Autor Tema: Predavanje Prof. Djoka Zecevica u Despotovcu  (Pročitano 4060 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Ilić Dragiša

• Gost
  • *
  • Član na forumu od: Feb 2012
  • Starost: 75
  • Pol: Muškarac
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Šetonje, Homolje Gustirt 426m
Predavanje Prof. Djoka Zecevica u Despotovcu
« poslato: Mart 14, 2015, 22:38:22 »
Danas sam imao cast da prisustvujem godisnjoj Skupstini pcelara Despotovca.
Sala gde su dosli brojni clanovi Udruzenja i gosti iz okolnih gradova bila je mala da primi sve koji su zeleli da prisustvuju sednici i slusaju danasnje predavanje!
U sali je bilo preko 100 prisutnih a nakon oficijelnog dela Skupstine gde su clanovi obavesteni o radu Udruzenja u 2014. godini, usvajanju finansijskog izvestaja, dodele nagrada i dr. predavanje svim prisutnima odrzao je nas domacin foruma prof. Djoko Zecevic sa Zlatara!

Skoro 3 sata bez pauze, profesor je drzao visoki ritam izlaganja a u sali se osim njegovog glasa nije ni muva cula!
Svi prisutni su sa velikom paznjom odslusali predavanje koje je bilo po mom skromnom misljenju na veoma visokom profesionalnom pcelarskom nivou!
Predavanje je obilovalo mnogim primerima iz prakticnog pcelarenja a culo i dosta nioviteta.

Bilo je i brojnih pitanja i odgvora na sva postavljena pitanja a kako sam uocio, mnogi prisutni su prisli Profesoru da mu pruze ruku i cestitaju.

Dosao sam iz Setonja da docekam profesora, mog uvazenog prijatelja koji je pre 10 godina pisao jedan lep clanak o mom tadasnjem pcelarenju na Homoljskim planinama!
Veceras je moj prijatelj Djoko gost moga doma u Setonjama.

Koristim priliku da se predseniku Nikolicu i posebno Sasi kao i ostalim kolegama zahvalim na veoma lepom gostoprimstvu i ukazanoj casti.

Evo nekoliko slicica sa danasnje skupstine i predavanja.

Van mreže Bogdanović Ivica

• Gost
  • *
  • Član na forumu od: Mar 2015
  • Starost: 44
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Plažane 150mnv
Odg: Predavanje Prof. Djoka Zecevica u Despotovcu
« Odgovor #1 poslato: Mart 14, 2015, 22:53:35 »
Na predlog predsednika Zorana Nikolića, inače mog dobrog prijatelja i kolege u poslu, prisustvovao sam današnjem izlaganju gospodina Djoke Zečevića i mogu konstantovati da je meni, kao totalnom početniku koji još uvek nema košnice, veoma značilo izlaganje domaćina ovog foruma jer sam dosta toga mogao iz tog izlaganja naučiti. Ono što me je oduševilo je ta neiscrpna snaga u izlaganju gospodina Djoke Zečevića jer, s obzirom da sam učitelj po zanimanju, vrlo dobro znam šta znači pričati 3 sata bez prestanka, a posebno u tim godinama je to za svako poštovanje. Veliko hvala gospodinu Zečeviću.

Van mreže Kostadinović Rade

• Matica
  • Član na forumu od: Maj 2011
  • Starost: 69
  • 034/311-910, 064/190 54 77
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Godačica-Obronci Gledićkih planina 315 m-nv, sam.pč. staž 35 god.
  • Tip košnice: DB-12 90 kom, Kongresovka 10 kom, DB-10 10kom.
« Odgovor #2 poslato: Mart 15, 2015, 04:15:07 »
Priustvovao sam današnjem izlaganju gospodina Djoke Zečevića i mogu konstantovati da je meni,  veoma značilo izlaganje domaćina ovog foruma.
S obzirom da sam učitelj po zanimanju, vrlo dobro znam šta znači pričati 3 sata bez prestanka, a posebno u tim godinama je to za svako poštovanje.

Iskrene cestitke predavacu Djoki, a siguran sam da to nije samo prosvetna solidarnost jer sam Djokina predavanja slusao bar 5 puta.

A ja se upravo spremam jer u 4,45h krecem za Banatski Karlovac, nesme KAS da ceka, a mi mozemo.
“Уметност живљења је када човек нађе склад између жеља и могућности“ – била је мисао и мото живота проф. др Десимира Деска Јевтића. Част ми је била дуго познавати Деска.

Van mreže Stanković Dragi

• Gost
  • *
  • Član na forumu od: Nov 2012
  • Starost: 77
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Despotovac, n.v. 189 metara
« Odgovor #3 poslato: Mart 16, 2015, 18:10:57 »
Pozdrav Profesoru Đoki Zečeviću, obzirom da sam morao ranije otići moram vam preneti neka zapažanja mojih prijatelja koji su imali tu sreću da ostanu do kraja.Naime moji dobri prijatelji Slaviša, Raša, Zorank, Ranko, Dragan, Šilja... oduševljeni su predavanjem i neposrednošću i jednostavnošću prenošenja znanja na sve nas koji smo bili tamo. Naime oni su slušali veliki broj predavanja i to od eminentnih poznavaoca Pčelarstva. ALI ONO ŠTO JE NJIH FASCINIRALO A TO JE TA JEDNOSTAVNOST I NEPOSEDNOST U PRENOŠENJU KOMPLETNE MATERIJE VEZANE ZA TEMU. Moj drug Slaviša reče da bi predavanja uvek trebali da drže PROFESORI jer oni znaju da vam to prenesu na takav način da vam je materija tako poznata i jasna i ne vrvi od "visokih" izraza, već je sve opipljivo i lako razumlljivo. Profesore to je ono u najkraćem što su mi preneli moji prijatelji odmah prilikom prvog susreta. Jednostavno rečeno BILI SU ODUŠEVLJENI I RADO BI VOLELI DA VAS PONOVO UGOSTIMO PRVOM PRILIKOM ILI KAD GOD MOGUĆNOSTI DOZVOLJAVAJU. Srdačan pozdrav.

Van mreže Đoko Zečević

• Administrator
  • Starost: 79
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Zlatar planina (Bakalovina-Komarani) - 1200m
  • Tip košnice: DB 10-to ramne
« Odgovor #4 poslato: Mart 16, 2015, 23:40:12 »
Poštovani prijatelji, Dragiša, Ivice i Dragi,
Šta reći samo jedno veliko, veliko ljudsko hvala!
Nemam ja tu ništa dodati niti oduzeti, već samo konstatovati da mi uopšte nije bilo teško da preko 100 ljudi držim u visokom ritmu pažnje skoro 3 sata jer je tema bila em praktična em slikovita!
U svojim sada već profesionalnim predavanjima, ništa iz teorije pčelarstva ne govorim što ne mogu praktičnim primerom i pokazati,
a što se tiče praktičnih pitanja ona su uvek aktuelna i slikovito ih prenosim svojim slušaocima!
Kako su kolege uočili tokom predavanja nema lera, nema praznog hoda, sve je isplanirano, osmišljeno i ništa se ne zaboravlja!
Divni su bili slušaoci u Despotovcu, paživo prate izldlanom o dlan!

Ono što me je oduševilo jeste i veliki broj novih članova foruma iz Despotovca i okoline.

Poštovani Dragi,
Molim te prenesi moje pozdrave i zahvalnost imenovanim kolegama a i svima ostalim.
Uvek ću doći kada me pozovete, ako zdravlja bude.

Van mreže Đoko Zečević

• Administrator
  • Starost: 79
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Zlatar planina (Bakalovina-Komarani) - 1200m
  • Tip košnice: DB 10-to ramne
« Odgovor #5 poslato: Mart 16, 2015, 23:44:41 »
Predavanju su prisustvovali i kolege iz Jagodine, Ćuprije, Paraćina, Svilajnca...
Moji stari poznanici a načinismo i zajedničke fotografije za uspomenu!

Van mreže Stanković Dragi

• Gost
  • *
  • Član na forumu od: Nov 2012
  • Starost: 77
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Despotovac, n.v. 189 metara
« Odgovor #6 poslato: Mart 19, 2015, 11:00:57 »
Profesore, sakupio sam ih kod mene i preneo vaše pozdrave. Bili su iznenađeni i nisu poverovali da ste imali i vremena i pažnje za njih. Onda sam im pokazao vašu molbu da im prenesem pozdrve i bilo je raspoloženja i druženja do 3 sata skoro do jutra. Pozdrav do novog vidjenja.Zdravi bili.