Autor Tema: Tašmajdan 2016  (Pročitano 2789 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Šljivic Miljko

• Matica
  • Član na forumu od: Okt 2011
  • Starost: 66
  • Pol: Muškarac
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Globoder 196m
Tašmajdan 2016
« poslato: Septembar 30, 2016, 08:07:32 »
Kao što sam obećao 17.02.2016.godine: „Svi oni koji su izražavali zahvalnost čitajući moje komentare poručujem da će moći da ih sve pročitaju na jednom mestu u knjizi nadam se za “Tašmajdan 2016” „. Obećanje sam ispunio u vidu odštampane brošure pod nazivom „ZIMOVANJE PČELA“. Brošura ima 32 strane plus korice i ima delove: 1.Kako pčele zimuju? ( 11 strana - objašnjenja dešavanja u pčelinjem klubetu tokom zime sa pozivom na literaturu gde se o tome može pročitati u značajnijem obimu), 2.Priprema pčelinjih društava za prezimljavanje ( 9 strana - tehnologija rada pčelara na pripremi pčelinjeg društva za dobro prezimljavanje ), 3. Lični stav ( 10 strana - moj lični stav o mnogim diskutabilnim pitanjima o kojima se različito diskutuje po grupama i forumima ). 4. Pogled na 2015. i 2016.godinu ( 2 strane ). Na zadnjoj korici pregled (tabela ) Odnosa dodatog šećera i dobijene hrane za zimu kod odnosa šećera i sirupa 1:1 i 3:2.
Brošura se može kupiti kod mene u subotu na Tašmajdanu po ceni od 200 dinara.

Van mreže Radovanović S. Dragan

• Jaje
  • **
  • Član na forumu od: Sep 2014
  • Starost: 58
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: s. Vrdila 300m
  • Tip košnice: LR
Odg: Tašmajdan 2016
« Odgovor #1 poslato: Septembar 30, 2016, 22:04:59 »
Nazalost sluzbene obaveze su me sprecile da sutra budem na Tasmajdanu pa bih zamolio Miljka da nam odgovori kako bi mogli doci do brosure  mi koji nismo mogli biti na ovoj  manifestaciji !

Van mreže Pavlov Dragi

• Matica
  • Član na forumu od: Feb 2013
  • Starost: 69
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Demir Kapija, Došnica, 174 mnv
« Odgovor #2 poslato: Oktobar 02, 2016, 21:51:11 »
Jel bio još neko na TAŠ-u, ima li koja fotka, jel bio neki susret forumaša?

Van mreže Stojanović D. Aleksandar

• Larva
  • Član na forumu od: Jan 2015
  • Starost: 45
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Čačak, Pridvorica 370 mnv
« Odgovor #3 poslato: Oktobar 03, 2016, 10:18:12 »
ja sam isao na Taš ali zbog velike guzve izostale su fotografije,sa foruma nisam video kolege ali kazem izuzetno velika guzva kratko vreme od vodje puta vidjenje sa nekim prijateljima nisu mi dozvolili da razgledam unaokolo  ;)

Van mreže Đoko Zečević

• Administrator
  • Član na forumu od: Maj 2011
  • Starost: 79
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Zlatar planina (Bakalovina-Komarani) - 1200m
  • Tip košnice: DB 10-to ramne
« Odgovor #4 poslato: Oktobar 03, 2016, 10:22:57 »
Ove godine zbog prehlade na žalost nisam bio na sajmu Taš 2016. godine!
Imao sam puno poziva od kolega iz Makedonije, BiH i CG da se susretnemo na Tašu ali temperatura i kašalj su me sprečili
da prijateljima i dragim kolegama stisnem ruku!?
Hteo sam kupiti brošuru Miljkovu a i knjigu prof dr Mladenovića i dr Rašića!
Žao mi je jer se nisam sreo (što sam činio godinama na Tašu) sa prof. dr Kulinčevićem, dragim prijateljima Umeljićima, dr matijom Marković, prof. dr Mičom Mladenovićem, dr. Nebojšom Nedićem, Brankom Tasevskim iz Kumanova, Edinom Huremović iz Srebrenika, Vasilom Vakanskim iz Berova, Dejanom Boškoski i Zvnokom Petroskim iz Prilepa i mnogim, mnogim kolegama sa kojima sam kontaktirao a koji su se interesovali da li ću biti na Tašu?

No, daće dragi Bog da za to bude još prilika!

Evo nekoliko sličica od ranije sa prof. dr Jovom Kulinčevićem, Umeljićem, Brankom Tasevskim...
« Poslednja izmena: Oktobar 03, 2016, 10:50:15 od strane Đoko Zečević »

Van mreže Stevanović Rade

• Larva
  • Član na forumu od: Dec 2012
  • Starost: 61
  • Član DP "Dunav" Apatin, SPOS-a i SPOV-a
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Apatin 85 m/nv
  • Tip košnice: LR - Farar
« Odgovor #5 poslato: Oktobar 03, 2016, 22:17:54 »
Posetio sam Taš 2016 zajedno sa našim pčelarima iz udruženja, sreo sam mnoge drugare sa pčelarskih Foruma, posebno mi je bilo zadovoljstvo družiti se sa pčelarima iz Vinice, R. Makedonija i Feridom Velagićem iz BH

Van mreže Lazić Dušan

• Matica
  • Član na forumu od: Mar 2013
  • Starost: 74
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Srem, Vojka 95m
  • Tip košnice: RV(BN)
« Odgovor #6 poslato: Oktobar 03, 2016, 22:34:35 »
Kao što sam obećao 17.02.2016.godine: „Svi oni koji su izražavali zahvalnost čitajući moje komentare poručujem da će moći da ih sve pročitaju na jednom mestu u knjizi nadam se za “Tašmajdan 2016” „. Obećanje sam ispunio u vidu odštampane brošure pod nazivom „ZIMOVANJE PČELA“. Brošura ima 32 strane plus korice i ima delove: 1.Kako pčele zimuju? ( 11 strana - objašnjenja dešavanja u pčelinjem klubetu tokom zime sa pozivom na literaturu gde se o tome može pročitati u značajnijem obimu), 2.Priprema pčelinjih društava za prezimljavanje ( 9 strana - tehnologija rada pčelara na pripremi pčelinjeg društva za dobro prezimljavanje ), 3. Lični stav ( 10 strana - moj lični stav o mnogim diskutabilnim pitanjima o kojima se različito diskutuje po grupama i forumima ). 4. Pogled na 2015. i 2016.godinu ( 2 strane ). Na zadnjoj korici pregled (tabela ) Odnosa dodatog šećera i dobijene hrane za zimu kod odnosa šećera i sirupa 1:1 i 3:2.
Brošura se može kupiti kod mene u subotu na Tašmajdanu po ceni od 200 dinara.

Kupio brošuru od g. Šljivića. Brošura mnogo više vredi nego što košta. Vredi je čuvati kao podsetnik.
Hvala.

Odslušao izlaganje na temu kontejnera. Nepripremljeno. Previše "spontano" iznešeno lično iskustvo, kome bi se dalo protivrečiti.

Žao mi je nisam stigao da odslušam sve inovacije. Bilo bi dobro da je snimljeno...