Poštovane Kolege,
Dana 5. juna imao sam zadovoljstvo da po drugi put (otvaranje košnica), posetim pčelinjak našeg mlađanog kolege Lazara Jovičića
u Brajkovcu kod Lazarevca.
Ovaj put me Lazar prijatno iznenadio jer je povećao svoj pčelinjak (ove godine i vrcao med od bagrema), a video sam da je počeo rad i sa Farar košnicama!
Divan i topao dan a pčelice mirne te je bilo milina gledati kako napadaju obližnju lipu i ne obaziru se na na dvojicu!
Iskoristio sam vreme da snimim i postavim na moj Youtube kanal pčrlinjak i Farar košnice a jednu smo i otvorili i detaljno pogledali.
One su nedavni rojevi koje je formirao zajedno sa našim kolegom Bojanom Aleksićem (bio u poseti Lazaru), i to kako sam uočio sa tzv. "starim" pčelama!
O ovom načinu formiranja rojeva i ulozi radilica (pretežno izletnica), u njemu, ubrzo će se otvoriti nova tema na našem forumu!
Inače Lazar, kako sam uočio ima ljubavi za pčele, lepo uči i radi a ako ovako nastavi postaće odličan pčelar!
Naravno ima već i "asistenta" (lazova majka), koja mu pomaže u tehničkom delu rada sa pčelama!
Lazarovi roditelji mi nisu dozvolili da nastavimn put Zlatara bez ukusnog ručka!
Zahvaljujem se od srca i nadam se da ću uzvratiti gosotoprimstvo.
Evo ovde ću snimak Farar rojeva podeliti sa članstvom.
Pozdrav Kolegama!