Autor Tema: Predavanje prof Zecevica u Vlasotincu  (Pročitano 1308 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Jovanović V. Aleksandar

• Gost
  • *
  • Član na forumu od: Apr 2017
  • Starost: 38
  • Pol: Muškarac
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Gornja lomnica -500 mnv.
Predavanje prof Zecevica u Vlasotincu
« poslato: April 21, 2017, 19:52:44 »
Dana 12.04.2017. prof Djoko Zecevic je u Vlasotincu odrzao predavanje ,, O aktuelnim pitanjima u pcelarstvu".  Moji utisci kao pcelara pocetnika su odlični. Predavanje je trajalo nekih dva sata, ko je slušao pažljivo mogao je dosta toga da nauči. Ja sam naučio kako da prepoznam da li je pcelinje društvo u rojevom nagonu na osnovu provere samo jednog rama. Bilo je tu mnogih poucnih stvari, npr kako premestiti pcelinje društvo na  20 do 30 metara od pcelinjaka a da se pcele ne vrate natrag. Zatim koliko je zasoljena voda značajne za pcele ( naravno umereno zasoljena)., bilo je tu mnogo drugih stvari korisnih za pcelare . Svo pcelarsko iskustvo prof Djoka Zecevica doslo je do izrazaja. Meni lično kao pcelaru pocetniku je ovo predavanje mnogo znacilo. Hvala.

Van mreže Đoko Zečević

• Administrator
  • Član na forumu od: Maj 2011
  • Starost: 79
  • Pol: Muškarac
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Zlatar planina (Bakalovina-Komarani) - 1200m
  • Tip košnice: DB 10-to ramne
Odg: Predavanje prof Zecevica u Vlasotincu
« Odgovor #1 poslato: April 24, 2017, 00:36:21 »
Zahvaljujem se kolegi Aleksandru na izveštaju sa moga prvog predavanja u Vlasotince!
Bil je vrlo interesantan i sadržajan moj dvodnevni boravak u ovom gradu na jugu Srbije na reci Vlasini!
U prepodnevnim satima, 12. aprila sačekao me je Goran Vasiljković da bismo otišli kod Aca Krstića (postaviću video), gde smo obišli radionicu za izradu košnica a zatim otišli sa Jovicom Bosnićem na njegov pčelinjak pored reke Vlasine!
Lepa lokacija, prelepo mesto sa malim vetrićem gde otvorismo poneku košnicu i zadivih se kada videh da Joco radi sužavanje pčelinjeg gnezda, upravo onako kako to govorim na svojim predavanjima!
Jovica rdai sa DB košnicama! Jovicu sam prvi put sreo u životu!
Evo sličica sa posete kolegi Acu i na Jovičinom pčelinjaku.