Autor Tema: Rade Kostadinović - predavanje u Krivelju!  (Pročitano 2434 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Mihailović Željko

• Jaje
  • **
  • Član na forumu od: Dec 2013
  • Starost: 52
  • Pol: Muškarac
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Vražogrnac oko 150 mnv .Tel.063/413202
  • Tip košnice: Kosnice kao DB 10 sa ramom poloskinim 40/30 SO.
Rade Kostadinović - predavanje u Krivelju!
« poslato: Decembar 15, 2013, 22:19:10 »
Juce 14.12.2013. godine u 11 sati u Krivelju kod Bora odrzano je predavanje
na temu Hrana i Ishrana Pcela i koriscenje i priprema prirodnog preparata KAS-81.

Predavac je bio nas kolega sa foruma gospodin Rade Kostadinovic koji je sa puno
elana objasnio prisutnima ( oko 50 prisutnih pcelara i pcelarki) vaznost kolicine
i kvaliteta hrane u pcelinjim zajednicama.Takodje je objasnio i svoj nacin dohranjivanja i stimulativne prihrane pcela kao i pripremu i upotrebu prirodnog preparata KAS - 81.
Mogu da naglasim da su svi prisutni sa velikom paznjom saslusali predavanje koje je trajalo oko dva sata.
Moram da pohvalim kolege pcelare iz Krivelja na srdacnoj dobrodoslici kako za predavanje tako i na rucku koji je bio organizovan sa njihove strane za sve prisutne.
Bilo je ovo jos jedno dobro i korisno druzenje.

Van mreže Đoko Zečević

• Administrator
  • Član na forumu od: Maj 2011
  • Starost: 79
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Zlatar planina (Bakalovina-Komarani) - 1200m
  • Tip košnice: DB 10-to ramne
Odg: Rade Kostadinović - predavanje u Krivelju!
« Odgovor #1 poslato: Decembar 15, 2013, 22:56:23 »
Kolega Željko,
Rade je svratio po movratku iz Krivelja i preneo nam vrlo lepu atmosferu kod održanja predavanja kod vas.
Rade je veliki borac i večiti učenik pa mogu misliti kako je sa nadahnućem mizlagao svoju temu!
Vrlo dobro znam da stalno uči i žestoko se priprema za svako predavanje.
Šta drugo kažem, jer je sve to video od mene...he,heee...ma šalim se, neće se Rade naljuti!

Van mreže Kostadinović Rade

• Matica
  • Član na forumu od: Maj 2011
  • Starost: 69
  • 034/311-910, 064/190 54 77
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Godačica-Obronci Gledićkih planina 315 m-nv, sam.pč. staž 35 god.
  • Tip košnice: DB-12 90 kom, Kongresovka 10 kom, DB-10 10kom.
« Odgovor #2 poslato: Decembar 16, 2013, 07:23:59 »
Rade je veliki borac i večiti učenik pa mogu misliti kako je sa nadahnućem izlagao svoju temu!
Vrlo dobro znam da stalno uči i žestoko se priprema za svako predavanje.
Šta drugo kažem, jer je sve to video od mene...he,heee...ma šalim se, neće se Rade naljuti!

Sve što su napisali poštpvane kolege Željko i Djoko je apsolutno tačno.
Punih 25 godina redovno slušam svako predavanje, savetovanje ili učestvujem u pčelarskih diskusijama i to je moja produžena pčalarska duša.
Koliko sam samo puta odlazio bar jednom nedeljno kod čika Steve Galića (nažalost jedini) u starački dom gde je provodio poslednje nazalost dane i večita tema je bila njeno veličanstvo pčela. Starina mi je uvek govorio "Vidiš koliko sada više znaš o pčelama, nego pre 10-15 godina, a tek za 10 godina videćeš koliko ćeš tada više znati nego sada".   Čika Steva je bio 100% u pravu. Pa nije bez razloga profesor Kulinčević davno rekao za pčelare "Sa 15 godina pčelarskog iskustva, dobar si početnik". Naravno od Djoke u velikoj meri crpim način izlaganja nastavne jedinice, sto sam u velikoj meri godinama činio i od pok profesora Milana Ćirovića. Ipak su oni ceo život prenosili znanje drugome.

Svakodnevna priprema po najmanje 3 sata sigurno je umnogome urodilo plodom, pa evo posle održanih 7 predavanja za poslednjih 17 dana imam sledeći ugovoreni raspored:

- Danas u 18h u Kraljevu "Hrana i ishrana pčela i KAS-81"
- Subota 21.12. u 10,30h Leskovac "Uslovi za glavnu pašu i njeno iskorišćavanje+KAS-81 (konkretno samo o KAS-u,nije kompletna cela druga tema)
- Utorak 24.12. u 17h u Batočini "Ram u košnici".
“Уметност живљења је када човек нађе склад између жеља и могућности“ – била је мисао и мото живота проф. др Десимира Деска Јевтића. Част ми је била дуго познавати Деска.

Van mreže Hubert Valentin

• Lutka
  • Član na forumu od: Okt 2012
  • Starost: 34
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Bela Crkva, Kruščica 85 m-nv
« Odgovor #3 poslato: Decembar 16, 2013, 16:27:17 »
Svaka vas Radetu
Pre svega vazno je druzenje, a isto tako i predavanje je dobro slusati pazljivo ima se sta nauciti novo u pcelartvu, koje ce nam koristiti!
Prijateljstvo je najbolja nota u muzici zivota ♬