Autor Tema: Moji prijatelji na mom pcelinjaku  (Pročitano 14156 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Blagojević Momir

• Jaje
  • **
  • Član na forumu od: Maj 2012
  • Starost: 79
  • Pol: Muškarac
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Pale, Gornji Pribanj, 1000 m.n.m
Odg: Moji prijatelji na mom pcelinjaku
« Odgovor #30 poslato: Jun 26, 2016, 20:14:55 »
Auuuu! Momčilo je promašio profesiju! Medo samo što nije progovorio. Meni ništa drugo ne preostaje nego da mog medu prepariram, stavim mu u ruke (šape) pločicu sa šifrom pčelinjaka i postavim ga na ulaz u pčelinjak.

Van mreže Ćosović Momčilo

• Matica
  • Član na forumu od: Dec 2011
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Republika Srpska - Pale, 900 m
« Odgovor #31 poslato: Jun 27, 2016, 07:19:03 »
Млађу прво хвала на гостопримству а и на лијепим ријечима. Мени је увијек драго доћи на уређен и функционалан пчелињак какав је Млађов јер се увијек има шта видјети.
Што се меда тиче рад је управо онакав какав је и мајстор. Лијепо је то што ће пчеле меду да улазе у уста са све медом тако да ће се и меду осмјех појавити.

Е сада како видим медо је постао нешто што се мора имати на пчелињаку (дошла таква мода па шта кошта да кошта). Мораћемо се потрудити да смислимо нешто.

Момо, теби сам одавно говорио да је једино препарирани медвјед украс на пчлињаку а ти сад размисли. Можда ипак вриједи покушати да се припитоми или и даље мислиш да од њега направиш пчелара тако што му дајеш по пар кошница. Мораћемо да организујемо неко пчеларско предавање за меде још само да нађемо предаваче.

Van mreže Rakovac Goran

• Matica
  • Član na forumu od: Nov 2013
  • Starost: 65
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Velika Plana, Radovanje 225mnv
  • Tip košnice: РВ - ЕВ
« Odgovor #32 poslato: Avgust 22, 2016, 09:43:44 »

ЈУче сам пчелињак обишао са сином и његовим другом Стефаном. Стефанов отац ( тренутно у иностранству на сезонском раду ) је оставио сина да брине о његовом прошле године формираном малом пчелињаку. Година је била знате већ и сама каква те је на том пчелињаку било доста проблема. Успели смо то да санирамо у задњих месец дана и при јучерашњем прегледу стање је више него добро. Стефан се показао одлично са пуно питања и ентузијазма када је пчеларсто у питању. Што се мог наследника тиче до сада није показивао баш много интересовања али је јуче добио убод крај ока и тако и он запчеларио.
                       Слике су са мог пчелињака који смо успут обишли .

Van mreže Rakovac Goran

• Matica
  • Član na forumu od: Nov 2013
  • Starost: 65
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Velika Plana, Radovanje 225mnv
  • Tip košnice: РВ - ЕВ
« Odgovor #33 poslato: Jun 07, 2017, 08:23:22 »

Мирослав Јовановић из Шарбана крај Уба и Војкан Станојевић из Црвене јабуке такође крај Уба су ме посетили прошле недеље. За два лепо проведена дана стигли смо да се дружимо , испричама и мало духовно уздижемо.