Autor Tema: Predavanje prof. Djoka Zečevića u Hadžićima  (Pročitano 4160 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Janković Radoslav

• Matica
  • Član na forumu od: Mar 2013
  • Starost: 48
  • Pol: Muškarac
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Rogatica, Kovanj, 600 m / 1000 m
Predavanje prof. Djoka Zečevića u Hadžićima
« poslato: Novembar 13, 2016, 11:09:54 »
12 11 2016 U 18 Casova u Hadjicima odrzano je predavanje na temu pripreprema pd za uzimljavanje i iskoristavanje pase. Pored ove teme profesor je nesebicno pricao o svim detaljima koji su mnogo bitni posebno je stavljen akcenat na biologiju pcele sto je po meni mnogo bitan faktor a zaostavljen je u pcelarskoj praksi i predavanjima. Pored ovoga dosta je bilo rijeci o prakticnim rijesnjima na njegovom pcelinjaku i na pcelinjacima drugih kolega sto daje posebnu dimenziju predavanja. Predavanje je bilo dosta posjeceno preko 120 pcelara je ispunilo multimedijalnu salu u Hadjicima i u potpunoj tisini ispratilo predavanje koje je trajalo nesto vise od 2 sata sto je dokaz da je bilo vrhunsko. Organizator je odradio vrhunski posao kao i predavac nakon predavnja u obliznjem restoranu uz kafu i pice druzenje je nastavljeno, sve u svemu jedno vrlo korisno druzenje i predavanje uz obecanje da uskoro sledi novo predavnje na temu upotreba perge i njeno koristenje .
« Poslednja izmena: Novembar 14, 2016, 08:27:55 od strane admin »

Van mreže Đoko Zečević

• Administrator
  • Član na forumu od: Maj 2011
  • Starost: 79
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Zlatar planina (Bakalovina-Komarani) - 1200m
  • Tip košnice: DB 10-to ramne
Odg: Predavanje prof. Djoka Zečevića u Hadžićima
« Odgovor #1 poslato: Novembar 14, 2016, 09:20:58 »
Hvala kolega Radoslave na lepim rečima!
Veoma prijaju kada dolaze od čoveka poput tebe!
Uočio sam u razgovoru sa kolegama da si velo cenjen kod pčelara BIH, bar kantona u koem sam bio!
Trudio sam se kao i uvek da budem jasan, precizan i razuman za sve slušaoce, a koliko sam useo govore komentari kojihe je prilično na društvenim mrežama!
Radovao sam se i doživeo susrete sa brojinim kolegama Bosancima koji su vrlo gostoprimljivi i na tome im veliko hvala.
Video sam da je na predavanju bilo kolega iz Sarajeva, Hadžića, Vogošće, Ilijaša, Breze, Zenice - grupa pčelara i dr.

Raduje me da se i to javi i verujem da ćeš nastaviti učešće u radu ovog našeg foruma na kojem si odavno?

Evo nekih komentara na društvenim mrežama koje sam izdvojio!
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Adnan Brkovic  Bila nam je cast ugostit jednog istinskog zaljubljenika pcela i vrhunskog predavaca od kojeg svako moze cuti nesto korisno a zasnovano na dugogodisnjem iskustvu i istrazivanju... ja licno sam prije svega stekao istinskog prijatelja i dosta stvari naucio da mogu primjenit u mojoj tehnici kojom pcelarim... ovo je samo pocetak  ;)

Emsad Zukic Cestitke profesoru Zecevicu na odlicnom predavanju a i vama na gostoprimstvu

Mirza Išerić  Cestitam predavacu Zecevicu isto tako organizatoru na odlicnom izlaganju

Radoslav Rade Jankovic Svaka cast iako sam prevalio skoro 100km puta ne zalim jer zaista je vrjedilo ,predavanje koje je po meni nesto sto bi trebalo cesce da se desava posebno od ljudi koji poznavaju meteriju za mlade da dosta nauce za one koji imaju iskustva nesto novo i da se posjete neceg sto znaju ali ne davaju znacaj sve u svemu jedno odlicno predavanje i druzenje koje je saokrizilo sve pohvale za organizatora predavaca i prisutne

Zijad Alic  Pohvale od udruzenja Api-Ze za organizatora udruzenja pcelara iz Hadzica preds. Sekretaru i ostalim kao i predavacu koji je istinski prijatelj svih pcelara i veliko mu hvala i ja sigurno pozvati u goste u Zenicu Prof. zecevica ako ne ove onda u novoj godini vjerujem da cemo se dogovoriti kada a ukljucujem se i na forum

Safet Tinjak  Hvala Ado predavanje odlicno

Silvana Shoposki Sve sto je napisano istina je....ali impresionirana sam energijom,nesebicnoscu naseg profesora Djoko Zecevic...puno ljudi ima znanja...a samo malo njih tu vrlinu da svoje znanje dele sa drugima

Adnan Brkovic  Jedan detalj sa sinocnjeg predavanja
"NEZNAJE JE NJIVA NA KOJEM NIČU ČUDA"!

Zivko Janevski  Tako je profesore bez uke nema nauke bez znana nece biti niko pcelar
Zivko Janevski Profesore dobrog coveka ne bog nego i svako od boga ga voli

Sulejman Alijagić  Bravo momci, cestitke za docek gosta.

Hasan Smailbegovic Sulejman Alijagić nećeš vjerovati ali Djoko provodi puno, bas puno..

Radoslav Rade Jankovic Svaka cast iako sam prevalio skoro 100km puta ne zalim jer zaista je vrjedilo ,predavanje koje je po meni nesto sto bi trebalo cesce da se desava posebno od ljudi koji poznavaju meteriju za mlade da dosta nauce za one koji imaju iskustva nesto novo i da se posjete neceg sto znaju ali ne davaju znacaj sve u svemu jedno odlicno predavanje i druzenje koje je saokrizilo sve pohvale za organizatora predavaca i prisutne

Zijad Alic Pohvale od udruzenja Api-Ze za organizatora udruzenja pcelara iz Hadzica preds. Sekretaru i ostalim kao i predavacu koji je istinski prijatelj svih pcelara i veliko mu hvala i ja sigurno pozvati u goste u Zenicu Prof. Zecevica ako ne ove onda u novoj godini vjerujem da cemo se dogovoriti kada a ukljucujem se i na forum

A predsednik pčelara Hadžića Mirza Kazić u poruci komentarišući predavanje napisa:

Porodicno Pcelarstvo Kazic

"Nitko na svijetu nije jači od čovjeka koji zna."
''Ono što čovjek nauči, voda ne može odnijeti niti vatra spaliti. ''
„Što mudrija glava, to lakše leđima.“
„Znanje je moć.“
"Znanje pobjeđuje"
„Znanje je blago koje svog vlasnika svugdje prati.“
„I učiti treba naučiti.“

Hvala od sveg srca gospodine Predsedniče!

Pozdrav kolegama i NOVIM članovima foruma koji se učlaniše nakon mog boravka u BIH!

« Poslednja izmena: Novembar 14, 2016, 09:44:20 od strane Đoko Zečević »

Van mreže Đoko Zečević

• Administrator
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Zlatar planina (Bakalovina-Komarani) - 1200m
« Odgovor #2 poslato: Novembar 14, 2016, 09:50:54 »
Na fejsbuku sam napisao...
Djoko Zecevic
Jutros, 13.11. 2016. pogled sa prozora lepog i konfornog hotrla Park u Vogošći gde me je Adnan smestio nakon sinoćnog predavanja.
Družili smo se noćas skoro do pola dva sa Haasom i Damirom!
Sada doručak a onda svi idemo na Pale da tamo po OSMI put održim predavanje dragim kolegama!
Ovde sam sinoć bio carski dočekan!
Taksijem sam došao iz Srbije i tako se danas vraćam!
Kako je divno imati drage kolege i prijatelje u Bosni...to se mora poštovati i trajno čuvati!
Hvala Ado, Haso, Damire, Mirza, Almire, Samire...
Za pamćenje noćašnja beseda nakon mog skoro trosatnog predavanja pojedinih kolega!
Hvala vam puno dragi prijatelji iz BIH.

Kud ćete lepše i bolje nego kada vas tako dočekaju dragi ljudi koji nisu opterećeni ni politikom ni nesretnim ratom ni zavisnošću, već zrače toplinom i šire prijateljstvo!
Otišao sam iz Sarajeva sa nadom da ću ove divne kolege sresti ovde kod mene na Zlataru i uveren sam da će tako i biti ako dragi Bog podari zdravlja i sreće?

Zbog toga negde napisah: "Predavanje za mene nije samo golo izlaganje, uzimanje naknade i što pre kući, već druženje, sklapanje novih prijateljstava i poznanstava, radost smeh i kvalitet života"
Sebi uvek kažem, pruži ruku, otvori šaku, ne hali jer stisnuta šaka ništa ne daje ali ništa i ne uzima!

Davno je Volter rekao: "Sva blaga ovog sveta dao bih za jednog dobrog prijatelja"... a ja ih imam puno, naročito među mladim ljudima koji su većinom čiste duše, nisu egoisti, nisu sujetni, nisu opterećeni veličinom...

To govore i brojna članstva na našem forumu nakon mojih predavanja u raznim gradovima!

« Poslednja izmena: Novembar 14, 2016, 10:01:37 od strane Đoko Zečević »

• Matica
« Odgovor #3 poslato: Novembar 14, 2016, 10:03:14 »
Svakako da su ljudi odusevljeni posebno kad se ima u vidu da ih je bilo sa vise strana .Sledeci put abg isplaniracemo da turneja bude jos veca pa da i u Rogatici bude jedno predavanje tako da bi zaokruzili vas dolazak .

Van mreže Tomicevic Blagomir-Grade

• Matica
  • Član na forumu od: Jan 2012
  • Starost: 78
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Golija 1300M.
« Odgovor #4 poslato: Novembar 14, 2016, 18:48:17 »
Sa našim profom uživanje je slušati ga a i družiti se,kada bude u Rogatici udesite predavanje i drugi dan izlazak u lov,Đoko je strastveni lovac,ako budem mogao pridružiću vam se.

• Matica
« Odgovor #5 poslato: Novembar 14, 2016, 20:10:38 »
Svakako nesto cemo isplanirati da uskladimo sa ostalim kolegama da bude jedna mini turneja

Van mreže Pavlov Dragi

• Matica
  • Član na forumu od: Feb 2013
  • Starost: 69
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Demir Kapija, Došnica, 174 mnv
« Odgovor #6 poslato: Novembar 14, 2016, 22:15:52 »
Čestitke za domaćine i za predavača prof. Zečevića.
Vidi se da je druženje bilo odlično, kao što dolikuje pčelarima.
Svakako nesto cemo isplanirati da uskladimo sa ostalim kolegama da bude jedna mini turneja
Klega Radoslave, profesor je maratonac, što je pokazao prošle godine kod nas u Makedoniji, pa verujem da ćete organizovati, ne samo mini turneju, već mnogo više.
Pozdrav,

Van mreže Brković Adnan

• Gost
  • *
  • Član na forumu od: Mar 2016
  • Starost: 50
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Srajevo, pčele na 650m
« Odgovor #7 poslato: Novembar 14, 2016, 22:55:01 »
Slike i tekstovi ne mogu predstavit pravo stanje.... bilo je puno bolje i hvala Đjoku  na predavanju. A kako ti kazes ne bacas casopis i cijenis ako nadjes makar jednu stvar korisnu... na tvom predavanju pored prinudnog vijenca bilo je jos dosta korisnih stvari....znaci da te ostavljamo NISI ZA BACIT ;)
Puno pozdrava i nadamo se skorom druzenju

A za naseg hasu sa klizista... sta kazat vec ljudina
« Poslednja izmena: Novembar 14, 2016, 23:44:49 od strane Koneski Blagoja »

Van mreže Savić Damir

• Gost
  • *
  • Član na forumu od: Nov 2016
  • Starost: 49
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Sarajevo, Vogošća, 500 mnv.
« Odgovor #8 poslato: Novembar 14, 2016, 23:15:45 »
Kad stigne janje na kliziste,sve će se to sanirati

Van mreže Smailbegović Hasan

• Gost
  • *
  • Starost: 65
« Odgovor #9 poslato: Novembar 14, 2016, 23:53:02 »
Jedan veeeeliki pozdrav za  mog drugara Šurdu Damira.
Zamolio bi te da ne nasjedas na Adine i Djoletove trikove. Ado bi jagnje  a Djoko TAXi da ga dovuce do Breze. Ne, ne kod nas se vise crtani negledaju..... ;) ;) ;)

Van mreže Čopelj Elvedin

• Larva
  • Član na forumu od: Sep 2012
  • Starost: 60
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Nevesinje 1000mnv
« Odgovor #10 poslato: Novembar 15, 2016, 15:28:01 »
Da se i ja pridruzim cestitkama nasem domacinu na izuzetmom gotovo trocasovnom predavanju na temu dilime u pcelarstvu.
Bilo mi je veliko zadovoljstvo prisustvovati i sa velikom paznjom odslusati Djokino zivotno pcelarsko iskustvo sazeto u ta 3 sata.
Jos jednom veliko hvala profesoru na nesebicnom prenosenju znanja kako na predavanju tako i na ovom forumu.
Pozdrav iz Sarajeva!

Van mreže Kostadinović Rade

• Matica
  • Starost: 69
  • 034/311-910, 064/190 54 77
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Godačica-Obronci Gledićkih planina 315 m-nv, sam.pč. staž 35 god.
  • Tip košnice: DB-12 90 kom, Kongresovka 10 kom, DB-10 10kom.
« Odgovor #11 poslato: Novembar 15, 2016, 17:05:26 »
Veliko hvala profesoru na nesebicnom prenosenju znanja kako na predavanju tako i na ovom forumu.

Zato i jesu predavanja i ovaj naš forum.
Posebno me raduje, da posle ovih predavanja našeg domaćina ovog Foruma, sve je više kolega iz Federacije i RS medju nama. Dobro nam svi došli.
“Уметност живљења је када човек нађе склад између жеља и могућности“ – била је мисао и мото живота проф. др Десимира Деска Јевтића. Част ми је била дуго познавати Деска.

Van mreže Đoko Zečević

• Administrator
« Odgovor #12 poslato: Novembar 15, 2016, 23:39:09 »
Dragim kolegama i prijateljima Adu, Hasi, Šurdi, Mirzi, Elvedinu, Almiru i drugim veliko hvala na zaista divnom i pre svega ljudskom dočeku koji je izgledao kao da se znamo 100 godina! 
Od najavljivanja mog gostovanja u Hadžićima pa do ispraćaja, bio sam zaista oduševljen (jeste da je Haso malo zeznuo plakat sa "Brcko", ali oprostio sam mu jer je preskočio jedan razred), bio sam dočekan i okružen pažnjom koja je iskreno vrlo godila.
Kome ne bi godila kada je došla od divnih ljudi punih duha i šala, raznih smicalica ali sve na nivou poštovanja!
Mirza, predsednik mlad čovek najavi moj nastup ali zbog posla ranije izađe (odgovoran policajac), a dok se narod prikupljao u sali videh i dragog mi člana foruma Elvedina Čopelja, pa Radoslava Jankovića iz Rogatice, te mog prijatelja Kemala Svrake sa Ilidže, a kako bi bilo kada nebih pogledao Hasin pčelinjak iako je bilo jedan sat po ponoći!
Eh, kolege da vidite pčele kraj rudnika Breze pored prelepe kuće koje ovih dana ili u proleće "putuju" na novu lokaciju na planinu, lokaciju koju Haso uređuje sa Džemilom a Ado i Šurda cene kao klizište!?
Ustvari, klizište je samo izgovor da se jagnje pojede i onda će njima dvojici to biti ravnica da ravnija ne na svijet nema ;) :D!

Naravno, u svom izlaganju teme, sebe nisam štedeo, nisam improvizovao već bio konkretan sa nekim naučnim obrazloženjima koja su razgovetna svakom pčelaru!
U sali je bila potpuna tišina da se mogla osim mog glasa i muva čuti ali na sreću nije ih bilo!!!

Reči zahvalnosti na kraju izlaganja i dugi aplauz su potvrda da se nisam obrukao!
Obećao sam javno da ću opet doći kada budu želeli?

Evo nekoliko sličica redosledom mog pisanja:

1. Plakat Hasin
2. Sala pre izlaganja se puni
3. Predsednik Mirza najavljuje
4. Kod Hase na pčelinjaku

Van mreže Đoko Zečević

• Administrator
« Odgovor #13 poslato: Novembar 16, 2016, 00:37:14 »
Vrlo mi je drago i srećan sam što sretoh naše članove u Hadžićima, Elevdina Čopelja i Radoslava Jankovića.
Adnan i Haso su me već dočekali na stanici u Sarajevu a odmah smo otišli na ručak gde nam se pridruži i Kemo Svraka a odnekud dođe i Samir Omerović...
Upiznah i Damira Savića - Šurdu koji je ljudina i sa nama se družio do posle ponoći!
Almir je takođe naš član a kako vidim puno kolega se učlani na naš forum koji su prisustvovali predavanju!
Lepe pohvale su došle i od kolega iz Zenice koji dođoše na predavanje a Bogami nije im bilo blizu!
Zijad Alić piše da ću biti pozvan u Zenicu, hvala mu.

Još jednom da kažem da sam srećan što se družih sa divnim ljudima a jedno je sigurno da Bosanci koga poštuju i zavole, može
mirno kapu nakriviti i uživati u prijateljstvu i pruženom poverenju.

Hvala vam Priajtelji, vidimo se opet ako Bog zdravlja podari!

Na priloženim slikama:

1. sa Elvedin Čopelj
2. sa Radoslavom i Hasom
3. Sa Adnanom i Hasom
4. sa Damirom i Hasom

Ama Haso svugde na slikama...neka je zaslužio je pravi Gospodin ali još veći šmeker!