Rade je veliki borac i večiti učenik pa mogu misliti kako je sa nadahnućem izlagao svoju temu!
Vrlo dobro znam da stalno uči i žestoko se priprema za svako predavanje.
Šta drugo kažem, jer je sve to video od mene...he,heee...ma šalim se, neće se Rade naljuti!
Sve što su napisali poštpvane kolege Željko i Djoko je apsolutno tačno.
Punih 25 godina redovno slušam svako predavanje, savetovanje ili učestvujem u pčelarskih diskusijama i to je moja produžena pčalarska duša.
Koliko sam samo puta odlazio bar jednom nedeljno kod čika Steve Galića (nažalost jedini) u starački dom gde je provodio poslednje nazalost dane i večita tema je bila njeno veličanstvo pčela. Starina mi je uvek govorio "Vidiš koliko sada više znaš o pčelama, nego pre 10-15 godina, a tek za 10 godina videćeš koliko ćeš tada više znati nego sada". Čika Steva je bio 100% u pravu. Pa nije bez razloga profesor Kulinčević davno rekao za pčelare "Sa 15 godina pčelarskog iskustva, dobar si početnik". Naravno od Djoke u velikoj meri crpim način izlaganja nastavne jedinice, sto sam u velikoj meri godinama činio i od pok profesora Milana Ćirovića. Ipak su oni ceo život prenosili znanje drugome.
Svakodnevna priprema po najmanje 3 sata sigurno je umnogome urodilo plodom, pa evo posle održanih 7 predavanja za poslednjih 17 dana imam sledeći ugovoreni raspored:
- Danas u 18h u Kraljevu "Hrana i ishrana pčela i KAS-81"
- Subota 21.12. u 10,30h Leskovac "Uslovi za glavnu pašu i njeno iskorišćavanje+KAS-81 (konkretno samo o KAS-u,nije kompletna cela druga tema)
- Utorak 24.12. u 17h u Batočini "Ram u košnici".