Autor Tema: Prva pčelarska izložba i prvo predavanje u Godačici, opština Kraljevo  (Pročitano 2678 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Kostadinović Rade

• Matica
  • Član na forumu od: Maj 2011
  • Starost: 69
  • Pol: Muškarac
  • 034/311-910, 064/190 54 77
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Godačica-Obronci Gledićkih planina 315 m-nv, sam.pč. staž 35 god.
  • Tip košnice: DB-12 90 kom, Kongresovka 10 kom, DB-10 10kom.
Na Velikogospojinskim svečanostima, 28.8.2016.g. u selu Godačica, opština Kraljevo, beše 14 kotlića u takmičenju za najbolji gulaš, prva pčelarska izložba sa 3 štanda, moto kros, turnir sa 4 fudbalska kluba, prvo pčelarsko predavanje ikada održano u Godačici, kao i prvo predavanje o lekovitom bilju, likovna kolonija, preko 90 planinara iz 3 opštine predjoše stazu od 15 km... sve to uz bogat  zajednički ručak i lepo opšte narodno veselje u Domu kulture, u centru sela, koji se upravo veoma uspesno renovira.

I Kamenovo je pre više od 20 godina krenulo sa 3 pčelarska štanda, a danas je Prestonica pčelarstva Balkana, a možda i Evrope.
Gde će biti Godačica za 20 godina...možda prestigne i Kamenovo?
« Poslednja izmena: Septembar 04, 2016, 08:45:58 od strane admin »
“Уметност живљења је када човек нађе склад између жеља и могућности“ – била је мисао и мото живота проф. др Десимира Деска Јевтића. Част ми је била дуго познавати Деска.

Van mreže Zlatković Ratko

• mgLixUF
  • Larva
  • Član na forumu od: Feb 2015
    • verified girls for adult dating
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Pozarevac, 169m
Odg: Prva pčelarska izložba i prvo predavanje u Godačici, opština Kraljevo
« Odgovor #1 poslato: Septembar 02, 2016, 07:25:11 »
Kolega Rade Kamenovo jeste veliko ,ali tamo treba ozbiljna reorganizacija i postavljanje standova , ove godine je bilo katastrofalno nisi imao gde iglu provuci,a kamoli lepo videti , treba drugo vece i dobro mesto sa obezbedjenim parkingom da na miru kao covek vidis i mozda nesto novo naucis...

Van mreže Đoko Zečević

• Administrator
  • Starost: 79
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Zlatar planina (Bakalovina-Komarani) - 1200m
  • Tip košnice: DB 10-to ramne
« Odgovor #2 poslato: Septembar 04, 2016, 08:59:09 »
Pozdrav Radetu i najsikrenije čestitke za početak manifestacije!
Da teško se počinje ali zaboravlja se i brzo isčili ako se sa aktivnostim još sada ne nastavi?
Moraćeš uključiti mlađe snage da guraju (odbor), ovo što ste započeli a vreme će pokazati da li je imalo raloga ili nije?
Vidim da tvoje selo pripada Kraljevačkoj opštini a to znači da si i ti Kraljevčanin!?
Neka je sa srećom a trebali smo doći da se malo družimo, no pozivi su nešto lično izpostali!?
Vidim da su bili Rakićević i Baltić... a Slavka ne beše?
Zamisli bata Rade da ti je nas 100 forumaša došlo...bila bui još bolja fešta...ode sav gulaš!

Da si mi poslao još sličica postavio bih ali evo iz tvog repertoara, još neka!

• Matica
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Godačica-Obronci Gledićkih planina 315 m-nv, sam.pč. staž 35 god.
« Odgovor #3 poslato: Septembar 04, 2016, 17:30:02 »
Hvala Djoko, dragi prijatelju, na pomoći oko postavljanja fotografija.
Ja uvek sa ponosom ističem da sam rodjen u selu Godačica, na oko 25km od Kraljeva i oko 30km od Kragujevca.
Tamo sam završio osmogodišnju školu, koja je i sada u punom sjaju sa 187 učenika, a 28.8.2016.g. u njoj sam bio u ulozi
nastavnika na prvom pčelarskom predavanju ikada odrzanom u Godačici, kao i prvoj pčelarskoj izložbi u tom selu.

Biće još zanimljivosti sa te manifestacije o kojoj se još uvek u superlativu priča i fotografija.

“Уметност живљења је када човек нађе склад између жеља и могућности“ – била је мисао и мото живота проф. др Десимира Деска Јевтића. Част ми је била дуго познавати Деска.

• Matica
« Odgovor #4 poslato: Septembar 05, 2016, 20:17:59 »
Javno sam pokrenuo ideju i prvi dao novčani prilog na ovoj manifestaciji da se na kući gde je rodjen i živeo Dr Milenko Mojsilović u Godačici, bivši predsednik Opštine Kraljevo i ministar zdravlja Srbije, postavi spomen ploča.
Mojsilović je rodjen 1933, a prerano preminuo u Beogradu 1993. gde je ziveo i radio poslednjih oko 15 godina. Bio je odličan studen Medicinskog fakulteta u Beogradu, doktor- specijalista za očne bolesti, agilni predsednik Opštine Kraljevo...
Njegov je veliki doprinos što je Godačica još 1972. dobila asfaltni put do Kraljeva i odmah nakon toga savremenu zdravstvenu stanicu sa svakodnevnim radom lekara i apotekom koja svih ovih četrdesetak godina radi bez prekida.
Više od 200 prisutnih aplauzom je podrzalo moju ideju. Hvala im.

Van mreže Đoko Zečević

• Administrator
  • Starost: 79
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Zlatar planina (Bakalovina-Komarani) - 1200m
  • Tip košnice: DB 10-to ramne
« Odgovor #5 poslato: Septembar 06, 2016, 08:39:37 »
Svaka čast Rade na predlogu!
Hvala Bogu dragom da tvoj predlog nije po partiskoj liniji!
Kako vidim Doktor je zaslužan za počast i treba mu je ukazati.