Autor Tema: Moj ljubimac  (Pročitano 57142 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Milićević Momčilo

• Larva
  • Član na forumu od: Dec 2012
  • Starost: 68
  • Pol: Muškarac
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Ripanj 320m
Odg: Moj ljubimac
« Odgovor #75 poslato: Februar 08, 2013, 17:36:36 »
Zanimljiv ljubimac,kakve je naravi,pozdrav.

Van mreže Kostadinović Rade

• Matica
  • Član na forumu od: Maj 2011
  • Starost: 69
  • 034/311-910, 064/190 54 77
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Godačica-Obronci Gledićkih planina 315 m-nv, sam.pč. staž 35 god.
  • Tip košnice: DB-12 90 kom, Kongresovka 10 kom, DB-10 10kom.
« Odgovor #76 poslato: Mart 18, 2013, 19:36:29 »
Moj komšija avgusta meseca 2012. odnese moju kerusu Lisu negde daleko prema Pešteru - Sjenica! (inace Lisa se stenila 3 puta godisnje)?
I taman se navikosmo bez Lise, kada u subotu 20.01.2013. odjednom pred vratima Lisa!!!
Kao grom iz vedra neba, što bi rekli moji zemljaci ovde na planini!
Nije se nešto naročito izmenila. Izgleda instikt je doveo ponovo kod nas?

Nije proslo ni dva meseca kako se kerusa Lisa vratila na Zlatar, a ovih dana se ponovo ostenila. Cestitam.
E sad da li je vodila ljubav kada je bila u Sjenici pa bremenita dosla kod DJoke, ko ce ga znati.
“Уметност живљења је када човек нађе склад између жеља и могућности“ – била је мисао и мото живота проф. др Десимира Деска Јевтића. Част ми је била дуго познавати Деска.

Van mreže Aleksić Bojan

• Pčela
  • Član na forumu od: Feb 2013
  • Starost: 45
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Okolina Paraćina,oko 250m
  • Tip košnice: DB-10,DB-12, LR
« Odgovor #77 poslato: Mart 18, 2013, 20:02:25 »
Imao sam i ja slicnog iskustva sa mojim kerom :) Inace obozavam pse i zivotinje,u mom dvoristu su dva Vojvodjanska pulina (zenka i muzjak) koji su prepametni i jedna Sarplaninka :)

Van mreže Ovčina Avdo

• Gost
  • *
  • Član na forumu od: Avg 2011
  • Starost: 45
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Novo Milosevo 73 mnv
« Odgovor #78 poslato: Mart 18, 2013, 21:36:47 »
Zanimljiv ljubimac,kakve je naravi,pozdrav.
Ja tek sad vidim ovu poruku tako da se izinjavam sto vam nisam odgovorio.  Evo kratak tekst sa Vikipedie i tacno je takav:
Да се ради о веома старој раси, сведоче и силуете од керамике које су пронађене у насељима од пре нове ере. Првобитно се користио као чувар храма, да би касније био одгајиван за борбу, али и за лов на дивље вепрове. За време старог режима у Кини био је веома цењен, међутим, револуционарна влада у Пекингу је законом предвидела казне за власнике, јер се сматрао луксузном животињом.Познати по својој природној независности и резервисаности, а такође и као добри чувари, мирни и дисциплиновани. Ипак, веома су посвећени, верни и привржени породици која их одгаја, а посебно су заштитнички расположени према деци.
Pozdrav iz Miloseva...

Van mreže Киперовић Радоје

• Larva
« Odgovor #79 poslato: Mart 19, 2013, 19:49:51 »
Ево и мог чувара. Ари, пасмина босански Торњак. Фотографије су када је имао тринаест мјесеци. Сада има пуне четири...
« Poslednja izmena: Mart 19, 2013, 19:56:59 od strane Киперовић Радоје »

Van mreže Jovanović Slavica

• Larva
  • Starost: 43
  • Pol: Žena
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Trstenik 250m
« Odgovor #80 poslato: Mart 19, 2013, 20:45:47 »
 :)lep ...ja prvi put vidim ovakvog psa, :)
"...ljutina je u njih prekomerna,
Te otrovom, kad ih ko uvredi,
Zadahnjuju svoje ujedanje,
U zilice pozabadaju se,
Nevidljivo pustaju zaoke,
A na rani pustaju i dusu..."  Georgike,str.243.

Van mreže Jovanović Slavica

• Larva
  • Starost: 43
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Trstenik 250m
« Odgovor #81 poslato: Mart 19, 2013, 21:03:42 »
 :) I ja imam svoje ljubimce,tu je Bretonac Aris,Balkanski gonici Dzoni,Lisa,Aki,Ari,Roni,Reks...zatim Lara i Musa koji nisu fotografisani :),Lisa je zuta  ;) nju sam nasla bacenu kraj puta,kada je imala tek mesec dana,bila je tako mrsava,puna buva,primer okrutnih ljudi...
   Puno treba hrane za pse,ali se izdrzava.Problem mi pravi Bretonac koji jeste jako veran pas ,ali je jako ljubomoran  kada prilazim drugim psima.Musa i Lara su psi mog brata,koji ih se seti u lovnoj sezoni...
  Svi su vakcinisani ,sa pasosem,ali kad je vakcinacija bankrotiram jer je po psu 1000,oo...sto je sasvim pogresno od strane nadlezne VU obzirom da ljudi u periodu vakcinacije popustaju svoje pse,kako bi izbegli vakcinaciju...A smanjenje cene bi resilo taj problem.

"...ljutina je u njih prekomerna,
Te otrovom, kad ih ko uvredi,
Zadahnjuju svoje ujedanje,
U zilice pozabadaju se,
Nevidljivo pustaju zaoke,
A na rani pustaju i dusu..."  Georgike,str.243.

Van mreže Киперовић Радоје

• Larva
« Odgovor #82 poslato: Mart 19, 2013, 21:53:29 »
Ови балканци су посебно лијепи  :). Као клинац маштао сам да постанем ловац и набавим балканског гонича и још неке псе из групе птичара  :). Кад човјек одрасте обично промијени размишљање па и мене  лов више  не привлачи; бар онај са пушком и имам неку врсту алергије према том "хобију".
Иначе, Торњак је пасмина која  у задње вријеме доживљава праву ренесансу у БиХ. Иако постоји вијековима дуго није била стандардизована нити  призната. Ради се о пастирским псима (нешто попут шарпланинца у Македонији и Србији). Прије неколико година званично је потврђен као раса од стране ФЦИ а пуни назив је босанскохерцеговачко-хрватски пастирски пас-торњак. Признање расе је условно на 10 година док се не заврши потпуна стандардизација, јер је тренутна ситуација таква да постоје два соја; влашићки и ливањско-дувањски. Иначе ради се у изузетно храбрим и оданим псима, за нијансу блажег темперамента него код шарпланинца. Не воле љето ни топлоту; цича зима је њихов елемент а мој Ари ужива да га затрпа снијег, тада не улази у своју кућу  :).

Van mreže Lakićević Jovan

• Lutka
  • Član na forumu od: Sep 2013
  • Starost: 53
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Fruška Gora,Čortanovci 192 m
« Odgovor #83 poslato: Novembar 05, 2013, 13:49:57 »
Moj SOP "Vučina Laki"

-beba sa dva meseca,
-prvi koraci u šetnji,
-sa 8. meseci,
-danas(za koji dan puni 18.mesec)-neda mi da idem!!!
« Poslednja izmena: Novembar 05, 2013, 14:04:43 od strane Lakićević Jovan »
Pozdrav sa 192 mNv 45° 9.446', 20° 0.700'
 sa obronaka Fruške Gore iz Čortanovaca
             "Fruškogorski Meda"

Van mreže Milosavljević Dalibor

• Pčela
  • Član na forumu od: Jun 2012
    • www.farbaj.me
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Podgorica, Martinići, Bjelopavlići, 60m.
« Odgovor #84 poslato: Novembar 05, 2013, 19:14:46 »
Evo i mog ljubimca.  Sada ima cetiri godine.  Zlatni Retriver , zove se Luna.  Ostvarila se i kao majka i ostenila desetoro.  Na zalost dvoje nije prezivjelo prvu noc. Ostalih osmoro je sada vec u svoim novim familijama.   Na jednoj slici se vidi kava je bila sa osam mjeseci :)

A ja sam prije neki dan imao posjetu iz komsiluka.   Da mi je neko rekao da cu se sa 40 godina igrati sa prasicima, rekao bih mu da .........   eto da ne pisem svasta po forumu :) :)     

Uglavnom,  na kraju, ostaje ona narodna :  Ko ne voli zivotinje, ne voli ni ljude :)

Van mreže Пејчић Владимир

• Urednik
  • Član na forumu od: Apr 2013
  • Starost: 62
  • Kada bismo bili kao pcele , bili bismo bolji ljudi
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Доње Црнатово, 400 м
« Odgovor #85 poslato: Novembar 05, 2013, 19:23:26 »
Далиборе, лепа ти је Луна и штенци. Највише ми се допадају млади водичи Луне. Они су лепши. :D

Поздрав.
vlada

• Matica
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Godačica-Obronci Gledićkih planina 315 m-nv, sam.pč. staž 35 god.
« Odgovor #86 poslato: Novembar 05, 2013, 19:50:46 »
Uglavnom,  na kraju, ostaje ona narodna:  Ko ne voli zivotinje, ne voli ni ljude.

A muskarci koji vole cvece vole i zene.
Djoko koji je bio kod mene u stanu vise puta i video je koliko imam cveca i kako ga sa najvecom ljubavlju negujem.
“Уметност живљења је када човек нађе склад између жеља и могућности“ – била је мисао и мото живота проф. др Десимира Деска Јевтића. Част ми је била дуго познавати Деска.

Van mreže Milosavljević Dalibor

• Pčela
  • Član na forumu od: Jun 2012
    • www.farbaj.me
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Podgorica, Martinići, Bjelopavlići, 60m.
« Odgovor #87 poslato: Novembar 05, 2013, 19:57:39 »
Hvala Vlado :)

Rade, eto to nijesam znao.  Planirao sam ove godine duz jedne ograde da opletem po lavandi.  Vidjece mo rezultate :) :) :)

Van mreže Mihajlović Verica

• Urednik
  • Član na forumu od: Okt 2011
  • Starost: 62
  • Čuvaj se bijesa strpljivog čovjeka. – Džon Driden
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Doljevac n.v 195m; DB-50kom; pč.staž 20god
« Odgovor #88 poslato: Novembar 05, 2013, 20:36:13 »

A muskarci koji vole cvece vole i zene.
Djoko koji je bio kod mene u stanu vise puta i video je koliko imam cveca i kako ga sa najvecom ljubavlju negujem.
Cveće te je izdalo  , nađi se sad....... :D ;)
Za žene cveće je simbol romantike , lepote i nežnosti.
Za muškarce , cveće je simbol pokajanja , izvinjenja i potkupljivanja , otkad je sveta i veka ....
Hvala Vlado :)

Planirao sam ove godine duz jedne ograde da opletem po lavandi.  Vidjece mo rezultate :) :) :)
Za medonosne vrste gore navedeno ne važi , da ne bude zabune  :D ;)

« Poslednja izmena: Novembar 05, 2013, 21:00:12 od strane Mihajlović Verica »

• Matica
« Odgovor #89 poslato: Novembar 06, 2013, 07:49:42 »
[
Za muškarce, cveće je simbol pokajanja , izvinjenja i potkupljivanja , otkad je sveta i veka ....

Znaci draga Verice, ono cvece koje primas 8. marta, na svoj Rodjendan, i drugi znacajan datum od muskaraca obicno je necije pokajanje, izvinjenje ili potkupljivanje.

I zensko srce stalno gori, ko mu pridje moze se slatko ugrejati (samo vi to necete javno da kazete).
Ko te ima taj te nema, ko te nema taj te sanja, ko te sanja taj te ljubi, a ti pojma nemas.....
Srecu, naravno i ljubav posebno, ne treba samo cekati, vec joj spremno podji u susret kada je ocekujes.
Zivot je veliki izazov i avantura, ko shvati zivece vecno.

Mladi bi hteli da budu verni, ali nemogu. Stari bi hteli da budu neverni, ali nemogu.