I ove 2016. godine tačnije 12. maja bio sam pozvan da održim predavanje i prisustvujem Slavi Sv. Vasilije Ostroški, pčelara DP "Potarje" iz Mojkovca.
Bio sam prijatno iznenađen pozivom kolege Ranka Medojevića, predsednika pčelara kao i Milete Pantovića, pčelara i narodnog guslara koga sam predstavio našem forumu pre dve godine!
Mileta je ove godine bio Kolačar.
Divno druženje, prijatan ambijent Manastirske porte, prelepo gošćenje u hotelu "Ravnjak" u Bistrici pored koje protiče ponornica Ravnjak koja izvire ispod planine Sinjajevine!
Iako je bio slavski ambijent, održao sam jedno vrlo praktično predavanje na temu "Rojevi nagon i sprečavanje tj. postupak u slučaju rojevog nagona"!
Bilo je pitanja od strane vrlo, vrlo iskusnih pčelara, između ostalih i od Mirka Šćepanovića, predsednika Podgoričkih pčelara, Velizara Cimbaljevića, predsednika Beranskih pčelara, Zdravka Stankovića počasnog predsednika Saveza pčelara CG iz Berana, predavača Čabarkape i dr.
Bili su tu još i predsednici i predstavnici pčelara Bijelog Polja, Rožaja, Cetinja (Jovo Jovanović), Kolašina (Velibor Šćepanović), Nove Varoši (Nex Hasović)...
Lepo je bilo ponovo se sresti sa starinom Vučinićem (90), koji je vrlo čio i vedar a rado priča o pčelama!
Unuk mu je igrač vaterpolo reprezentacije Srbije!
Zahvaljujem se dragom i poštovanom kolegi Ranku, Mileti i svim članovima Potarja koji su bili vrlo pažljivi na predavanju i posebno gostoprimivi.
Evo da i članovi našeg foruma pogledaju par sličica