Autor Tema: Društvo pčelara "UŽICE"  (Pročitano 2975 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Lukić Petar

• Gost
  • *
  • Član na forumu od: Sep 2011
  • Starost: 46
  • Pol: Muškarac
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Užice - Stapari 830 nmv
Društvo pčelara "UŽICE"
« poslato: Mart 16, 2018, 19:29:54 »
Poštovani prijatelji,

Iz poštovanja prema domaćinu foruma brdsko-planinsko pčelarenje Đoku Zečeviću, osvedočenom prijatelju i saradniku DP Užice, a zarad članova foruma želimo da postavimo link za dokumentarni film i ostale aktivnosti koje su ostvarene povodom jubileja 80. godina rada Društva pčelara Užice.
Naime, Društvo je osnovano 28.12.1937 u Sokolskom domu u Užicu i baš na taj dan osamdeset godina kasnije, napravili smo svečanu Akademiju u Narodnoj biblioteci u Užicu gde je tom prilikom bila postavljena izložba sa simboličnih osamdeset fotografija koje karakterišu DP Užice i prikazan film sa istom tematikom.
Takođe, tokom 2017. godine u užičkim "VESTIMA" objavljivani su članci o užičkim pčelarima koji su ostavili traga u našoj organizaciji, autora Sekule Novakovića, našeg dragog kolege.
Linkovi o svim ovim događajima su u nastavku.

« Poslednja izmena: Mart 24, 2019, 08:36:48 od strane Đoko Zečević »

Na mreži Đoko Zečević

• Administrator
  • Član na forumu od: Maj 2011
  • Starost: 79
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Zlatar planina (Bakalovina-Komarani) - 1200m
  • Tip košnice: DB 10-to ramne
Odg: Društvo pčelara "UŽICE"
« Odgovor #1 poslato: Mart 17, 2018, 13:05:59 »
Veliko hvala dragom prijatelju Petru Lukiću, predsedniku pčelara Užica na lepim rečima i poštovanju koje mi ukazuje.
Da, još kada sam bio predsednik pčelara Zlatarke iz Nove Varoši, uvek sam zastupao tezu da je Užice i njegovo pčelarstvo, perjanica i centar svih događaja Zlatiborskog okruga!
Opravdano sam to govorio a evo to pokazuje i Jubileg 80 godina postojanja što je zaista impozantan podatak sa kojim se ne može pohvaliti nijedno udruženje našpeg okruga.
Odličnih pčelara, dobrih ljudi i kolega ima ovo Udruženje!

Posebna zahvalnost autorima filma na slikama gde je moja malenkost u nekoliko navrata, što mi daje u zadatak da Petra (koga poznajem dugi niz godina i sa kojim sam sarađivao još dok sam bio direktor srednje škole), i brojne drage kolege i dalje nosim u srcu sa velikim poštovanjem.

Što se tiče Petra mogu samo reći da je našem forumu veoma doprineo, naročito oko tehničkog dela ONLINE predavanja jer bez njegove pomoći nebismo tada mogli ništa uraditi.
Takođe je aposlutno PRVI hronološki postavio predavanja u njegovom društvu, gde sam na moju radost i ja uključen.
Hvala kolega Pero, živ, zdrav i srećan sa porodicom i pčelama uvek bio!

Inače film je zaista urađen vrlo profesionalno a ostaće dokument za brojen buduće generacije pčelara.

Evo nekoliko sličica!
« Poslednja izmena: Mart 17, 2018, 13:15:47 od strane Đoko Zečević »

Na mreži Đoko Zečević

• Administrator
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Zlatar planina (Bakalovina-Komarani) - 1200m
« Odgovor #2 poslato: Mart 17, 2018, 13:29:03 »
Sa Užičkim pčelarima, između ostalog sarađivao sam i kod formiranja Asocijacije 2005. godine kao i kod održavanja PRVE pčelarske izložbe "Miris meda i bora" na Zlatiboru 2006. godine koju sam kao predsednik Asocijacije sa saradnicima, organizovao uz prisustvo brojnih izlagača!
Ova izložba i danas nakon 12 godina živi ali u organizaciji DP Čajetina.

Dogovori su tekli u Užicu a obilazili smo i pčelinjake užičkih kolega!

Jedna fotografija sa pčelinjaka Slobodana Marjanovića 2005. godine na kojoj su između ostalih i aktuelni urednik Srpskog pčelara Vlasta Spasić te kolege Miloš Čorbić, Milivoje Jakšić, (počivši Kapidžić, Radojičić, Petronijević), Bobe Ćirković, Milojko Petronijević, Ratko Joković i dr.

Petar Lukić dolazi na izložbe i skupštine našeg Udruženja više godina pa otuda i jedan snimak sa kolegama u Novoj Varoši!
Evo i jedan podatak iz časopisa Pčelar za 1996. godinu koji kaže:
Počivši Radomir Simić je još 1996. godine na pčelinjaku Petka Šaponjića u selu Komarani - Nova Varoš, održao kurs Zlatarskim pčelarima o gajenju matica.

Van mreže Lukić Petar

• Gost
  • *
« Odgovor #3 poslato: Mart 24, 2018, 21:54:28 »
Slika uvek govori više od reči.

Na mreži Đoko Zečević

• Administrator
« Odgovor #4 poslato: Mart 24, 2018, 22:35:06 »
Pero dragi opiši nam malo rad svoje skupštine!
Da li imaš video zapis sa svoje skupštine!
Zašto si stavio na sliku i Skupštinu Spos-a?
Voleo bih da nam malo opišeš i da uporedim sa nekim drugim skupštinama na kojima često prisustvujem kada držim predavanja?

Veliki pozdrav

Van mreže Lukić Petar

• Gost
  • *
« Odgovor #5 poslato: Mart 28, 2018, 13:30:11 »
Dragi prijatelji ,

Na osnovu ove slike treba razmisliti kako pojedinci doživljavaju odnos prema dodeljenim im funkcijama.A svemu tome je prethodilo saopštenje DP Užice ,a vezano za Skupštinu SPOS-a objavljeno na facebook-u , evo i sad ću ga objaviti i ovde:

Saopštenje DP Užice.

Poštovani osećamo obavezu da javno objavimo detelje vezane za Skupštinu SPOS-a održanu 10.marta 2018.godine.Razlog za ovu objavu je nastali pritisak na bliske saradnike DP Užice.Pritisak se ogledao u učestalim pitanjima zašto delegati DP Uzice oponiraju rad SPOS-a,cemu takav buntovni stav,zasto se gaji netrpeljivost prema IO SPOS-a i sl.
Ono što je istina je sledeće: Na Skupštini DP Užice održanoj 25.02.2018.godine izabrani su delegati Miodrag Petrović i Petar Lukić za skupštinu SPOS-a.IO DP Užice je naložio izabranim delegatima da dostojanstveno predstavljaju svoje matičnu organizaciju i da konstruktivnim pristupom upriliče Skupštinu Saveza, koja samo takav odnos i zaslužuje.Materijal za skupštinu koji je pristigao zbog niza očiglednih manjkavosti, a radi bolje analize, smo pregledali uz pomoć visokih stručnjaka iz pravosuđa i ekonomije.
Ono što je nedokučivo i neobjašnjivo u tim izveštajima,a deo toga su delegati pomenuli na Skupštini (zbog nedostatka vremena nismo uspeli sve) , je bilo zbog izostanka stavke troškova advokatske kancelarije(zbog cega se na samoj Skupštini došlo do, na naki način, mobinga nad knjigovodjom SPOS-a od strane predsednika),zatim zbog neslaganja iskazanih sredstava povodom organizovanja odlaska na Apimondiju u finansijskom i izvestaju o radu,zbog iznosa utrošenog za dnevnice za službena putovanja za koja je izdvojeno oko 11000 dnevno(uzeti je u obzir broj radnih dana),zatim ne iskazivanja na strani rashoda sredstava prebačenih na račun pogona dok su donacije pčelara prikazane kao prihod,zatim analiza uzimanja kredita od komercijalnih banaka za potrebe IZGRADNJE pogona... i mnogo još.Sami procenite da li su ova pitanja konstruktivna ili onakva kako se prepričavaju.Završavam ovo saopštenje sa mudrošću : „Naš strah je najače oružje naših neprijatelja“.