Sinoc je nas domacin prof. Đoko Zečević, na svojoj turneji u Makedoniji stigao u Kavadarci.
Pošto je to meni najbliže mesto (samo 30 km) i ja sam iskoristio priliku da prisustvujem, i družim se sa profesorom.
Organizator predavanja je PD Zlatna matica, u kome i ja clanujem, ali i koje nema nikakve aktivnosti već 4-5 godina.
Ipak, posećenost, na iznenađenje organizatora je bila neočekivano visoka, a 30-tak posetilaca ostalo bez stolica i na noge pratilo predavanje, a bilo je posetilaca i iz Negotina, a i dvoje kolega iz Skoplja.
Predavanje je, zbog nekih propusta i nedoslednosti organizatora skraceno na jedan sat, ali je ipak trajalo skoro sat i po.
Sta reci o predavaču i samom predavanju.
Samo potvrda o onome što smo čitali i gledali sa prethodnih predavanja u Skoplju, Kumanovu, .....
Profesor maestralan, razborit, precizan i svhatljiv za svakog pojedinca, držao je pažnju posetilaca svo vreme, koje je proslo nesvatljivo brzo.
Nakon predavanja smo nas nekoliko kolege sa prof. Đoko nastavili druženje u opuštenoj atmosveri, a tema koja je dominirala je naravno pčelarska.
Prisutni su bili, pored profesora i mene, kolega Risto iz Kavadarci, i Bojan i Aleksandar iz Skoplja.
Zahvaljujem profesoru za divne trenutke našeg druženja, i želim uspešan nastavak velike turneje.
Evo i nekoliko sličica, a bice ih još.