Autor Tema: ApiSlovenia 2018  (Pročitano 1693 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Bulić Dario

• Gost
  • *
  • Član na forumu od: Okt 2015
  • Starost: 42
  • Pol: Muškarac
  • Ko ne gaji pcele mlati praznu slamu.....
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Grocka 71m
  • Tip košnice: Lr
ApiSlovenia 2018
« poslato: Mart 18, 2018, 16:01:30 »
Pcelari Grocke su obisli jos jedan evropski sajam pcelarstva ApiSlovenija ....dogadjaje i utiske sa ovog putovanja cu pokusati da podelim sa Vama, prvi utisak sa ovog putovanja je da nas je kisa pratila od polaska iz Beograda pa do dolaska u Celje.
Na samom putovanju nismo imali problema, jedino iznenadjenje su bile visoke cene putarina kroz Hrvatsku ukupno 37 e i kupovine vinjete u Sloveniji koja vredi 7 dana (nema za kraci period) i cena joj je 15 e.
Slovenija kao zemlja je veoma cista uredna i sredjena, putevi van autoputa nisu bas kao pista ali su u odlicnom stanju u odnosu na nase, sam grad Celje je lepo sredjen, jedino nemaju table sa uputstvima gde se sta nalazi pa smo do sajma malo lutali, ali smo na kraju nasli uz pomoc ljubaznih mestana.
Prilikom ulaska na sajam bila je dosta velika guzva na parkingu sto nas je radovalo u startu jer smo znali da nismo pogresili sto smo dosli,ali smo se malko razocarali sa redovima za kupovinu karata,jer je jako sporo isla prodaja, i redovi su bili dosta dugacki, a stajali smo na kisi posto blagajne nisu ispod krova. Cena karte je 8e i vazi za sve sajmove koji su se odrzavali tog dana (hortikultura, kafa, pcelarstvo, gastronomija i nesto sto bi bilo sajam alternativne medicine i preparata tesko mi je tacno definisati ), cini mi se kao pun pogodak objediniti par razlicitih sajmova jer je posecenost i zainteresovanost veca.
Obisli smo sve sajmove ali nas je najvise interesovalo pcelarstvo i o njemu cu pisati najvise, posecenost sajma je odlicna, sa svih strana su dolazili pcelari, ponuda na sajmu je bila solidna u odnosu na Beogradski dosta manja (recimo mnogo manje proizvodjaca iste opreme), i onda ono sto me je iznenadilo su cene opreme, daleko su vece od nasih i to znatno sto ce se moci videti i u galeriji sa sajma, jedna zanimljiva stvar za svaku kupljenu stvar insistirali su da uzmem fiskalni racun, kvalitet opreme je dobar, meni je za oko zapala masina za vadjenje perge, koju nisam vidjao kod nas na sajmu.
Ponuda meda nije velika, cene su razlicite i krecu se od 8 do 17 e za 900 gr, medovi koji su bili u ponudi su bagrem, cvetni, medljika i kadulja(zalfija), polen sam gledao na standu Madjarske pakovan u dzakovima od 5 kg i cena je oko 75 e. Cene ambalaze su dosta vece nego kod nas (recimo kartonska ambalaza za med je 0,7e po komadu).
Od kosnica uglavnom su tipa AŽ i cene su im bas visoke za nase uslove, bilo je i Lr kosnica i one su dosta skuplje nego li kod nas a kvalitet je priblizno isti. Bilo je i proizvodjaca sa nasih prostora sa kojima smo se videli i popricali, i njihovi standovi su bili dosta poseceni.
Posle sajma usledio je obilazak grada, ali nista nije radilo od prodavnica (subotom rade najkasnije do 13h), tek po neki kafic i restorancic pa smo se pomucili oko rucka :), posle tih aktivnosti smo prosetali gradom uprkos kisi, nakon toga krenuli smo kuci puni utisaka sa zeljom odlaska na neki novi sajam i neku novu pcelarsku avanturu.
U prilogu mozete pogledati slike sa sajma:
Marko Lucic, Jovan Lucic Pcelinjak Lucic Ilija Radusinovic Dragan Ljubic
« Poslednja izmena: Mart 19, 2018, 17:13:41 od strane admin »

Van mreže Đoko Zečević

• Administrator
  • Član na forumu od: Maj 2011
  • Starost: 79
  • Pol: Muškarac
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Zlatar planina (Bakalovina-Komarani) - 1200m
  • Tip košnice: DB 10-to ramne
Odg: ApiSlovenia 2018
« Odgovor #1 poslato: Mart 18, 2018, 17:11:52 »
Dragi Dario,
hvala ti na vrlo iscrpnom izveštaju, vredi svakako.
Ali slike nisi postavio a ako imaš poteškoća javi se na mesenger ili viber i to ćemo srediti?
Najbolje je onako kako ja radim u PowerPoint prezentaciji tako da u četiri celine (slajda), možeš postaviti 20 i više fotografija!
Pozdrav tebi, Marku i kolegama