Autor Tema: Potvrdjeno iz US arhiva  (Pročitano 2780 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Kostadinović Rade

• Matica
  • Član na forumu od: Maj 2011
  • Starost: 69
  • Pol: Muškarac
  • 034/311-910, 064/190 54 77
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Godačica-Obronci Gledićkih planina 315 m-nv, sam.pč. staž 35 god.
  • Tip košnice: DB-12 90 kom, Kongresovka 10 kom, DB-10 10kom.
Potvrdjeno iz US arhiva
« poslato: Novembar 21, 2013, 07:40:33 »
Potvrdjeno iz US arhiva !

LEGENDA IZ DREZDENA: Podvig potpukovnika KGB!
U noći rušenja Berlinskog zida, 1989. ogromna masa je došla pred zgradu misije SSSR,
 kojom je komandovao mladi oficir tajne službe
BEOGRAD - Predsednik Rusije Vladimir Putin nije slučajno došao na čelo najveće države na svetu! O tome govore podaci o vremenu rušenja Berlinskog zida, kada je bio visoki oficir KGB-a! Prenosimo priču koja je danas ugledala svetlost dana!

- Te noći 1989. kad je srušen Berlinski zid, ogromna masa od preko 5.000 ljudi najpre je prodrla u zgradu Istočnonemačke obaveštajne službe Štazi u Drezdenu, a zatim je zaplenila svu dokumentaciju i potom srušila zdanje. Velika opasnost je pretila i misiji sovjetskog KGB-a čija se zgrada nalazila odmah do Štazijeve.
Razularena, pijana masa Nemaca sa pivskim flašama u rukama prodrla je i u dvorište uprave KGB-a, čiji je starešinina, uplašen odmah pobegao. Odgovornost za bezbednost i komandu sovjetske obavešatajne uprave preuzeo je najstariji po činu, potpukovnik KGB-a, koji je od susednog garnizona sovjetske armije zatražio da pošalje obezbeđenje, ali general je to odbio jer nije imao naređenje iz Moskve.

Gomila od više hiljada rušilački i borbeno raspoloženih Nemaca se približavala stepeništu, a komanda u Moskvi je i dalje ćutala, niko nije odgovarao na telefonske pozive. Pred masu je izašao Vladimir Putin, potpukovnik KGB-a i s namerom da je urazumi, obratio joj se sledećim rečima:

“To što je srušen Berlinski zid je dobra volja naše zemlje. Ovu zgradu mi čuvamo zato što je ona svojina Sovjetskog Saveza. Jeste li me dobro razumeli: ovo je imovina druge države! Mi oficiri je čuvamo i ispunićemo svoj dug“. A njih, oficira KGB, u zgradi je bilo samo osam. Stajali su na prozorima s oružjem na gotovs kao u karaulama.
Potpukovnik je stajao i dalje ispred gomile preprečivši joj put. Imao je pištolj u kome je bilo 12 metka.
„Vi znate da sam ja oficir, i imam pištolj sa 12 metaka. Jedan metak sam ostavio za sebe, ali sam odlučan da ispunim svoj dug. Drugačije ne mogu, jer ja sam oficir“. Nakon tih reči upućenih gomili, potpukovnik je laganim korakom počeo da se penje iz stepenište ka ulazu u zgradu. Peo se polako očekujući da ga neko gađa kamenom ili flašom u leđa. Počeo je lagano da se okreće ka gomili, a kad je zastao i savim se okrenuo, masa je već  počela da se razilazi.
Niko od Nemaca te noći nije ušao u zgradu KGB-a u Drezdenu, nije se domogao nijednog dokumenta iz arhive. U Drezdenu sa i sada prepričava ovaj događaj koji je postao legenda. Nemci se ponose što su tada poslušali mladog potpukovnika KGB-a, čije ime im u tom momentu nije ništa  govorilo.

“Уметност живљења је када човек нађе склад између жеља и могућности“ – била је мисао и мото живота проф. др Десимира Деска Јевтића. Част ми је била дуго познавати Деска.

Van mreže Potočnik Istok

• Lutka
  • Član na forumu od: Maj 2012
  • Starost: 70
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Slovenija, Šprinc 250m
Odg: Potvrdjeno iz US arhiva
« Odgovor #1 poslato: Novembar 21, 2013, 08:54:16 »
Pa bio je hrabar tada Putin. Stvarno.
Šta li se desilo u međuvremenu, pa da se sada boji jedne šičušne devojke, koja samo peva, za neke doduše čudne  pesme?
I šalje nju u Sibir.  ;) ;) ;)

Van mreže Mirović Siniša

• Lutka
  • Član na forumu od: Avg 2012
  • Starost: 62
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Negotin, 36m nadmorske visine
« Odgovor #2 poslato: Novembar 21, 2013, 10:15:50 »
neprimereno ponasanje i skrnjavljenje verskih objekata mislim,a pored sicusne devojke je zabranio i na 90 godina homoseksualcima da javno paradiraju i vecinu drugih time iritiraju.
Tako da mala i sicisna ce u Sibiru dobiti inspiraciju za neke nove pesme ili knjige kao Solzenjicin.

Van mreže Aleksić Petar

• Matica
  • Član na forumu od: Feb 2012
  • Starost: 54
« Odgovor #3 poslato: Novembar 21, 2013, 11:16:26 »

Van mreže Lukovic M. Slobodan

• Matica
  • Član na forumu od: Maj 2011
  • Starost: 91
« Odgovor #4 poslato: Novembar 21, 2013, 21:33:38 »
Moj pociv. brat od strica, koga su Rusi proterali, govorio mi je
da je ,, klima u Sibiru fenomenalna,,............