Autor Tema: Sedmi drzavni sajam pcelarstva - Beograd  (Pročitano 36658 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Bjelić Milanko

• Matica
  • Član na forumu od: Mar 2012
  • Starost: 66
  • Pol: Muškarac
  • Ko HOCE nadje nacin-Ko NECE nadje razlog
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Nova Varoš, Rutose 740m n/v
  • Tip košnice: DB
Odg: Sedmi drzavni sajam pcelarstva - Beograd
« Odgovor #60 poslato: Mart 04, 2015, 21:17:03 »
Колега Душане
Мени је најдраже и врло важно да на сваком скупу па и овом предходном се видим са старе и упознам нове пријатеље.
Један дан на сајму је мало да би се све видело и чуло.Нисам приметио да је било неких иновација пчеларске опреме.
А што се тиче обећења политичара она су нам одавно позната.
Промена ће бити а каквих видећемо.Боље да не размишљамо о томе.Шта се реши то се и спроведе у договорима са ''ПАРТНЕРИМА''

Van mreže Đoko Zečević

• Administrator
  • Član na forumu od: Maj 2011
  • Starost: 79
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Zlatar planina (Bakalovina-Komarani) - 1200m
  • Tip košnice: DB 10-to ramne
« Odgovor #61 poslato: Mart 04, 2015, 22:57:59 »
Nisam bio(na žalost) ove godine na sajmu, pa bih voleo da čujem neko kritičko mišljenje.
Pa nije sajam samo druženje starih drugara, kupi-prodaj, mis pčelara...

Kakva su bila predavanja-nova saznanja?
Kakve su inovacije pčelarske opreme?
Da li su političari i SPOS obećali (makar) značajne promene u odnosu na pčelarstvo?

Bilo je Dušane svega i svačega na sajmu!
I lepoga i lažnoga i naduvanoga i predavanja sa slabim i nejasnim zvučnicima pa ko je malo "tvrđi" na ušima, ne ču sve što su zborili pa otuda nemam komenatre za obećanja političara!

U principu ne guram se u prve redove, a i ne pripadaju mi po funkciji (jer ej nemam), pa sam zbog toga odustao da slušam predavanja!
Kolega Rade je sve propratio pa ne bi bilo loše da nam referiše potanko?

A obećanja ko obećanja, šarena laža za naivne...to mi iskustvo govori!

Ipak ono što nama pčelarima čini zadovoljstvo jeste oprema i druženje i ništa drugo...
Ja ne kuujem med na sajmu ali sam nakratko propratio i videh ponešto što mi se ne sviđa, ali o tome ću u drugom forumu a već sam pisao o zapažanjima za pergu!

Van mreže Bjelić Milanko

• Matica
« Odgovor #62 poslato: Mart 04, 2015, 23:07:53 »
Да не дајем коментаре како је било,шта је било,шта се дало а шта обећало зато је лепше да пишем стихове па ко воли да их чита нека чита.
Јер се песник баш ''ништа и не пита'' и не тражи никаква сазнања нити нуди празна обећања.

Van mreže Šuljagić Goran

• Matica
  • Član na forumu od: Dec 2013
  • Starost: 57
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Banatski Karlovac 99m
« Odgovor #63 poslato: Mart 04, 2015, 23:09:52 »
Ih, profo, pa kako ti znaš da je Rade sve potanko propratio... ;)
Koliko se sećam, ti, Milanko i ja smo bili na začelju kolone na predavanju, Radeta nismo ni videli...
Doduše, ti ga mnogo bolje i duže poznaješ od mene, pa zato i znaš da je bio u prvim borbenim redovima...

Van mreže Šuljagić Goran

• Matica
  • Član na forumu od: Dec 2013
  • Starost: 57
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Banatski Karlovac 99m
« Odgovor #64 poslato: Mart 04, 2015, 23:11:01 »
Да не дајем коментаре како је било,шта је било,шта се дало а шта обећало зато је лепше да пишем стихове па ко воли да их чита нека чита.
Јер се песник баш ''ништа и не пита'' и не тражи никаква сазнања нити нуди празна обећања.
Piši, brate moj, dušu nam razgaljuj, raspoloženje popravljaj... :)

Van mreže Jokić Vladislav

• Jaje
  • **
  • Član na forumu od: Mar 2014
  • Starost: 44
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: selo Zabrdica, Valjevo, oko 250mnv
« Odgovor #65 poslato: Mart 04, 2015, 23:33:09 »
Milanko samo Vi pisite vase stihove i dalje jer uvek ima raspolozenih da citaju. Ja nazalost nisam mogao u subotu na sajam vec u nedelju pa sam propustio druzenje i upoznavanje sa forumasima i nasim domacinom, zao mi je zbog toga..... Bice jos prilika.
                                                                                                                Pozdrav!!!

Van mreže Avramović Gradimir

• Lutka
  • Član na forumu od: Jan 2013
  • Starost: 59
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Beograd
« Odgovor #66 poslato: Mart 05, 2015, 09:28:59 »

Slike govore vise od reci, stvarno prepuno pozitivne energije i pozitivnih ljudi, osmesi i samo osmesi, a tako i treba ...Krivo mi je sto se sa Gradom nisam licno upoznao prvo nisam ga prepoznao a kasnije kada su mi objasnili ko je bilo je kasno a Gradi svaka cast bilo je DOMACINSKI nema reci , a ja sledeci put ispravicu gresku i ovom prilikom se javno izvinjavam Gradi na svojoj nemarnosti...puno pozdrava i uvek neka smo ovako nasmejani

Miloše, nema potrebe za izvinjenjem; dovoljno je što si odlučio da prevališ put i dođeš na pčelarski sajam, jasno je koliiko treba truda i organizacije za to. Upoznao si dosta forumaša, virtuelna prijateljstva pretvorio u prelepu, neprocenjivu vrdnost i dobio virus koji ostaje u tebi i samo, baš,  neodložne obaveze moći će da te spreče se pojaviš na svakom budućem pčelarskom druženju :)
     I meni je žao što smo se mimoišli ali to je redovna pojava na ovako masovnim skupovima a za mene je to  motov da sa nestrpljenjem čekam sledeću organizaciju.

Van mreže Bjelić Milanko

• Matica
« Odgovor #67 poslato: Mart 05, 2015, 15:40:48 »
Kао птица песник ће да пева
и пошаље песму до Ваљева
Владиславу Јокићу у лице
до његове родне Забрдице.

Драги Владо биће још прилика
и испуни та жеља велика
да упознаш све колеге наше
пријатеље а и форумаше.
                Срдачан поздрав!!!

Van mreže Kostadinović Rade

• Matica
  • Starost: 69
  • 034/311-910, 064/190 54 77
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Godačica-Obronci Gledićkih planina 315 m-nv, sam.pč. staž 35 god.
  • Tip košnice: DB-12 90 kom, Kongresovka 10 kom, DB-10 10kom.
« Odgovor #68 poslato: Mart 05, 2015, 15:43:27 »
Ih, profo, pa kako ti znaš da je Rade sve potanko propratio... ;)
Koliko se sećam, ti, Milanko i ja smo bili na začelju kolone na predavanju, Radeta nismo ni videli...

Vi me niste videli, ali Srbijanka, Milos Obradovic, Radiša Zdravković, Miljko Šljivić, Divac, zlatna kamera Zoran Marković, Rančić... jesu.

Predavanja kolege iz Finske i dr Zlatka sam propratio od A....Š.
A bogami dugo sam se zadržao na Izložbi slika, bar 30min, a bio je i dogovor da se tamo nadjemo. Tamo je najmanje bilo i gužve.
Ta izložba na mene je ostavila inspirativni utisak.

Naravno celodnevno druženje sa velikom radošću očekujem na Zlataru.
“Уметност живљења је када човек нађе склад између жеља и могућности“ – била је мисао и мото живота проф. др Десимира Деска Јевтића. Част ми је била дуго познавати Деска.

Van mreže Pavlov Dragi

• Matica
  • Član na forumu od: Feb 2013
  • Starost: 69
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Demir Kapija, Došnica, 174 mnv
« Odgovor #69 poslato: Mart 05, 2015, 18:57:15 »
Predavanja kolege iz Finske i dr Zlatka sam propratio od A....Š.
Rade, moze li kratak opis predavanja kolege iz Finske.
Koja je bila tema i je li bilo korisno to predavanje?

Ovo pitam iz razloga sto se radi pre svega o drugoj rasi pcela, drugacijim klimatskim uslovima, drugacijom pasom ...

Van mreže Miladinović Vladimir

• Larva
  • Član na forumu od: Nov 2013
  • Starost: 49
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Selo Potoci -Bijelo Polje 720 m i selo Strasevina Danilovgrad 50 m.
  • Tip košnice: DB-10
« Odgovor #70 poslato: Mart 05, 2015, 21:04:38 »

Драги Владо биће још прилика
и испуни та жеља велика
да упознаш све колеге наше
пријатеље а и форумаше.
                Срдачан поздрав!!!
Svaka čast Milanko, za sve imaš neki stih. Valjda ćemo se svi družiti na proljeće negdje na Zlataru i ako znam da time pravimo jednu veliku obavezu domaćinu foruma i vama u Novoj Varoši.

Van mreže Đoko Zečević

• Administrator
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Zlatar planina (Bakalovina-Komarani) - 1200m
« Odgovor #71 poslato: Mart 06, 2015, 15:56:24 »
Pošto sam u poruci na imeil dobio opasku da ove godine niko nije hteo da se slika samnom na sajmu (bivši član našeg foruma - žalosni koji prlja svoju naciju), evo da postavim par sličica kao demanti da su se ipak kolege samnom slikali iako kako mi on napisa u poruci svi me ogovaraju iza leđa (valjda sa njim u kafani i uz čašicu), ali mi se tobož javno "udvaraju"...
Da nije žalosno, bilo bi smešno kakva mi je poruka stigla
!?

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Pa apropo toga da se oglasim!
Hronološki ću postaviti sličice a većinu sam označio sa tekstom!

Grupa Zlataraca je u Bgd pristigla oko 9 sati i ispred sajma slikasmo se za uspomenu.
Odmah na ulazu na sajam Milanko i ja smo sreli Gorana Rakovca, Miloša Obradovića i Vojkana Stanojevića...
Uslikasmo se za uspomenu!
U hali sretosmo Gorana Šuljagića, Marjana Stankovskog, Grada Avramovića, Milana Vulovića i tu se slikasmo za uspomenu.

Susret sa lepim koleginicama, ovekovečio sam aparatom a bio je vrlo srdačan i inetersantan?
Moj uvaženi prijatelj Milanko, pokazao je vrhunsko vaspitanje i učtivosat u Zlatarskom stilu...
Naravno ni moja malenkost nije ostala "nevaspitana" meni su ruke bile tamo gde treba
!!!

Srdačni susreti sa Radisavom, Srbijankom, Hasom, Vericom, dr Valdom... ostaće u nezaboravnom sećanju
Susret sa Markom, Jocom, Bojanom...ostaće mi u dragoj uspomeni!
A zajednička fotografija sa Rajkom Radivojcom, i novoupoznatim FB prijateljem Radom Radakovićem, krasiće moj foto album
!

Veoma srdačan je bio susret sa našim članom foruma Sašom Tatomirovim a slika sa njim i ćekicom Tijanom biće mi draga uspomena!
Marjan Stankovski, Zoran Rančić i Mustafa Musatfi iz Kosovske Mitrovice, uz našeg Milanka, učiniše mi zadovoljstvo da slikom ovekovečimo susret i prijateljstvo.
[/size]

Ne prođe sajam bez srdačanog susreta sa Sašom Radosavljevićem i kolegom iz Aleksandrovca, koji zabaležismo aparatom!
Sradačan je bio i susret sa Dževdetom i Abbedinom iz Kosovske Mitrovice a ostaće mi u lepom sećanju.
Redžep i Šekib (član našeg foruma), iz Rožaja, Dževdet i Abbedin iz Mitrovice, poželeše da načinimo zajednički snimak za sječanje, pa to i učinismo!
Sa Kolegama iz Rožaja načinih još sličica!

Posebno drag mi je bio susret i poznasnstvo sa članom foruma Rasimom Porićem iz Bužima.
Neverovatno interesantan čovek, blage naravi, veselog izgleda i prijateljskog raspoloženja!
Kao da se znamo 100 godina?
Uvek ću se sa radošću sećati ovog dosta spontanog susreta u kome me je Rasim prvi prepoznao!
Jedva stigosmo da kafu popijemo.
Upoznavanje sa članom forma Sašom i kolegom Milanovićem iz Despotovca učinilo mi je prijatno zadovoljstvo!
Kod njih ću biti 14.03. na predavanju.
I na samom kraju seta skromnog broja sličica sa Državnog sjama zabeležio sam i zajedničku večeru Zlataraca pri povratku kući u Stepojevcu u restoranu kod čuvenog "Braca"

Koristim priliku da se javno izvinem svim kolegama i prijateljima sa kojima nisam mogao duže razgovarati jer sam bio (kao i prošle dve godine), opsednut svima onima koji su želeli da se rukuju samnom a vreme je naprosto letelo i prošlo kao dlanom o dlan! Za sve je "kriv" naš forum, moji tekstovi u raznim časopisima a i  moja predavanja širom regiona! Ali i to je veliko zadovoljstvo!

Srećno, zdravo i veselo Kolege do novog susreta

Van mreže Stojanović Goran

• Larva
  • Član na forumu od: Jan 2013
  • Starost: 50
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Prokuplje, Reljinac 400m
« Odgovor #72 poslato: Mart 06, 2015, 16:10:10 »
Prelepe slike i druzenje POZ  Goran iz  PK,,, :)

Van mreže Đoko Zečević

• Administrator
« Odgovor #73 poslato: Mart 06, 2015, 16:41:43 »
Hvala Gorane, izvini što te nisam pomenuo ali biće vremena svakako, ako Bog dadne zdravlja!

Van mreže Kamčeski Hristo

• Pčela
  • Član na forumu od: Okt 2013
  • Starost: 75
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Makedonija, Prilep 620 m
« Odgovor #74 poslato: Mart 06, 2015, 17:00:19 »
Odlicne slike i vidi se da je bilo i odlicno druzejne,zao mi je sto nisa mogao biti tamo Pozdrav.