Autor Tema: Đoko Zečević u Subotici - Predavanje  (Pročitano 3637 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Tadić Savo

• Jaje
  • **
  • Član na forumu od: Okt 2012
  • Starost: 49
  • Pol: Muškarac
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Stanišić 92m
Đoko Zečević u Subotici - Predavanje
« poslato: Decembar 31, 2013, 01:35:34 »
Odlicno predavanje u Subotici koje nas goni da razmislimo o proizvodu pcela koji se nedovoljno koristi i o kojem se malo pise .Perga ,o znacaju ,sakupljanju ,cuvanju i upotrebi. Djoko Zecevic je odrzao predavanje koje su slusaoci sa paznjom ispratili.

Van mreže Đoko Zečević

• Administrator
  • Član na forumu od: Maj 2011
  • Starost: 79
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Zlatar planina (Bakalovina-Komarani) - 1200m
  • Tip košnice: DB 10-to ramne
Odg: Đoko Zečević u Subotici - Predavanje
« Odgovor #1 poslato: Januar 08, 2014, 10:39:39 »
Koristim priliku da se zahvalim kolegi Savu na tekstu i slikama.
Da, tema je interesantna a pošto nema više meda u izobilju, bar ne svake godine, onda imamo šansu da svoj
budžet popravimo i na drugi način u pčelarstvu!

Stekao sam utisak (o pergi održano do sada 4 predavanja - tek početak izlaganja ove teme), da dobar deo slušalaca
nije baš najbolje upućen u ovaj "jedinstveni pčelinji proizvod", koji dugo nauka neće mći da dokuči i objavi o balansiranju i redosledu
balansiranja mnoštva mikroorganizama u ovom za pčele (a bogami sada i za čoveka), neophodnom i značajnom resursu!
Pčelari Subotice su izlaganje propratili sa velikom pažnjom a bilo je dosta i pitanja!

Posebno mi je bilo drago što je nekoliko starijih pčelara govorilo o čitanju mojih tekstova u Pčelaru a jedan od njih reče,
profesore Zečeviću, odavno ja vas pratim u časopisu i sviđa mi se način kako pišete!?
Pčelar je Mađarske nacionalnosti. Hvala mu od srca.

Nakon predavanja, posetio sam i dom predsednika Živoslava Stojanovića na Paliću.

Zahvaljujem se kolegama na pažnji i iskazanom poštovanju a predsedniku Žiki i g-đi Ljilji na dočeku u svom domu.

Van mreže Tadić Savo

• Jaje
  • **
  • Član na forumu od: Okt 2012
  • Starost: 49
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Stanišić 92m
« Odgovor #2 poslato: Januar 08, 2014, 10:51:25 »
od proleca startujem sa skupljanjem perge ,kako cujem jos nekoliko kolega se sprema na to

Van mreže Kostadinović Rade

• Matica
  • Starost: 69
  • 034/311-910, 064/190 54 77
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Godačica-Obronci Gledićkih planina 315 m-nv, sam.pč. staž 35 god.
  • Tip košnice: DB-12 90 kom, Kongresovka 10 kom, DB-10 10kom.
« Odgovor #3 poslato: Januar 08, 2014, 11:51:03 »
od proleca startujem sa skupljanjem perge, kako cujem jos nekoliko kolega se sprema na to.

Vrh svakog predavanja je ako pcelari ono sto su culi na istom, pocnu da primenjuju u svojoj praksi. Dobro je, ako o tome uopste i razmisljaju.
Djoko je upravo, krenuo, bar koliko je meni poznato u jedan pionirski posao na ovim prostorima sto se sakupljanja perge u pcelarstvu tice.

Neka Vam je Savo sa srecom i puno uspeha vam zelim, a Djoki da siri svoje znanja iz ove i mnogih drugih oblasti.
“Уметност живљења је када човек нађе склад између жеља и могућности“ – била је мисао и мото живота проф. др Десимира Деска Јевтића. Част ми је била дуго познавати Деска.

Van mreže Đoko Zečević

• Administrator
  • Starost: 79
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Zlatar planina (Bakalovina-Komarani) - 1200m
  • Tip košnice: DB 10-to ramne
« Odgovor #4 poslato: Januar 08, 2014, 21:12:36 »
od proleca startujem sa skupljanjem perge ,kako cujem jos nekoliko kolega se sprema na to
Bravo kolega Savo!
Svaka čast tebi i tvojim prijateljima a ako zatreba organizovaćeš negde bliže tebi (neznam koje je veće mesto osim Subotice), da na proleće kolegama potanko objasnimo način prikupljanja perge?
Vrlo mi je drago za ovu informaciju a srce puno jer sam u mom "pionirskom poduhvatu" (ako je to uopše bilo kakav poduhvat), kako Rade napisa, počeo ispunjavati svoje zamisli a to je da bar nečim doprinesem poboljšanju tehnike rada i laganom povećanju kućnog budžeta nas pčelara.

Veliki pozdrav sa Zlatara

Van mreže Stojanovic Živoslav

• Urednik
  • Starost: 76
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Palić, 111 m/nv
  • Tip košnice: LR i AŽ Namjesnik
« Odgovor #5 poslato: Januar 16, 2014, 21:48:16 »
Ohooo!
Ja ovo tek sada vidim!
Da, Đoka je zaista održao predivno predavanje o pergi, pa mislim da bi bilo veoma korisno da ga sa tom temom poslušaju i u ostalim pčelarskim udruženjima.
Svaki pčelar ima više buba u glavi nego li u košnici. :)