Moram biti vrlo iskren kada kažem, fantastično ili još bolje fascinantno kako to naš kolega Medo Kajević sa saradnicima radi za Prijepoljske početnike među kojima je mnogo ženske populacije.
Uočio sam da je saradnja na međugraničnim aktivnostima Udružnja pčelara "Prijepolje" i Udruženja pčelara "Goražde" BiH, veoma
plodotvorna i kostruktivna.
Još od ranije poznajem kolegu Seja Delja, predsednika iz Goražda (tamo sam držao predavanje), i odlično znam kakav je organizator a još veći čovek po karakteru. Pozdravio je prisutne, govorio je o značaju ovog treninga (edukacije), a naravno progovorio i o mojoj malenkosti, na čemu sam mu jako zahvalan.
Već smo ugovorili moj ponovni odlazak u Goražde za mart mesec.
Mlade devojke poput moje koleginice (po profesiji) Mirsade pa Azre dipl. ekonomiste, pa Ivane direktorke Turističke organizacije i drugih dama, izazvale su kod mene veliku opreznost kod izlaganja jer nisam nikako smeo smetnuti sa uma da me slušaju i visoko obrazovani ljudi.
Pored ličnog zadovoljstva što sam izabran na tenderu za predavača, moram napisati, da je međunarodna organizacija, i projekat, IPA Pčelarstvo - djelatnost za budućnost, učinila da Prijepoljski i Goraždanski pčelari dobiju vrlo vrednu opremu i sredstva za edukaciju početnika u pčelarenju i zaista opravdaju naslov.
Kolegi Mevzudinu - Medu Kajeviću, veliki pozdrav uz poštvanje za sve aktivnosti koje preduzima da Prijepoljsko pčelarstvo unapredi i predstavi javnosti da mu pripada značajno mesto mešu pčelarskim udruženjima u Srbiji.
Naravno, moram konstatovati da ima i onih (svugde ih ima), kojima ovakav uspeh smeta, ali na sreću Medo i Sejo su posejali seme izrastanja novih pčelara, pa ako bar i jedan od njih (ušta ne sumnjam) postane pčelar, to će biti, što narod kaže "pun pogodak"!
Sutra nastavljamo predavanja koja se održavaju pre i posle podne.
Evo nekoliko sličica sa današnjeg druženja!