Pa za početak, da dođeš i sutra...

Otkad sam počeo da se bavim pčelarstvom, mislim da nisam propustio nijedan "Taš"; bilo je to manje zbog kupovine a više zbog ljudi koje ću tu sresti i zanimljivih i korisnih razgovora-razmena iskustava sa pčelarima. To je prilika da se sretne, pa čak i porazgovara, sa najuvaženijim i dokazanim velepčelarima ali i sa onima koji ih osporavaju ili makar, malo, imaju zadrške kada kada im odaju priznanje i meni je ubek bilo zanimljivo kada slušam i tu drugu stranu a ne samo hvalospeve.
To je prilika da se poslušaju i uvaženi profesori sa fakulteta, mnogo zvaničinh SPOS-ovih predavača, a Boga mi, i pčelara "iz okruženja" a uvek sam voleo da imam predstavu kako se pčelari i u krajevima gde nikada nisam bio.
Naravno, ni kupovina nije nevažan deo na sajmovima jer je tu, zaista, jedinstvena ponuda i gotovo da nema stvari koja vam je potrebna za pčelarenje, a da da tu nije u ponudi.
I, nikako se ne može zaboraviti okupljanje i druženje forumaša iz svih krajeva, koje je dobilo dimenziju familjijarnog okupljanja, jer je, prosto, vidljiva radost i zadovoljstvo susreta sa ljudima koje smo do tog trenutka poznavali samo preko foruma a naročito koje smo vić imali priliku da upoznamo i na ranijim susretima ali da nije tih sajmova, drugačije se nikada ne bi ni sreli. To je prilika da se pojasne neke stvari koje su ostale nedorečene u forumskoj diskusiji, da se razmene iskustva oko pašnih prilika u raznim krajevima, da se razmene razne varijanete u "tehnologiji" pčelarenja, i td. Ono što je meni interesantno, na takvim susretima je, da i oni koji su vodili veoma "živu" diskusiju, gotovo na granici svađe na forumu- na tim susretima vode vrlo kulturan, konstruktivan i, u najširem smislu, koristan razgovor, tako da se prevazilaze svi eventualni nesporazumi i animoziteti (ili gotovo svi

), Definitivno, zahvaljujući tome rodila su se mnoga prijateljstva, pokrenute su razne akcije, prisutno je mnogo dobre volje i svi željno očekuju svako sledeće druženje.