Autor Tema: X Sajam pčelarstva u Beogradu  (Pročitano 3917 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Đoko Zečević

• Administrator
  • Član na forumu od: Maj 2011
  • Starost: 79
  • Pol: Muškarac
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Zlatar planina (Bakalovina-Komarani) - 1200m
  • Tip košnice: DB 10-to ramne
X Sajam pčelarstva u Beogradu
« poslato: Februar 05, 2018, 00:20:28 »
U subotu 03.02.2018. godine Novovaroški pčelari su organizovano posetili Sajam pčelarstav u Beogradu!
Prevoz je bio besplatan tj. u organizaciji Društva a zadržali smo se od 11-16 časova!
Što se mene tiče na veliku žalost nisam video ni pola sajma niti mnoštvo kolega i prijatelja!
Od samog ulaza u hale brojni pčelari su me susretali i rukovali a sa puno njih sam sedeo u bifeu!
Na žalost nisam bio u situaciji da posedim sa svima mojim dragim prijateljima ali svima upućujem javno izvinjenje jer zaista
drugačije nije se moglo!!!
Dan je kratak a poznanika sa svih strana!
Žao mi je što sa Predragom nisam posedeo jer je bio sa suprugom i zvao me ali nisam imao ni kap vremena više!
Takođe i Raković Goran a sa njime i Vojkan Stanojević su me zvali ali ni sa njima nisam uspeo da bar malo posedim!

Uostalom evo šta je Nebojša Buzej, predsednik pčelara Slatine danas napisao na Fejsu:

Nebojša Buzej: Profesore tebe su juce vukli za rukav i rukovali se stobom ko da si neki minister

Odgovorio sam mu:
Djoko Zecevic: Nešo moj dobri, video si da ne mogu da mrdnem...nisam ni pola sajma obišao...radostan sam jer se ljudski i časno ponašam prema svima...u to si se uverio kod tebe u Slatini i u Makedoniji gde smo zajedno bili...jednostavno ponosan sam na sve moje kolege i prijatelje ma koje nacionalnosti bili jer su oni pre svega dobri ljudi...pčele nas spajaju...granica nema...jedna majka ne moze sve roditi...srce mi je puno radosti jer sam svugde dočekan raširenih ruku!?

Nebojša Buzej: Profesore ja sam ponosan sto Vas znam sto ste kum DP,,Slatina,, pozdrav do vidjenja u Zajecaru.Nedelja 11.2.2018

Ono koliko sam video Sajam je bio bogat opremom a bilo je i meda a mene je posebno interesovala Perga koja je na jednoim mestu bila ista kao i kod mene što znači nije uopšte termički obrađivana niti zanrzavana!
Voja Brstina mi je poklonio jedan litar "Brstivara" i hvala mu!

Malo sam se duže družio sa lepom Mladenkom dragom koleginicom iz Kosjerića a takođe i sa Nenadom Žikićem iz Zaječara i Nebojšom Buzejom (Kumom) iz Slatine jer smo ugovarali predavanje u Zaječaru!
Sa našom Ljiljom Sretenović sam samo na kratko načinio fotografije i trči dalje!
Tu su još na kratko bili Brane Tančić i Nenad Tuackov sa kojima zaista nisam stigao da posedim!
Ali meni je iskreno bilo veliko zadovoljstvo što sam stigao da načinim nekoliko sličica sa druženja i evo prezentiram ih članstvu!
« Poslednja izmena: Februar 05, 2018, 00:26:26 od strane Đoko Zečević »

Van mreže Bjelić Milanko

• Matica
  • Član na forumu od: Mar 2012
  • Starost: 66
  • Ko HOCE nadje nacin-Ko NECE nadje razlog
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Nova Varoš, Rutose 740m n/v
  • Tip košnice: DB
Odg: X Sajam pčelarstva u Beogradu
« Odgovor #1 poslato: Februar 05, 2018, 16:43:12 »
Знам Небојша увек је то тако када су овакве манифестације.Професор Ђоко је човек од речи и дела.
И ја сам имао прилику да са професором Ђоком будем на неким од скупова као и на сајму и увек је окружен великим бројем пријатеља и познаника.Шта да се ради када људи уважавају нашег домаћина форума БПП-а али и несебичног колегу и желе да се сусретну са њим,размене искуства везано не само за пчеларство јер Ђоко има увек интересантних тема.
То је прилика да се сретнемо и видимо са присутним колегама и пријатељима а то заиста кратко времене прође за трен.
Нисам ове године због здравствених проблема био на 10-ом јубиларном сајму али сам сигуран да су се сви присутни лепо дружили а и пуно тога видели и пазарили.
                               Срдачан поздрав свима!!!

Van mreže Tomicevic Blagomir-Grade

• Matica
  • Član na forumu od: Jan 2012
  • Starost: 78
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Golija 1300M.
« Odgovor #2 poslato: Februar 05, 2018, 18:35:16 »
Bogami Đoko ja bih ali na tebe ne nalotoh sedeh u bifeu ali ni tamo te nemade,ali na predavanju jedan u prvom redu seđaše visok sed jakog vrata ja priđoh zaggrlim ga "Zdravo Đoko! okrete se baja pogledame pa će mrko "j.... Đoko koji Đoko?"ja u zemlju da propadnem "Izvini gospodine ja se prepoznao"Dobro sam prošao štaćeš kad čovek nevidi dobro.

Van mreže Tančić Branislav

• Jaje
  • **
  • Član na forumu od: Jan 2017
  • Starost: 53
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Vranić, 120 mnv; Masurovci (Babušnica) 650 mnv
  • Tip košnice: DB12 i LR
« Odgovor #3 poslato: Februar 06, 2018, 10:27:23 »
E jest vala bio dobar sajam........
Eh da sam malo mlađi, a da mi je pamet ova....

Van mreže Stojanovic Živoslav

• Urednik
  • Starost: 76
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Palić, 111 m/nv
  • Tip košnice: LR i AŽ Namjesnik
« Odgovor #4 poslato: Februar 06, 2018, 11:00:20 »
Tančo bre...!
*ebeš sajam bez ... VURDE!  ;)
Svaki pčelar ima više buba u glavi nego li u košnici. :)

Van mreže Марковић Зоран

• Larva
  • Član na forumu od: Dec 2015
  • Starost: 72
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Лесковац, 220 мнв.
« Odgovor #5 poslato: Februar 06, 2018, 20:08:12 »

Leskovački pčelari organizovano u dva autobusa posetili Sajam pčelarstva u Beogradu.
 Zabeležio sam fotoaparatom nekoliko važna detalja.

Van mreže Rakovac Goran

• Matica
  • Član na forumu od: Nov 2013
  • Starost: 65
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Velika Plana, Radovanje 225mnv
  • Tip košnice: РВ - ЕВ
« Odgovor #6 poslato: Februar 08, 2018, 11:10:54 »

РВ екипа на сајму. Чета мала али одабрана .

Van mreže Đoko Zečević

• Administrator
  • Starost: 79
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Zlatar planina (Bakalovina-Komarani) - 1200m
  • Tip košnice: DB 10-to ramne
« Odgovor #7 poslato: Februar 09, 2018, 09:34:06 »
Moj dobri prijatelju Milanko, uverio si se više puta, što se kaže "na delu" i nema laganja!
Mene mnogi pčelari poznaju sa predavanja a naročito iz brojnih tekstova našeg Časopisa pa mi je često i vrlo neprijatno
jer ljudima ne znam imena i prezimena!
Evo istinitog događaja sa ovog sajma:
Sa kolegama iz Zaječara (Nenad Žikić, predsednik i dr.), koji su me bukvalno "odvukli" kod samog dolaska u restoran da pijemo kafu,
ustao je sa stolice kolega veoma gospodstven, sa bradicom i brkovima, vrlo mi poznat i srdačno se pozdravio samnom!
Naravno, uzvratio sam ali nisam ime znao!
Kasnije pri trećem ulasku u restoran za istim stolom sedelo je puno kolega...Brstina Vojo (poklonio mi litar "brstivara"), i drugi, bio je i naš član Vojkan Stanojević (odavno ne piše...?), koji je ustao i vrlo srdačno se pozdravio samnom...između ostalog pitao sam ga i za pisanje...
Za istim stolom je sedeo kolega sa bradicom (sreli smo se prošle godine u Velikoj Plani), a moj komentar za pisanje na forumu kolege Rakovca, čovek je ustao i sa osmehom rekao...prafraziram...pa taj Rakovac sam ja!!!
Eto moje bruke i sramote ali za džabe da se pravdam, kada je to istina...smejali smo se svi zajedno...
Izvinuo sma se Goranu a pre neki dan smo podugo pričali telefonom!
Eto Grade nije se samo tebi desilo da "prepoznaš" moju malenkost u drugome... ;)
Na sreću našeg Tančića sam prepoznao jer je bio u posbenom raspoloženju...sa nekim koleginicama! 
Kasnije u susretima sam uvek (kada kolegu ne prepoznajem imenom), pitao a ko ti beše... :D
Valjda se ostaralo pa se počelo i zaboravljati!

Sve u svemu bilo je lepo ali suviše kratko da bih sa mnogima porazgovarao a sa nekima i popio piće.

Zoki slike su lepe kao i uvek jer izlaze iz fotoaparata MAJSTORA fotografije!

Gorane, izvini još jednom za nesmotrensot i zaborav!

Van mreže Rakovac Goran

• Matica
« Odgovor #8 poslato: Februar 09, 2018, 10:11:44 »

Тако је то мој Професоре. Време не можемо зауставити , године за час пролете . Живот оставља трага на свима нама хтели ми то да признамо или не. Понекад се и сам зачудим самом себи када се погледам у огледалу.
               Јутрос ми је баш једна младица понудила место да седнем у аутобусу . Одбио сам наравно без увреде али уз кисео осмех. За све дође време , живот иде даље и треба га живети пуним плућима. Нема предаје. Срећом на време сам почео са пчеларењем па ми је то сада и хоби и спорт и разбрибрига и деопунски извор прихода а понајвише прилика да уживам и природи и здравом животу.

Van mreže Stojanovic Živoslav

• Urednik
  • Starost: 76
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Palić, 111 m/nv
  • Tip košnice: LR i AŽ Namjesnik
« Odgovor #9 poslato: Februar 09, 2018, 10:48:47 »
Zemljače Gorane,
moja je sreća da ne idem autobusom.
Ali, jesenas sam ušao u neku apoteku da nešto kupim i mlada apotekarka mi reče: "evo sada imamo popust za penzionere!"
Ja je zagledam u oči (i još po negde  ;) ) i kažem: "Izvinite, a odkud Vi znate da sam ja penzioner?"  :)
Svaki pčelar ima više buba u glavi nego li u košnici. :)

Van mreže Rakovac Goran

• Matica
« Odgovor #10 poslato: Februar 09, 2018, 11:19:11 »

Живимо као у песми " Живот тече , лете године , многа лета прохујаше ... ".

Van mreže Tančić Branislav

• Jaje
  • **
  • Član na forumu od: Jan 2017
  • Starost: 53
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Vranić, 120 mnv; Masurovci (Babušnica) 650 mnv
  • Tip košnice: DB12 i LR
« Odgovor #11 poslato: Februar 09, 2018, 14:25:47 »
Moj dobri prijatelju Milanko, uverio si se više puta, što se kaže "na delu" i nema laganja!
Mene mnogi pčelari poznaju sa predavanja a naročito iz brojnih tekstova našeg Časopisa pa mi je često i vrlo neprijatno
jer ljudima ne znam imena i prezimena!
Evo istinitog događaja sa ovog sajma:
Sa kolegama iz Zaječara (Nenad Žikić, predsednik i dr.), koji su me bukvalno "odvukli" kod samog dolaska u restoran da pijemo kafu,
ustao je sa stolice kolega veoma gospodstven, sa bradicom i brkovima, vrlo mi poznat i srdačno se pozdravio samnom!
Naravno, uzvratio sam ali nisam ime znao!
Kasnije pri trećem ulasku u restoran za istim stolom sedelo je puno kolega...Brstina Vojo (poklonio mi litar "brstivara"), i drugi, bio je i naš član Vojkan Stanojević (odavno ne piše...?), koji je ustao i vrlo srdačno se pozdravio samnom...između ostalog pitao sam ga i za pisanje...
Za istim stolom je sedeo kolega sa bradicom (sreli smo se prošle godine u Velikoj Plani), a moj komentar za pisanje na forumu kolege Rakovca, čovek je ustao i sa osmehom rekao...prafraziram...pa taj Rakovac sam ja!!!
Eto moje bruke i sramote ali za džabe da se pravdam, kada je to istina...smejali smo se svi zajedno...
Izvinuo sma se Goranu a pre neki dan smo podugo pričali telefonom!
Eto Grade nije se samo tebi desilo da "prepoznaš" moju malenkost u drugome... ;)
Na sreću našeg Tančića sam prepoznao jer je bio u posbenom raspoloženju...sa nekim koleginicama! 
Kasnije u susretima sam uvek (kada kolegu ne prepoznajem imenom), pitao a ko ti beše... :D
Valjda se ostaralo pa se počelo i zaboravljati!

Sve u svemu bilo je lepo ali suviše kratko da bih sa mnogima porazgovarao a sa nekima i popio piće.

Zoki slike su lepe kao i uvek jer izlaze iz fotoaparata MAJSTORA fotografije!

Gorane, izvini još jednom za nesmotrensot i zaborav!

A i ima me gabaritno, pa sam lak za pamćenje :)
Eh da sam malo mlađi, a da mi je pamet ova....

Van mreže Kojić Nebojša

• Gost
  • *
  • Član na forumu od: Mar 2016
  • Starost: 50
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Tabanovac, 300m
« Odgovor #12 poslato: Februar 10, 2018, 21:06:06 »
Pčelari društva ,,Mlava" su i ove godine Državni Sajam posetili organizovano.
Što se tiče moje malenkosti 10. Državni Pčelarski Sajam
Mesto gde sretoh istomišljenjike, kolege pčelare, prijatelje izvinjavam se kolegama s kojima se neslikah a još više ako mi je promaklo da se nejavih, nije mi bila zla namera teško je sve ispratiti u gužvi!