Kao i svake godine, prvog vikenda aprila meseca i ove godine bio je 23. po redu tradicionalni Sabor pčelara u Kamenovu, kod Petrovca na Mlavi.
U tom selu pčelara, postoji prelepi spomenik pčeli, velikih razmera. Po mojoj informaciji, samo jos u Japanu postoji takav spomenik u svetu.
Kamenovo je Prestonica srpskog pcelarstva po mnogo čemu i ko jednom u njega dodje ponovo se veoma često vraća.
Na malom prostoru u prirodnim uslovima uvek je puno izlagača i za pčelare ima sve "od igle do lokomotive" po pristupačnim cenama.
Za dva saborska dana, ove godine u suboru 5. i nedelju 6. aprila, prodje oko 5000 pčelara i nema toga koji nešto ne kupi, i to najcesce jos u
ranim jutarnjim satima, pa veoma cesto pojedine robe nestane vec oko 8 sati ujutru.
Ove godine, kao i nekoliko predhodnih, redovni profesor, sef katedre za pčelarastvo, Dr Mića Mladenović sa oko 40 najboljih studenata zavrsnih godina Poljoprivrednog fakulteta iz Zemuna bio je prvog dana Sabora i pratili su predavanja u velikoj sali Doma kulture. Takodje bio je i Doc Dr Nebojsa Nedić, sa istog fakulteta. Ceo Izvrsni odbor SPOS-a bio je prvog dana na ovoj manifestaciji i odrzao je svoju redovnu mesecnu sednicu u Kamenovu.
Prvog dana posle svecanog otvaranja, bilo je kao sto je najavljeno 3 predavanja i obilazak nekoliko pcelinjaka u Kamenovu. Uvece je bio kulturno umetnicki program uz bogatu lutriju.
Drugog dana bilo je rezanje slavskog kolaca, obilazak prelepog manastira i zajednicki rucak za preko 300 zvanica uz odlicnu muziku.
Nekoliko autobusa bilo je sa pcelarima; Apatin, Sivac i okolna mesta, Vrsac, Gornji Milanovac...
Mnogi članovi ovog Foruma bili su u Kamenovu, pa da navedem samo neke; Goran Rakovac iz Radovanja, Bojan Aleksic iz Paracina, Zoran Jovanović iz Batočine, Veroljub i Ivan Umeljic- sa svojim standom, Rade Veljovic iz Gornjeg Milanovca i mnogi mnogi drugi.
Posebnu zahvalnost dugujem predsedniku UP Petrovac na Mlavi gospodinu Dragisi i Organizacionom odboru Sabora na ukazanom velikom mi poverenju da budem jedan od dva predavaca-pčelara na ovoj manifestaciji. Osim izvestaja na TV B92 u emisiji "Znanje na poklon" od 6.4. dao sam prvog dana intervju i novinarima RTS-a sa obecanjem da ce prilog biti emitovan u Jutarnjem dnevniku i popodnevnoj emisiji "Srbija danas".