR10+f10, DB10+f10, DB8+f8
« Odgovor #11 poslato: Mart 27, 2018, 17:14:14 »
Parking je organizovan, udji slobodno malo je veća gužva ali na parkingu rade momci i usmeravaju gde da parkiraš. Samo predjes preko ulice i na sajmu si. Pozdrav

Van mreže Stevanović Saša-Stefo

• Pčela
  • Starost: 56
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Kraljevo, Vrdila 200
  • Tip košnice: DB-10
« Odgovor #12 poslato: Mart 27, 2018, 18:54:35 »
Parking je organizovan, udji slobodno malo je veća gužva ali na parkingu rade momci i usmeravaju gde da parkiraš. Samo predjes preko ulice i na sajmu si. Pozdrav
Hvala kolega

• Matica
« Odgovor #13 poslato: Mart 27, 2018, 19:22:09 »
Predlažem da se mi članovi ovog Foruma, a i oni koji nas prate i žele da se ovde registruju,
u subotu 31.3. oko 9,30h dok još nije paklena gužva okupimo oko Spomenika Pčeli, da se upoznamo
i zajedno fotografisemo. Prof Djoko, kao predavac tog dana, sigurno ce biti u to vreme tamo.

Iz mog ličnog iskustva, posle tog termina, sanse nema da se to uradi.

Van mreže Đoko Zečević

• Administrator
« Odgovor #14 poslato: Mart 28, 2018, 00:00:38 »
Ja ću biti u subotu i u nedelju na Manifestaciji!
Odavde sa Zlatara krećem u petak a imam obezbeđeno spavanje tri noći pa tek u ponedeljak nazad!
Slažem se Rade za to vreme ali nisam siguran da će svi stići do tada?
Može i u nedelju da se vidimo ko bude tamo neka mi se javi da se upoznamo koga još nisam video od naših članova!
Naravno i da napravimo zajedničku fotografiju.