Autor Tema: FB GRUPA "PCELARI KRAGUJEVCA"  (Pročitano 11582 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Živković Jovica

• Larva
  • Član na forumu od: Jan 2013
  • Starost: 45
  • Pol: Muškarac
  • posetite moj pcelinjak http://brdsko-planinskopcel
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Kragujevac 300 metara
FB GRUPA "PCELARI KRAGUJEVCA"
« poslato: Decembar 15, 2015, 02:23:42 »
Pre nesto manje od godinu dana clanovi ovog foruma Marko Kovacevic, Petar Aleksic i Ja osnovali smo na drustvenoj mrezi Fejsbuk grupu Pcelari Kragujevca. Cilj nam je bio da okupimo sto vise pcelara iz KG i okoline i podstaknemo medjusobno upoznavanje i druzenje. Upravo je ovaj forum bio mesto gde smo se nas trojica prvi put sreli a kasnije i upoznali i postali dobri prijatelji. Pouceni tim iskustvom krenuli smo u realizaciji svoje ideje. Do sada je grupi pristupilo preko 600 clanova kako iz KG i okoline tako i iz ostalih krajeva.
Druzenjem koje smo za clanove grupe organizovali u avgustu ostvarili smo pocetni cilj da se mnogi od nas prvi put sretnu i medjusobno upoznaju.
Sada zelimo da grupa bude sebi svojstvena i prepoznatljiva pre svega po edukativnom karakteru. Sa time smo krenuli 5-og decembra kada smo za clanove grupe i ostale drage pcelare organizovali predavanje Veroljuba Umeljica na temu:"Izimljavanje, prolecni razvoj, priprema za glavnu pasu i formiranje i nega rojeva kako paketnih tako i na ramovima". Predavanju je prisustvovalo preko 120 pcelara. Naglasio bih da je gospodin Umeljic na nasu molbu sa odusevljenjem prihvatio nas poziv i predavanje odrzao besplatno. Sada uveliko radimo na organizovanju novih predavanja.
Veliki pozdrav domacinu i clanovima foruma od Admin tima grupe Pcelari Kragujevca i nasih clanova.

Van mreže Đoko Zečević

• Administrator
  • Član na forumu od: Maj 2011
  • Starost: 79
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Zlatar planina (Bakalovina-Komarani) - 1200m
  • Tip košnice: DB 10-to ramne
Odg: FB GRUPA "PCELARI KRAGUJEVCA"
« Odgovor #1 poslato: Decembar 15, 2015, 11:09:47 »
Gazda Joco,
kao prvo moram napisati da sam vrlo srećan što je vaša organizovanost koja je po mom skromnom mišljenju na dobrobit pčerastva,
za osnovu imala ovaj, kako si sam napisao naš forum.
Ovde se upoznaste, sprijateljiste i zajednički zakoračiste u pčelarske vode javno i što se u savremenom žargonu kaže transparetntno!
***Primer zajedničkih iskoraka je video materijal o oksalnoj, ,pogačama, druženju i drugom!

Sada plovite na krilima vaših ideja i entuzijazma i lično vam na tom polju želim svaku sreću i potpun uspeh.

Ali jedan skromni savet, ako tako mogu napisati, nemojte odmah tražiti vrhunske rezultate!
Neka oni dođu postupno i iskustveno jer će samo tako postati primenljivi i trajno usvojeni.

Svaka čast za izbor predavača jer opet po mom skromnom mišljenju, boljeg niste mogli trenutno ni izabrati.
Želim da vaš dalji rad ima oplođenje u realnom vremenu kroz nove članove i nova saznanja.

Pozdrav za Kragujevačku trojku entuzijasta - Admine!

Živeli!

Van mreže Damnjanović Dejan

• Lutka
  • Član na forumu od: Okt 2013
  • Starost: 46
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Kragujevac, selo Rakinac opstina Velika Plana 230mnv pcelarim sa db12 i db 10
« Odgovor #2 poslato: Decembar 15, 2015, 15:03:36 »
Poznavajuci admin-tim par godina znam da sve sto rade rade temeljno i kvalitetno ulazuci puno truda i energije da bi se pcelarstvo podiglo na nivo kakav mi Sumadinci zasluzujemo!Znam kakvi su fanatici naravno u najpozitivnijem smislu ne sumnjam da ce uspeti u tome kako su planirali!I jos jednom posebno smo zahvalni nasem sugradjaninu G.Umeljicu na savrsenom predavanju!

• Lutka
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Kragujevac, selo Rakinac opstina Velika Plana 230mnv pcelarim sa db12 i db 10
« Odgovor #3 poslato: Decembar 15, 2015, 15:05:45 »
 ;)

• Lutka
« Odgovor #4 poslato: Decembar 15, 2015, 15:07:07 »
 :D

• Lutka
« Odgovor #5 poslato: Decembar 15, 2015, 15:11:12 »
Naravno i jedna knjiga ili bolje receno bukvar pcelarstva zavrsio i u mojim rukama :) 8)

Van mreže Makuljević Predrag

• Larva
  • Član na forumu od: Nov 2013
  • Starost: 52
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Kučevo, s. Voluja .
« Odgovor #6 poslato: Decembar 15, 2015, 16:27:30 »
Ovo je prava stvar za svaku pohvalu.

• Larva
« Odgovor #7 poslato: Decembar 15, 2015, 16:29:31 »
Hvala gazda Djoko na podrsci za koju sam siguran kad dolazi od tebe da je iskrena i velika.
Svesni smo da bi se dobili dobri rezultati treba raditi marljivo i strpljivo, jer sto kaze ona narodna
"Tiha voda roni breg". Svakako da imamo podrsku nasih drugara bez kojih bi opet sve islo teze,
a to su clanovi ovog foruma Orlovic Milan i Dejan Damnjanovic kao i Branislav Urosevic.
Hvla Deki sto si se potrudio oko postavljanja ovih lepih fotografija.
Ovo je adresa nase grupe https://www.facebook.com/groups/540549662714579/

Van mreže Aleksić Petar

• Matica
  • Član na forumu od: Feb 2012
  • Starost: 54
« Odgovor #8 poslato: Decembar 15, 2015, 20:27:13 »
Đoko, prijatelju, nije mala stvar imati razumevanje i podrsku jedne pcelarske, i ljudske, velicine poput Vas. Od nekoga sa toliko iskustva svaki savet je dobro dosao.
U ime celog Admin tima ja Vam zahvaljujem.

Van mreže Miladinović Vladimir

• Larva
  • Član na forumu od: Nov 2013
  • Starost: 49
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Selo Potoci -Bijelo Polje 720 m i selo Strasevina Danilovgrad 50 m.
  • Tip košnice: DB-10
« Odgovor #9 poslato: Decembar 16, 2015, 08:58:14 »
Petre, nema Vas na forumu a toliko korisnih poruka i video snimaka sam od tebe pročitao i pregledao?

Veliki pozdrav za moj Kragujevac.

Van mreže Đoko Zečević

• Administrator
  • Član na forumu od: Maj 2011
  • Starost: 79
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Zlatar planina (Bakalovina-Komarani) - 1200m
  • Tip košnice: DB 10-to ramne
« Odgovor #10 poslato: Decembar 16, 2015, 09:34:22 »
Đoko, prijatelju, nije mala stvar imati razumevanje i podrsku jedne pcelarske, i ljudske, velicine poput Vas. Od nekoga sa toliko iskustva svaki savet je dobro dosao.
U ime celog Admin tima ja Vam zahvaljujem.
Petre dragi moj drugar,
nisam očekivao toliko pohvala (ne znam čime sam to zaslužio), ali kada dolaze od prijatelja i dobrih ljudi onda jako prijaju.
Veliki pozdrav za tebe i ceo tim Administratora.
« Poslednja izmena: Decembar 17, 2015, 06:54:24 od strane Đoko Zečević »

Van mreže Aleksić Petar

• Matica
« Odgovor #11 poslato: Decembar 16, 2015, 23:42:15 »
Petre, nema Vas na forumu a toliko korisnih poruka i video snimaka sam od tebe pročitao i pregledao?

Veliki pozdrav za moj Kragujevac.

Vlado, hvala na ovakvom misljenju, prija.
Istina, duze vreme sam neaktivan na forumu.
Dođe period koji coveka natera da se posveti nekim drugim stvarima, a zapostavi nesto u cemu uziva. Sta da se radi, takav je zivot?!
Trudicu se da se to promeni, da se vratim ovom forumu i da uzivam u druzenju sa svima vama.

Pozdrav

Van mreže Aleksić Petar

• Matica
« Odgovor #12 poslato: Decembar 18, 2015, 19:57:20 »
Jos jedna akcija Admin tima grupe Pcelari Kragujevca.

Dana 27.12.2015.god. u 11 casova, u sali Druge kragujevacke gimnazije odrzace se predavanje sa temama:

-nacini uvecanja pcelinjaka iz sopstvenih resursa
-obavezni radovi pred glavnu pasu.

Predavac svima dobro poznat, nas domacin foruma profesor Djoko Zecevic.
Nas dragi prijatelj se, bez premisljanja, odazvao nasoj molbi i prihvatio da nas sve pocasti svojim dolaskom u Kragujevac i predavanjem koje ce nam odrzati.
Svojim gestom je, jos jednom, pokazao svoju ljudsku velicinu i Admin tim grupe, u ime svih clanova, mu zahvaljuje na ucinjenom.

Prijatelju, ocekujemo dobro druzenje i, nakon svega, jos cvrsce prijateljstvo, a mi cemo se truditi da budemo dobri domacini.

Pozdrav

• Lutka
« Odgovor #13 poslato: Decembar 20, 2015, 00:00:43 »
Svaka rec je suvisna sem jedno veliko hvala za sve organizatore i naravno domacinu ovog foruma,a pogotovo tema za predavanje nije moglo biti bolja za nas pocetnike!

• Larva
« Odgovor #14 poslato: Decembar 28, 2015, 16:30:06 »
Juce je pred oko 100 pcelarki i pcelara u sali druge Kragujevacke gimnazije predavanje odrzao Prof.Djoko Zecevic. Oko tri sata koliko je predavanje trajalo bilo je malo da nam prenese svoje veliko znanje steceno dugogodisnjim iskustvom. Ipak iz teme koje smo odslusali: - Uvecanje pcelinjaka iz sopstvenih resursa i obavezni radovi pred glavnu pasu, naucili smo mnogo toga, pogotovo da nam se ne desavaju one greske na koje ne obracamo puno paznje a koje su jako bitne. Prvo gostovanje naseg velikog prijatelja u Kragujevcu ostavilo je veoma jak utisak na sve prisutne u sali jer nisu navikli da kvalitetno predavanje traje ovako dugo. Posebnu zahvalnost dugujemo Djoki sto je predavanje odrzao potpuno besplatno i time pokazao pre svega svoju ljudsku velicinu kao i profesionalnost. Takodje bi napomenuo da je u par recenica izneo zanimljive detalje o Pergi i da je to izazvalo ogromno interesovanje svih prisutnih. Nadamo se  da cemo u Novoj godini jos jeednom ugostiti naseg dragog prijatelja kada bi nam odrzao predavanje o Pergi. Predavanju je prisustvovala i regionalna televizija RTK koja je  uradila intervju sa Djokom i Petrom i uskoro ocekujemo i taj snimak. Uskoro cete videti slike i video klip. Ovom prilikom  se zahvaljujemo prof. Djoki Zecevicuu ime svih Kragujevackih pcelarki i pcelara.

Admin Tim grupe