Autor Tema: Regionalne pčelarske asocijacije  (Pročitano 1925 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Stojanovic Živoslav

• Urednik
  • Član na forumu od: Maj 2011
  • Starost: 76
  • Pol: Muškarac
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Palić, 111 m/nv
  • Tip košnice: LR i AŽ Namjesnik
Regionalne pčelarske asocijacije
« poslato: Mart 15, 2016, 10:39:12 »
Poslednjih 15-tak godina bejaše mnogo "informacija" o aktivnostima tkzv. "Regionalnih asocijacija pčelara" u Srbiji.
Prva i najagresvnija je bila tkzv. "Regionalna asocijacija pčelara jugoistične Srbije" sa sedištem u Niš bre! :)
Potom se pojavila "Asocijacija pčelara Zlatiborsko Moravičkog okruga", pa "Mačvansko Kolubarskog okruga", pa meni dragog "Podunavskog okruga". Ovih dana se pojavila se i druga, nova asocijacija u Mačvansko Kolubarskom okrugu, takođe sa sedištem u Šabcu.
Kuda to vodi, sam Bog zna ili je možda još bolje reći "ne daj Bože da se Srbi slože"!
Ali najbitnije je reći da na sajtu APR-a ( http://pretraga2.apr.gov.rs/ObjedinjenePretrage/Search/Search) zvanično trenutno ne postoji ni jedna regionalna asocijacija pčelara!
A, nekada su te regionalne asocijacije (iako su bile samo na papiru) imale i doodatne delegate na Skupštini SPOS-a.
Daj Bože da grešim....ali ne verujem!?
Svaki pčelar ima više buba u glavi nego li u košnici. :)

Van mreže Đoko Zečević

• Administrator
  • Starost: 79
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Zlatar planina (Bakalovina-Komarani) - 1200m
  • Tip košnice: DB 10-to ramne
Odg: Regionalne pčelarske asocijacije
« Odgovor #1 poslato: Mart 15, 2016, 23:41:10 »
Mnogo si u pravu Žiko!
Ja sam jedan od osnivača i predsednika Asocijacije Zlatiborsko-Moravičkog okruga!
Bili smo registrovani, imali pečat i žiro račun ali tada čini mi se nismo imali APR!?
Kada sam ja otišao, izgleda da je Asocijacija prsla (kod nas kažu), k'o Tomića kukuruza!?
A Bogami, oragizovasmo štošta...flajere za zaštitu bilja, savetovanja sa domaćim i stranim predavačima, prva izložba na Zlatiboru...
Ali, rogovi u vreći su uvek potencijalni raskol ;)

• Urednik
« Odgovor #2 poslato: Mart 16, 2016, 00:21:50 »
Druže,
zaboravio si savetovanje sa ... "inozemcima" :) u Lučanima (prof. dr Zlatko Pušakadija, dr Stipan Kovačić i dr Denes Hegediš) 2007. god.
Pamtim ga i pamtiću zbog divnih predavanja, dobrog druženja i nikada dužeg, dvosatnog proputovanja kroz Beograd zajedno s navedenim predavačima.

Van mreže Đoko Zečević

• Administrator
  • Starost: 79
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Zlatar planina (Bakalovina-Komarani) - 1200m
  • Tip košnice: DB 10-to ramne
« Odgovor #3 poslato: Mart 16, 2016, 06:34:25 »
Tako je Žiko, to je bilo veliko savetovanje a bio je i prof. Kulinčević koga sam zamolio, iako je bio u Prolom Banji i rekao mi da više ne drži predavanja, da dođe i učinio mi je sa zadovoljstvom!
Pa da u Požegi beše i dr Zlatko Tomljanović iz Zagreba pa ko zna šta još radismo...ali avaj uzalud..."dođoše divlji i oteraše pitome", tako bi to ovde naš narod rekao!
Znaš li Žile onu tužnu istinu Srpskog roda...Sve ti može oprostiti ali uspeh nikako!?
Dakle, gura te potpomaže da uspeš, a kada vidi da si uspeo e, onda udri ga po glavi, što je bolji od tebe, zar nisam u pravu?

• Urednik
« Odgovor #4 poslato: Mart 16, 2016, 10:10:30 »
Uz izvinjenje imam jednu ispravku!
Od svih pobrojanih regionalnih asocijacaija ipak zvanično je kod APR-a jedino registrovana ova sa sedištem u Nišu.