Autor Tema: Klub Pcelara JAGODINA  (Pročitano 9519 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Marković S. Dejan

• Jaje
  • **
  • Član na forumu od: Okt 2014
  • Starost: 56
  • Pol: Muškarac
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Jagodina, Siokovac, 235 m
Klub Pcelara JAGODINA
« poslato: Oktobar 28, 2014, 08:37:56 »
Poštovane kolege pčelari i ljubitelji pčelarstva.
Zadovoljstvo mi je da na ovom forumu predstavim naš "Klub pčelara JAGODINA".
Nas nekoliko entuzijasta i zaljubljenika u prirodu i pčelarenje je došlo na ideju o stvaranju jednog Kluba u našem gradu sa nekim novim idejama i nekim brzim protokom informacija koje nam današnja tehnologija omogućuje.
Trudićemo se da je maksimalno iskoristimo i time izađemo iz okvira našeg grada-opštine i sva naša saznanja, saznanja i iskustva naših prijatelja, predavača...podelimo sa vama.

Na fejsbuk stranici je i napravljena grupa "Klub Pčelara Jagodina" ... sve sto radimo je transparentno i da li u skraćenoj ili punoj video verziji, uvek će biti postavljeno na internetu.
Pozivam sve Vas koji imate i želite nešto da kazete, a sve u cilju unapređenja pčelarstva u Srbiji i pokretanja nas samih da damo svoj doprinos, svako na svoji način, da se odvažite i budete naš sagovornik.

Prvi smo uveli jednu novinu u pčelarskom svetu, a to je direktna komunikacija sa pčelarima.

Naš uvaženi kolega Đoko Zečević sa Zatara, a i mi sa njim smo imali veliku hrabrost i želju da jedno izlaganje uvaženog kolege pratimo putem programa Skype i da ga kao takvog postavimo  na stranici Kluba pčelara JAGODINA i svim ostalim grupama gde se pčelarski svet virtuelno okuplja....kako bi svi videli i slušali izlaganje Kolege.

Molim sve pčelare dobre volje, sve ljubitelje prirode i pčelarstva da se uključe u rad našeg kluba i iznesu svoja lična iskustva!
Tema će biti svakojakih, možete ih i predlagati,  a zadatak kluba će biti da ih obradi sa našim stručnim i dokazano uspešnim kolegama pčelarima a iste će biti postavljane i ovde na našem forumu...

Klub pcelara Jagodina će svoj video materijal postavljati i na Youtubu,  link sa prilozima će biti postavljan i ovde na našem forumu....
Hvala svim kolegama na budućoj saradnji. nas link grupe "Klub Pcelara JAGODINA" je
https://www.facebook.com/groups/363701143797194/

DOBRODOSLI !!!
« Poslednja izmena: Oktobar 28, 2014, 09:06:58 od strane admin »

Van mreže Đoko Zečević

• Administrator
  • Član na forumu od: Maj 2011
  • Starost: 79
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Zlatar planina (Bakalovina-Komarani) - 1200m
  • Tip košnice: DB 10-to ramne
Odg: Klub Pcelara JAGODINA
« Odgovor #1 poslato: Oktobar 28, 2014, 09:21:57 »
Sve čestitke kolega Dejane na velikoj odvažnosti da kao vodeći aktivista uđeš u neke nove pčelarske vode!
Puno sreće u daljem radu i ne posrći jer će uvek biti ZiP...za i protiv ali drugačije ne bi ni valjalo!
Drugačije ne bi bilo ni interesantno i ne bi imalo dinamike i dijaloga a iz njih se rađaju nova saznanja i bolja rešenja!

Kao domaćin ovog foruma na kome si ti član a i brojni tvoji drugari, dajem punu podršku svim aktivnostima koja doprinose novim tehnikama rada i prilagođavanja velikim klimatskim a i tehničko-tehnloškim promenama u današnjem svetu, a koja se odražavaju i na život i rad našim miljenica - pčela.

Veliki pozdrav sa Zlatara 

• Jaje
  • **
« Odgovor #2 poslato: Oktobar 28, 2014, 09:27:00 »
Postovane kolege, izlaganje naseg uvazenog kolege Djoke Zecevica je bilo 23.10.2014.god. Skracena verzija izlaganja je i postavljena na nasoj YouTube stranici kluba. Izlaganje je izazvalo VELIKU zainteresovanost. Blizu 600 pregleda u roku od samo par dana.
Izlaganje mozete pogledati dirktno klikom na sledeci link:

Klub Pcelara Jagodina
« Poslednja izmena: Oktobar 28, 2014, 09:34:06 od strane admin »

• Jaje
  • **
« Odgovor #3 poslato: Oktobar 28, 2014, 09:42:32 »
Postovane kolege, iz razloga da je kolega Tumbasevic Zoran iz Sabca bio pomenut u izlaganju Djoke Zecevica kao jedan od vrhunskih pcelara-profesionalaca koji dodaje pogacu u ishrani svojih pcelinjih zajednica-drustava. Ispred kluba pcelara Jagodina postavio sam nekoliko pitanja kolegi....

« Poslednja izmena: Oktobar 28, 2014, 09:56:12 od strane admin »

Van mreže Koneski Blagoja

• Glavni urednik
  • Član na forumu od: Feb 2012
  • Starost: 68
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: s. Brest, Makedonski Brod, 775 mnv.
  • Tip košnice: LR, DB-12
« Odgovor #4 poslato: Oktobar 28, 2014, 11:51:05 »
Ovaj videozapis je za temu: POGAČE NA PZ TOKOM CELE GODINE!

Pozdrav,
"Samo ljudska glupost i svemir su beskonačni, ali mislim da za ovo drugo nisam siguran" - (Albert Ajnštanj)

Van mreže Đoko Zečević

• Administrator
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Zlatar planina (Bakalovina-Komarani) - 1200m
« Odgovor #5 poslato: Oktobar 28, 2014, 13:17:29 »
Ovaj videozapis je za temu: POGAČE NA PZ TOKOM CELE GODINE!
Pozdrav,
Da Blagoja ali kolega je postavio u svoj klub i ja to neću dirati jer će ovde biti mnogo klipova za ceo rad Kluba!
Ja sam počastvovan što je kolega Dejan Marković otvorio ovu temu jer ćemo mnogo interesantnih zapisa videti?
Ako smatraš da treba da ovo ima i na temi Pogača...ali bojim se da bi bilo suvišno!
Ustvari ima ovo i tamo ali ga izgleda niko nije zapazio u poruci kolege Marjana (odgovor br. 70)!?

Pozdrav

Van mreže Koneski Blagoja

• Glavni urednik
  • Član na forumu od: Feb 2012
  • Starost: 68
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: s. Brest, Makedonski Brod, 775 mnv.
  • Tip košnice: LR, DB-12
« Odgovor #6 poslato: Oktobar 28, 2014, 19:03:35 »
Vaše predavanje profesore, jeste ima ga (i kako ne bi se moglo zapaziti).
U moje prethodne poruke mislio sam na videozapis koji je napravio kolega Marković Dejan postavljajući pitanja kolegi Zoranu Tumbaševiću.
Inače potpuno slažem se sa sve što ste napisali u Vašu poruku, jer i ovdje, u ovoj temi može da se pogleda i ko hoće može da ga poveže sa teme: POGAČE NA PZ TOKOM CELE GODINE!

Pozdrav,
« Poslednja izmena: Oktobar 28, 2014, 19:09:04 od strane Koneski Blagoja »
"Samo ljudska glupost i svemir su beskonačni, ali mislim da za ovo drugo nisam siguran" - (Albert Ajnštanj)

• Jaje
  • **
« Odgovor #7 poslato: Oktobar 28, 2014, 23:05:11 »
Postovane kolege pcelari. Iz razloga sto je kolega Jankovic imao neslaganja u izlaganju kolege Zecevica.Kolega Jankovic je komentarisao u grupi na fejsbuk stranici " Klub Pcelara Jagodina".Iz tog razloga popricao sam sa njim ispred Kluba pcelara Jagodina i dobio sledece odgovore.

• Jaje
  • **
« Odgovor #8 poslato: Oktobar 29, 2014, 23:07:50 »

Van mreže Lazić Dušan

• Matica
  • Član na forumu od: Mar 2013
  • Starost: 74
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Srem, Vojka 95m
  • Tip košnice: RV(BN)
« Odgovor #9 poslato: Oktobar 29, 2014, 23:33:42 »
Meni je logičnije da sonda ide u košnicu. Ili postoji razlog...
Pratimo ...
Svako dobro.

• Jaje
  • **
« Odgovor #10 poslato: Oktobar 30, 2014, 00:29:05 »
Sva toplota ide gore....jer je zagrejani vazduh laksi od hladnog.Aparat ima merac vlaznosti vazduha , dok sama sonda nema mogucnost.Zamisao mi je bila da aparat stavim u kosnicu sa pogacom, a sondu u kosnicu bez pogace, medjutim kabal od sonde do aparata ima plasticnu zastitu , da li ce tako biti  ispravno merenje? ...nisam hteo da rizikujem, odlucio sam se da ceo aparat stavim u drustvo kome je dodata pogaca...a sledeceg dana u drustvo bez pogace ....sve ce se snimiti....onako bi bilo brze, a ovako sigurnije, pouzdanije....

Van mreže Đoko Zečević

• Administrator
« Odgovor #11 poslato: Oktobar 30, 2014, 08:05:06 »
Kolega Dejane,
Lepo bi bilo kada bi imao mogućnost da meriš temperaturu u raznim delovima košnice...u centru klubeta, na kori klubeta i u delu gde nema klube, naravno kada pčele uđu u klube?
Vrlo sam zainteresovan za dalji izveštaj?

Van mreže Lazić Dušan

• Matica
  • Član na forumu od: Mar 2013
  • Starost: 74
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Srem, Vojka 95m
  • Tip košnice: RV(BN)
« Odgovor #12 poslato: Oktobar 30, 2014, 10:30:20 »
(...Dejane, ne zameri...)
Najbolje bi bilo sa dva aparata, koje bi, naravno, predhodno uporedio(pitanje je kolika je tačnost tih aparata-nešto slično sam ja svojevremeno kupio kod Kineza). Takođe, uvek postoji opasnost da pčele uklupčaju sondu, podignu temperaturu a tebi pošalju lažnu sliku.
Svojevremeno je Dejan Kreculj, vrlo uspešno merio temperaturu u leglu, sa termometrom (kojim i mi ljudi, merimo temperaturu tela-a to su temperature 34-40-tak).
    Inače, fantastične stvari je radio Ivan Brndušić sa svojim termo kamerama-raspitaj se, toje tek izvanredno!
Svako dobro.

• Jaje
  • **
« Odgovor #13 poslato: Oktobar 30, 2014, 22:08:40 »
Drage moje uvazene kolege....ovaj" EPOHALNI"  experiment je odgovor na neke komentare u vezi podizanja temperature u kosnicama gde je drustvu dodata pogaca i u drustvu gde pogaca nije dodata.
Nije ovo bas ozbiljan pristup, jer se radi o dva slicna drustva ali opet razlicita ....svako drustvo ima drugu majku i oca ...ako tako prosto mogu da se izrazim , no u nas pcelara ( a ima nas raznih) dok svojim ocima ne vidimo mozemo da teramo inat i citiramo nesto sto smo culi ili procitali neciji tekst....Ne bih da ovaj experiment( razlicitosti u drustvima sa pogacom i bez pogace) koji je zapoceo uvazeni kolega Djoko, prisvajam , znam i siguran sam da ce to kolega uraditi temeljno...i ako je potrebno kolega Djoko mozda imate dodatak na sms vagi koji meri i vlaznost vazduha i temperaturu , taj kablic mozete da sprovedete direktno gde je, ili ce biti klube, senzor ce beleziti svaku promenu i imacete po danima na izvestaju u sms poruci.....ja se inace spremam za jedno ozbiljno istrazivanje i jedan experiment koji ce Boga mi potrajati....crv sumnje u neke stvari mi se javio jos krajem leta , probacu da to ispitam ...neke stvari su sa tim povezane ...i samo cu dodati da se time niko jos nije bavio...ali kad dodje vreme bicete obavesteni i bice mi potrebna svaka pomoc i saznanje ....pozdrav

• Jaje
  • **
« Odgovor #14 poslato: Novembar 12, 2014, 01:44:45 »
Iz razloga da je autor pesme koja je bila umontirana na prvobitnom snimku , polozio svoja autorska prava i ton celog video zapisa izbrisao .Primoran sam bio da uklonim video , izbacim postojecu pesmu i postavim opet video eksperiment -razlika u temperaturi drustava sa pogacom i bez dodate pogace.