Autor Tema: Pčelarsko uduženje "AGRO-TIM" ŽITORAĐA  (Pročitano 10519 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Mihajlović Verica

• Urednik
  • Član na forumu od: Okt 2011
  • Starost: 62
  • Pol: Žena
  • Čuvaj se bijesa strpljivog čovjeka. – Džon Driden
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Doljevac n.v 195m; DB-50kom; pč.staž 20god
Pčelarsko uduženje "AGRO-TIM" ŽITORAĐA
« poslato: Mart 12, 2015, 18:17:29 »
Dana 06.03 2015 godine u opštini Žitorađa u pčelarskom udruženju “AGRO-TIM” koje broji skromnih  dvadeset tri člana održan je skup pčelara i pčelarki sa vrlo ambicioznim planovima za naredni period.
Ovo je poljoprivredna opština koja ima izvanredan geografski položaj za razvoj pčelarstva i pčelari to žele da iskoriste.Mnogo je više pčelara koji manje-više uspešno  pčelare a ne pripadaju uduženju.Želja svih nas iz udruženja je da nam se što pre pridruže jer samo organizovani možemo da napredujemo u svakom smislu .
Ovo je opština u kojoj sam ja rođena i od ove godine sam i član pčelarskog udruženja”AGRO-TIM” koje  ima budućnost zato što članstvo ima volju da to ostvari .Predsednik udruženja je mlad i vrlo ambiciozan pčelar Miodrag-Mića Stevanović
Besplatno predavanje tog dana (06.03) održao je Vlastimir Spasić(Predsednik RAPOJS-a)
Sledeća predavaneja(13.03) održaćemo Ja i Dr  Vlada Pejčić (kobinovano predavanje)
Moja tema je,izimljavanje ,prolećni razvoj i priprema za bagremovu pašu ,
Vladina tema ,virusi kod pčela , bolesti legla

Evo kako je udruzenje predstavljeno na SPOS-info  od strane  gospodina Vlaste Spasica:

PČELARI “AGRO-TIMA” DELUJU KAO TIM

Datum objavljivanja vesti: 12. mart 2015.   
Broj pregleda: 53

Navikli smo da se opština Žitorađa najčešće spominje kao rodno mesto poznatog političara Ivice Dačića i najveće srpske estradne zvezde Svetlane-Cece Ražnjatović. Pčelari ove opšine, njih dvadeset dva, organizovani u udruženju “Agro-tim”, žele da se ime njihove opštine sve češće spominje po aktivnostima i rezultatima koje oni ostvaruju, kazao bih kao jedan tim.

Stanje neorganizovanosti, apatije i letargije koji su svojevremeno bili karakteristični za pčelare ove opštine, sada su samo prošlost. Sadašnjost karakterište vrlo dobra organizovanost, ambiciozni planovi i programi na planu unapređenja pčelarstva u ovom žitorodnom kraju. Žitorađa, inače jedna od opština u kojima se, po statističkim podacima, najduže živi, smeštena je u donjem toku reke Toplice, a prostire se i na ravnicu Dobrič i na brdsko-planinskom predelu Pasjače. Po svojim biljno-geografskim karakteristikama, pruža veome pogodne prirodne mogućnosti za razvoj pčelarstva, kao značajne poljoprivredne grane. Te potencijale pčelari žele da iskoriste na najbolji način.

Duh optimizma i entuzijazma iskazali su na skupu pčelara, održanom 6. marta ove godine u Žitorađi, u etno-kući Branka i Dušanke Petrović. Povod za okupljanje bio je moje predavanje, koje sam održao bez naplate honorara, kao gest podrške njihovom mladom i vrednom predsedniku Miodragu-Mići Stevanoviću.

Ambiciozni planovi postavljeni su na planu širenja i unapređenja medonosne flore, kontinuiranom obrazovanju pčelara za savremene metode pčelarenja i zdravstvenoj zaštiti pčela.

Značajnu stručnu pomoć, na planu prevencije i suzbijanja bolesti pčela i legla, pčelari ovog udruženja imaju od Dr.vet.med. Vladimira Pejića, veterinara-pčelara, kakvih u Srbiji možemo na prste nabrojati.

U ovom kraju, za sada nema masovnih uginuća pčela. Sigurno je to rezultat blagovremene i kvalitetne pripreme pčela za prezimljavanje. Karakteristično je i zapažanje Miodraga Milića iz Rečice, da su boljem stanju pčele u šumi u odnosnu na one niže, u ravničarskom delu. Na to sam dodao komentar, da to samo potvrđuje da je šuma prirodno stanište pčela. Nema sumnje da će ovo udruženje, koje u pogledu jedinstva i ambicioznosti deluje kao pravi tim, postići uspehe svojstvene samo za uspešnim timovima. Nadamo se da ćemo o tome uskoro čuti i čitati.

Vlastimir Spasić

Predsednik RAPOJS-a

« Poslednja izmena: Mart 12, 2015, 18:27:02 od strane Mihajlović Verica »

Van mreže Petrovski Marjan

• Lutka
  • Starost: 61
  • Pol: Muškarac
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Skoplje , selidbeno pcelarenje, razvoj na 250 m nadm, visine
Odg: Pčelarsko uduženje "AGRO-TIM" ŽITORAĐA
« Odgovor #1 poslato: Mart 13, 2015, 00:51:02 »
Zelim uspesan rad pčelarskom udruženju “AGRO-TIM”  i pozdrav do sve kolege...

Van mreže Đoko Zečević

• Administrator
  • Član na forumu od: Maj 2011
  • Starost: 79
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Zlatar planina (Bakalovina-Komarani) - 1200m
  • Tip košnice: DB 10-to ramne
« Odgovor #2 poslato: Mart 13, 2015, 06:52:50 »
Ubeđen sam da tamo gde su Verica i Vlade, uspeh neće izostati.
Osnivanje udruženja u Srbiji prilično poznatoj varošici, sigurno za pčelare tog područja mnogo znači?
Ne vidim mog kolegu, bivšeg direktora škole u Žitoraći dr Ilića u članstvu?
Možda se ne bavi pčelama!

Van mreže Stojanović Goran

• Larva
  • Član na forumu od: Jan 2013
  • Starost: 50
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Prokuplje, Reljinac 400m
« Odgovor #3 poslato: Mart 13, 2015, 13:48:40 »
Sretno udruzenje komsije tu smo da saradjujemo POZ iz PK,, 8)

• Urednik
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Doljevac n.v 195m; DB-50kom; pč.staž 20god
« Odgovor #4 poslato: Mart 13, 2015, 22:24:54 »
Večeras sa početkom u 18 sati Ja i Vlada izložismo naša saznanja  svako iz svoje oblasti , Ja o praktičnom pčelarenju a Vlada o bolestima kod pčela .Kolege su bili pažljivi i konstrukivni, sarađivali su tokom celog izlaganja pitali i iznosili svoja iskustva . Teme su bile iteresantne i bilo je bobro obnoviti gradivo....
Ovo sam ja uslikala dok je Vlada pričao o virusima...

Van mreže Kostadinović Rade

• Matica
  • Starost: 69
  • 034/311-910, 064/190 54 77
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Godačica-Obronci Gledićkih planina 315 m-nv, sam.pč. staž 35 god.
  • Tip košnice: DB-12 90 kom, Kongresovka 10 kom, DB-10 10kom.
« Odgovor #5 poslato: Mart 13, 2015, 22:42:22 »
Bravo za novi predavački tim: Verica i Vlada.

Čestitke i organizatorima predavanja novom udruzenju.
“Уметност живљења је када човек нађе склад између жеља и могућности“ – била је мисао и мото живота проф. др Десимира Деска Јевтића. Част ми је била дуго познавати Деска.

• Urednik
« Odgovor #6 poslato: Mart 13, 2015, 22:45:09 »
Zelim uspesan rad pčelarskom udruženju “AGRO-TIM”  i pozdrav do sve kolege...
Hvala ti Marjane , zaista smo pravi TIM .

Van mreže Šuljagić Goran

• Matica
  • Član na forumu od: Dec 2013
  • Starost: 57
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Banatski Karlovac 99m
« Odgovor #7 poslato: Mart 13, 2015, 22:52:17 »
želim Vam da napredujete, da se složite i da se umnožite... :)
Pozdrav

• Urednik
« Odgovor #8 poslato: Mart 13, 2015, 22:53:10 »
Ubeđen sam da tamo gde su Verica i Vlade, uspeh neće izostati....

Uspeh ne može da izostane ....Ja sam večeras više od 1 sat objašnjavala kako se pripremaju pčelinje zajednice za bagremovu pašu(trošila sam i Vladino vreme) ...Bez obzira što stariji kolege odlično materiju poznaju pažljivo su pratili ceo tok izlaganja ....,(ili su se iznenadili da žena toliko poznaje praktično pčelarenje )..:)
Odlično nam je udruženje.Blizu 100 pčelara ima opština i počeli su da  nam se priključuju novi članovi ....što ohrabruje !
« Poslednja izmena: Mart 13, 2015, 23:05:32 od strane Mihajlović Verica »

• Urednik
« Odgovor #9 poslato: Mart 13, 2015, 23:01:39 »
Bravo za novi predavački tim: Verica i Vlada.
Hvala ti Rade na čestitkama .  "AGRO-TIM"je pojačan za novi TIM :)

• Urednik
« Odgovor #10 poslato: Mart 13, 2015, 23:03:04 »
Sretno udruzenje komsije tu smo da saradjujemo POZ iz PK,, 8)
Hvala kolega , mi smo uvek za saradnju .....

Van mreže Koneski Blagoja

• Glavni urednik
  • Član na forumu od: Feb 2012
  • Starost: 68
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: s. Brest, Makedonski Brod, 775 mnv.
  • Tip košnice: LR, DB-12
« Odgovor #11 poslato: Mart 13, 2015, 23:35:17 »
Sretan i dugovečan rad novog udruženja pčelara "AGRO-TIM" ŽITORAĐA.
Čestitke i predavačkom timu (koleginice Verice i Dr.Vladi).
Svakako, gradivo se mora stalno obnavljati.

Pozdrav iz Skoplja,
"Samo ljudska glupost i svemir su beskonačni, ali mislim da za ovo drugo nisam siguran" - (Albert Ajnštanj)

Van mreže Пејчић Владимир

• Urednik
  • Član na forumu od: Apr 2013
  • Kada bismo bili kao pcele , bili bismo bolji ljudi
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Доње Црнатово, 400 м
« Odgovor #12 poslato: Mart 13, 2015, 23:43:08 »
  Kolege ,hvala vam za ovako lepe komentare o udruzenju. Za nas ce tek Srbija da cuje.Dogovorili smo se da ozbiljno radimo i aplikujemo svuda gde udruzenje moze da aplikuje kako za pomoc nama tako i drugima.Npr pomoc vocarima i bastovanima koji su takodje ogranak ovog tima,popularizacija opstine i turizma jer u okolini ima sta da se vidi.
  U planu je da nas u dogledno vreme posete i predavaci sa naseg foruma zajedno sa domaconom Djokom,a i ostale kolege su dobro dosle.
   Veceras mi je bilo zadovoljstvo konstruktivno raditi precizna izlaganja,konkretna pitanja slusalaca i konkretni odgovori  sta i kako uraditi. Clanstvo prezadovoljno.
   Svi su dobili moje vizitke. Veterinar za udruzenje ne kosta nista.Njihov zdravstveni problem je moja obaveza da se odazovem.
vlada

Van mreže Kostadinović Rade

• Matica
  • Starost: 69
  • 034/311-910, 064/190 54 77
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Godačica-Obronci Gledićkih planina 315 m-nv, sam.pč. staž 35 god.
  • Tip košnice: DB-12 90 kom, Kongresovka 10 kom, DB-10 10kom.
« Odgovor #13 poslato: Mart 14, 2015, 07:25:58 »
  Kolege ,hvala vam za ovako lepe komentare o udruzenju.
Za nas ce tek Srbija da cuje.
   Svi su dobili moje vizitke.
 Veterinar za udruzenje ne kosta nista. Njihov zdravstveni problem je moja obaveza da se odazovem.

Bravo Vlado, šampione.
Vaš volonterski rad (Tebe, Verice, ...) me podseća na Radne Akcije sedamdesetih godina prošlog veka.
Hvala Bogu i ja sam bio učesnik.
“Уметност живљења је када човек нађе склад између жеља и могућности“ – била је мисао и мото живота проф. др Десимира Деска Јевтића. Част ми је била дуго познавати Деска.

Van mreže Miladinović Vladimir

• Larva
  • Član na forumu od: Nov 2013
  • Starost: 49
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Selo Potoci -Bijelo Polje 720 m i selo Strasevina Danilovgrad 50 m.
  • Tip košnice: DB-10
« Odgovor #14 poslato: Mart 14, 2015, 08:13:07 »
Verice, Vlado,
sve čestitke povodom osnivanja novog udruženja.
Pravo je blago imati vas na ovom forumu i od kada pratim ovaj forum, još nisam našao da vam se neko od kolega pčelara obratio sa nekim pitanjem a da mu vi niste odgovorili.
Ne sumnjam da će tako biti i u vašem udruženju.
Verica toliko ima snage i volje kao da joj je dvadesetak godina i siguran sam da sve što postavi sebi za cilj da će to i ostvariti.

Pozdrav iz Bijelog Polja.