Dragi naš uvaženi Deda,
za prijatelje dve teme nisu neka teškoća za nas "podlađene", kako Verica napisa!?
Naravno razumeli smo Veričinu nameru šta je htela da napiše, jer smo tolerantni ali ono što je istina jeste da kod formalista
"de facto" jedan znak može biti poguban?
Kao primer navešću anegdotu kada je jedan Vladar pomilovao osuđenog na smrt pa je telegram u kaznionu kod izvršitelja stigao tik pred egzekuciju sa pogrešnom zapetom: "Streljati, ne pomilovati" a trebalo je stajati "streljati ne, pomilovati"!? Nesmotrena greška telegrafiste!!! Nažalost osuđenik nije imao sreće ili kako neko voli da kaže...sudbina!?
Svakako kada su naši prijatelji i kolege iz G. Milanovca u pitanju, nije mi bilo teško ni tri temeo držati!
Tamo sam držao predavanje tačno pre sedam godina (24.12.2006.), pa sam na početku predavanja slikama i rečju potsetio na to vreme!
Iskreno, lepo je bilo družiti se sa Milanovčanima, dobri su to i čestiti ljudi.
Aplauz od preko 110 slušalaca na dvostanom izlaganju mnogo mi je značio!
A o pitanjima da i ne pišem, neka to napiše neko drugi, Rade, Dule...
U lepom restoranu uz još lepše raspoloženje gostoprimstvo je bilo za pamćenje.
Hvala svim dragim kolegama iz G. Milanovca na besprekornoj pažnji tokom izlaganja a Duletu na poklonu za mene i kolegu Divca (komplet pčelarske bluze).
Jedan mali kuriozitet!
U Gornjem Milanovcu sam po PRVI put održao predavanje na temu PERGA - značaj, prikupljanje, čuvanje, upotreba, koju sam naknadno prijavio za listu predavača Spos-a (ako odobri IO)?
Inače, tu temu u Srbiji do sada nije držao nijedan oficijelni predavač Spos-a!
Ova tema će biti izlagana u Rači kod Kragujevca dana 8.12.2013. godine kod našeg člana Rusmira Čohodara, pa ko je od članova u blizini imaće priliku da je i čuje, a meni će biti drago da se sretnemo?
Pozdrav svim članovima foruma!