Autor Tema: PREDAVANJE U VIŠEGRADU  (Pročitano 2369 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Đoko Zečević

• Administrator
  • Član na forumu od: Maj 2011
  • Starost: 79
  • Pol: Muškarac
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Zlatar planina (Bakalovina-Komarani) - 1200m
  • Tip košnice: DB 10-to ramne
PREDAVANJE U VIŠEGRADU
« poslato: Maj 25, 2017, 20:01:40 »
Na poziv Radoja Tasića, predsednika pčelara Višegrada u nedelju, 28. maja u 10 sati održaću predavanje Podrinjskim pčelarima na temu: Pripreme pčelinjih zajednica za prezimljavanje uz osvrt na velike gubitke u 2016/2017. godini!
Inače, kolega Radoje je novinar i snimatelj TV Bijeljina a 2012. godine snimio je i drugu reportažu o mom pčelarenju (prva sa kamionom a druga rekorderka na Zlataru), i prilog je išao na Tv Bijeljina!
Sa ličnim zadovoljstvom idem u Višegrad uz nadu da će tamo biti i naših članova foruma
Evo i po dve sličice kolege Radoja iz 2012. sa mog pčelinjaka i 2017. iz Rudog sa sajma!

Van mreže Đorđević Z Milan

• Matica
  • Član na forumu od: Jan 2017
  • Starost: 42
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Selo Drenovci, Zaseok ORLOVICA, Opština Kosjerić, oko 750 m/nv
  • Tip košnice: LR telo (plodište) + polunastavci 155mm (medišta)
Odg: PREDAVANJE U VIŠEGRADU
« Odgovor #1 poslato: Maj 25, 2017, 22:02:51 »
Profesore, milina je gledati ove četinare sa Zlatara, ovu prirodu, veličanstvena je. A rekorderka je show! :) Veliki pozdrav iz Valjeva!
Ne postoji ništa tako praktično kao dobra teorija.

Kurt Lewin

Van mreže Đoko Zečević

• Administrator
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Zlatar planina (Bakalovina-Komarani) - 1200m
« Odgovor #2 poslato: Maj 29, 2017, 23:54:52 »
Održao sam predavanje kolegama u Višegradu.
Skupština je dugo trajala a jedna od tačaka je bila gubici u 2016/2017. godini!
Na molbu predsednika Tasića, tokom predavanja govorio sam više o razlozima gubitaka koji su meni poznati!
Takođe, opisao sam tehniku kojom radim za dobru pripremu prezimljavanja pčelinjih zajednica sa svođenjem gubitaka
na minimum!
Kolege su nakon mog izlaganja uputili javne čestitke predsedniku za moj angažman a ruku mi je pružio i član Junuz koji pčelari sa preko 200 košnica!
Razgovor smo nastavili uz ukusan ručak na obali reke Drine gde nam se pridružio i kolega Koldžić, pčelar iz Priboja
na Limu.
Juče je Višegrad bio pun turista a na uobičajenim uličnim štandovima prodavani su razni suveniri!

Predsednik mi je poklonio lepu knjigu koju je izdao a u naslov je: Manastirske priče, na čemu sam mu jako zahvalan.

Bilo mi je zadovoljstvo i uživanje druženje sa prijateljom Radojom.

Van mreže Kostadinović Rade

• Matica
  • Starost: 69
  • 034/311-910, 064/190 54 77
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Godačica-Obronci Gledićkih planina 315 m-nv, sam.pč. staž 35 god.
  • Tip košnice: DB-12 90 kom, Kongresovka 10 kom, DB-10 10kom.
« Odgovor #3 poslato: Maj 30, 2017, 09:01:52 »
Prelep je Višegrad... u njemu je pok Dragisa Nedovic napisao tekst i reči jedne od svojih najlepsih pesama (ima ih oko 1000).
"U lijepom starom gradu Višegradu".

Teško je drzati pčelarima predavanje na temu Zimski gubici ove godine...posebno sto je bilo mnogo i predhodne jeseni.
Sigurno nije samo jedan razlog za to...
“Уметност живљења је када човек нађе склад између жеља и могућности“ – била је мисао и мото живота проф. др Десимира Деска Јевтића. Част ми је била дуго познавати Деска.

Van mreže Đoko Zečević

• Administrator
« Odgovor #4 poslato: Jun 01, 2017, 23:02:33 »
Moj kolega i prijatelj Radoje Tasić mi je poklonio prelepu knjigu "Manastirske priče" sa ličnom posvetom!
Kratki i divni tekstovi uz priče samo Radoju svojstvene u stilu pisanja.
Pročitah o Piscu...
Svi smo rođeni u najljepšim selima na svijetu,
Svima su roditelji najbolji i najljepši na svijetu,
Svakome je najljepši dio dana izlazak sunca u selu u kojem je rođen...
O svom selu je govorio najlepše reči koje čovek zna, pročitao sve što se može pročitati a do četvrtog osnovne pročitao je sve što je bilo u školskoj biblioteci sela a čak i "Vinetua"!
Prva novina koju je čitao bila je Borba!
Raduje se što mu se ispunila bar jedna od četiri želje što se u njegovom selu Tasići podigla crkva brvnara posvećena Hristu Spasitelju, kod koje se održavaju sabori Tasića...

Kako pisac umesto predgovora reče da je nemoguće pohoditi srpske pravoslavne svetinje i napisati i reći nešto novo, već kako reče Ivo Andrić na dobijanju Nobelove nagrade, "čovjek od pamtivijeka priča pričanu priču".
Ali da postoji sprava da "mjeri titraje duše", ustanovilo bi se da "nijedan nije isti, da su im izvori i frekfencije različite"!

Radojeve priče su kroz brojne reportaže, pisane ili televizijske, ovekovečene u "Zapisima pored puta", a čitaoci će prosuditi koliko je uspeo u tome?
Moja malenkost kaže...uspeo je.

Od srca veliko hvala prijatelju na poklonu koji će krasiti moju skromnu biblioteku.
« Poslednja izmena: Jun 02, 2017, 07:01:31 od strane Đoko Zečević »

Van mreže Janković Radoslav

• Matica
  • Član na forumu od: Mar 2013
  • Starost: 48
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Rogatica, Kovanj, 600 m / 1000 m
« Odgovor #5 poslato: Jun 02, 2017, 07:22:09 »
Kasno sam vidio da ste bili u Visegradu a da sam znao dosao bi nadam se drugi put da cu biti bolje informisan