Autor Tema: Pčelari Kraljeva - IO  (Pročitano 1536 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Đoko Zečević

• Administrator
  • Član na forumu od: Maj 2011
  • Starost: 79
  • Pol: Muškarac
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Zlatar planina (Bakalovina-Komarani) - 1200m
  • Tip košnice: DB 10-to ramne
Pčelari Kraljeva - IO
« poslato: Novembar 09, 2015, 08:20:50 »
Dana 2.11.2015. godine na poziv prijatelja Slavka Stojkovića, prisustvovao sam sednici IO pčelara Kraljeva!
Sednicom je predsedavao Dragan Rakićević, predsednik kraljevačkih pčelara.
Prateći dnevni red uočio sam veliku ozbiljnost i odgvornost u radu IO a svaki član doprineo je vrlo konstruktivnim diskusijama!
Ono što me je posebno zainteresovalo jesu rane pripreme za obeležavanja 120 godina od ozvaničenja pčelarstva
Kraljeva i okoline!
I ovo saznanje je za mene novost jer je Kraljevo među prvima u tadašnjoj Srbiji imalo organizovane pčelare!?
Video sam i spiskove članova iz 50-tih godina prošlog veka a entuzijazam kojim su krenuli u pripremanje obeležavanja
zvaničnog (kažu da ima pisanih dokaza), početka pčelarenja obećavaju da će u tome istrajati.
Sastanku je prisustvovala i Kustos muzeja u Kraljevu, koja je uzela učešće u radu sednice.

Ono to me je posebno fasciniralo jeste slika koja visi na zidu prostorije Udruženja!
Naime još davne 2007. godine (tačnije 7.3.2007.),  održao sam predavanje Kraljevačkim pčelarima i to je neko zabeležio i do današnjeg dana slika stoji na zidu prostorije!
Hvala kolegama na poštovanju koje mi iskreno da kažem prija!

Nakon sastanka predsednik Dragićević, Slavko Stojković i Milan Baltić su mi priuštili vrlo lepo druženje u restoranu Žičanka.
Uz ukusno meze i čašicu pića, razmenili smo mnogo mišljenja iz svere pčelarstva a i drugih oblasti!

Sa Milanom Baltićem sam za vreme mog boravka, nekoliko puta pio kafu u Mataruškoj Banji u kafeu "Đurđevdan"!
Vrlo prijatan i druželjubiv kolega koji u Udruženju obavlja dužnost  sekretara IO.

Hvala kolegama na lepom druženju i pozivu a posebno Slavku Stojkoviću koji je dolazio u posetu mojoj pokojnoj supruzi dok je bolovala, ovde na Zlataru.
To se ne zaboravlja.

Pozdrav Prijateljima!

« Poslednja izmena: Decembar 20, 2016, 22:00:41 od strane Koneski Blagoja »

Van mreže Baltić Milan

• Gost
  • *
  • Član na forumu od: Nov 2011
  • Starost: 68
  • Pol: Muškarac
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: MATARUGE 220 mnm
  • Tip košnice: db 10
Odg: Pčelari Kraljeva - IO
« Odgovor #1 poslato: Novembar 10, 2015, 21:20:00 »

Hvala Tebi sto si nas uvazio i svojim korisnim i prakticnim savetima uputio u jos bolji rad.
Dosta korisnih saveta smo culi.  A i jedno predavnje smo dogovorili za zimski ciklus koji kod nas pocinje 24. 11.2015.god.
A kafa je samo usput u kratkim pauzama.
« Poslednja izmena: Decembar 20, 2016, 22:00:59 od strane Koneski Blagoja »