Autor Tema: Predavanje prof.Djoka Zecevica u Arilju  (Pročitano 2013 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Milićević Milun

• Larva
  • Član na forumu od: Mar 2012
  • Pol: Muškarac
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Arilje, Dragojevac 519,94nv
Predavanje prof.Djoka Zecevica u Arilju
« poslato: Mart 04, 2018, 22:08:06 »
Nas dragi pobratim Djoko je juce odrzao veoma lepo i poucno predavanje kod nas u Arilju. Bili su prisutni i kolege iz Crne gore [Berane,Pljevlja i Bjelo polje] u okviru projekta ,,pcelarstvo bez granica".
 Za divno cudo , u sali gde je bilo predavanje nije se cula ni musica jer smo svi slusali profina izlaganja koja su bila divna.
 Na kraju je pokazao i njegov nacin [tehniku] premestanja PZ na malim rastojanjima.
 Veliko hvala DRAGOM POBRATIMU .

POZDRAV IZ ARILJA

Van mreže Kovačević Vladan

• Gost
  • *
  • Član na forumu od: Feb 2012
  • Starost: 64
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Arilje, Kruščica 600m
  • Tip košnice: LR
Odg: Predavanje prof.Djoka Zecevica u Arilju
« Odgovor #1 poslato: Mart 05, 2018, 08:50:17 »
Izuzetno predavanje koje je brat Djoko Zečević održao kod nas u Arilju, uz prisustvo nama dragih gostiju iz Berana, Pljevalja, Bjelog Polja, uz prisustvo predsednika pčelara Republike Srpske Radivoja Maksimovića, kao i prisustvo Ariljskih pčelara i okoline. Školski primer predavanja, koje slušaoce drži u stalnoj pažnji, usmerene na predavanje, samo je dokaz o izuzetnim pedagoškim i stručnim kvalitetima koje poseduje Đoko Zečević. Želim mu dobro zdravlje i da u budućnosti održi još puno puno predavanja.
Čuvaj me Bože, prijatelja,
jer se neprijatelja čuvam sam

Van mreže Đoko Zečević

• Administrator
  • Član na forumu od: Maj 2011
  • Starost: 79
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Zlatar planina (Bakalovina-Komarani) - 1200m
  • Tip košnice: DB 10-to ramne
Odg: Predavanje prof.Djoka Zecevica u Arilju
« Odgovor #2 poslato: Mart 06, 2018, 09:50:20 »
Dragi moji pčelarski pobratimi, Milune i Vlado,
Veliko vam hvala na lepim rečima koje su možda malo i bratski uveličane, ali ne zameram, nadam se razumeće članstvo!

Naravno, velika je odgvornsot pojaviti se po ŠESTI put u vrlo poznatom Ariljskom Udruženju "S. Popović" jer pred njima nema
predavanja prepisanog, odokativnog i naučenog napamet!
Ima ovo Udrueženje iskusnih pčelarskih vukova pa otuda se mora birati svaka izgovorena reč u rečenici!

Sećam se sada već davne 2005. godine...prvo predavanje...predsednik moj dragi pobratim Milutin Maričić Brko (danas na veliku žalost oboleo), sala prepuna a ja skoro neiskusan u "predavačkom stažu"...ali pobratimi razumeše pa me još ČETIRI puta pozvaše da držim pčelarske besede (jednom i na Cveti, velikoj pčelarskoj manifestaciji pred prepunom salom Doma kulture),  a ovog 3. marta 2014. godine sa distancom od skoro punih 14 godina, bio sam ponovo tremaroš jer prisutni bejahu pčelari sa više strana Regiona: Republika Srpska...Radivoje Maksimović predsednik njihovopg Saveza iz Trebinja, Pljevlja, Bijelo Polje, Berane...
Predsednik Udruženja Mićo Pećinar, dobar domaćin najavi moje izlaganje...
Nekako se "snađoh" i izgurah besedu preko 2 sata!!!
Moj pobratim Vladan nešto i zapisa, svaka mu čast jer napisano i zapisano ostaje kao dokumet...
Na moju radost bilo je i pitanja a Bogami i lepog aplauza!

Domaćini prirediše ručak što bi pesnik rekao: carski, kako valja i trebuje za ove prilike!
U ime svih gsotiju (uz put sa Berancima pričah i pohvališe...), zahvaljujem se domaćinima mojim dragim pobratimima:
Miću, Belom, Vladanu, Ratku, Mitu, Šaptu, Milunu, Acku, Milojku...na bratskom stisku ruku i poverenju koje su mi ukazali da ponovo nastupim u Arilju!

Na ovom predavanju sretoh i lično upoznah Milana Teofilovića mog FB prijatelja!

Pošto sam na Zlatar putovao preko Katića, Močioca, Jasenova i Kokinog Broda, drugim autom su išli Beranci, Peđa, Cimbalj i dr. pa smo na rastanku dogovorili novo predavanje u Beranima za 14. april 2018. godine...
Opet će biti da sam i u Beranima više puta držao predavanja...
Ponekad se pitam odakle toliko poverenja mojih dragih kolega?

Evo nekoliko sličica sa predavanja u Arilju