Autor Tema: 31. Pcelarska izlozba "Dani pčelarstva Šumadije 2013"  (Pročitano 3139 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Kostadinović Rade

• Matica
  • Član na forumu od: Maj 2011
  • Starost: 69
  • Pol: Muškarac
  • 034/311-910, 064/190 54 77
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Godačica-Obronci Gledićkih planina 315 m-nv, sam.pč. staž 35 god.
  • Tip košnice: DB-12 90 kom, Kongresovka 10 kom, DB-10 10kom.
31. Pcelarska izlozba "Dani pčelarstva Šumadije 2013"
« poslato: Septembar 14, 2013, 21:43:10 »
U Kragujevcu u organizaciji Društva pčelara, a pod pokroviteljstvom Grada, od 12-15.09.2013.g. na prostoru Gradskog sajmišta u okviru 10. Sajma poljoprivrede, odrzava se tradicionalna 31. po redu pčelarska izložba.
Ukupno je prisutno oko 20 izlagača iz mnogih mesta iz Srbije.
Med se prodaje po ceni od 500din/kg i izlagaci su uglavnom zadovoljni sa prodajom meda ova prva 3 dana.
Juče smo imali goste, predstavnike drustava pcelara iz: Krusevca, Kraljeva, Trstenika, Arandjelovca, Topole, Glozana, Krivelja, Topole, Batocine, Lapova, Race, Rekovca. Na zajednickom rucku je bilo preko 70 gostiju i nasih pcelara. Ako sam nekoga od gostiju izostavio duboko se izvinjavam.
Nasu izlozbu, kao i firmu "Mineli" vlasnika Milivoja i Nenada Milosevica i "Nektar" vlasnika Vite i Dejana Stevanovica organizovano je juce posetilo 45 pcelara iz Krivelja kod Bora.   
Svi lokalni elektronski mediji svakodnevno prate ovu znacajnu gradsku manifestaciju na cemu smo im zahvalni.
“Уметност живљења је када човек нађе склад између жеља и могућности“ – била је мисао и мото живота проф. др Десимира Деска Јевтића. Част ми је била дуго познавати Деска.

• Matica
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Godačica-Obronci Gledićkih planina 315 m-nv, sam.pč. staž 35 god.
Odg: 31. Pcelarska izlozba "Dani pčelarstva Šumadije 2013"
« Odgovor #1 poslato: Septembar 14, 2013, 21:58:43 »
Sva tri prva izlozbena dana u Kragujevcu bio je i aktivni clan ovog foruma Bojan Aleksic iz Paracina.
Bojan se veoma pohvalno izrazio o 10. poljoprivrednom sajmu i samoj pcelarskoj izlozbi.
Naravno sva tri dana smo se intenzivno druzili: prvi dan pili pivo i uzivali uz odlicnu muziku pod satorom, a danas degustirali lovacki gulas koji je besplatno podeljen prisutnima.
Bojan mi je doneo na poklon troramni nukleus manjih dimenzija ramova koji on koristi i samostalno izradjuje.
Hvala Bojanu na divnom pcelarskom druzenju i vrednom poklonu.
Fotografije ce kolega Aleksic nadam se brzo ovde postaviti.
“Уметност живљења је када човек нађе склад између жеља и могућности“ – била је мисао и мото живота проф. др Десимира Деска Јевтића. Част ми је била дуго познавати Деска.

Van mreže Пејчић Владимир

• Urednik
  • Član na forumu od: Apr 2013
  • Starost: 62
  • Kada bismo bili kao pcele , bili bismo bolji ljudi
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Доње Црнатово, 400 м
« Odgovor #2 poslato: Septembar 14, 2013, 22:22:26 »
Видим да сте се лепо дружили.  После доста рада на  вашим пчелињацима и заслужили сте, још да Бојан постави сличице. ;) ;) :) :)
vlada

Van mreže Đoko Zečević

• Administrator
  • Starost: 79
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Zlatar planina (Bakalovina-Komarani) - 1200m
  • Tip košnice: DB 10-to ramne
« Odgovor #3 poslato: Septembar 14, 2013, 22:33:27 »
Baš lepo Rade, a da li koga kao gosta imate iz Zlatiborskog okruga???
Baš sam jako začuđen kao da smo druga Država?
A Bata Petrović dolazi svugde u Užice, Prijepolje, Priboj, Novu Varoš, Arilje, Kosjerić...!?
Naprosto ne mogu da poverujem?
Pa danas je kolega Divac išao čak u Jagodinu a ja u Priboj a on svakako prolazi kroz Kragujevac!?
Nešto mi tu ne štima...?

Van mreže Mihajlović Verica

• Urednik
  • Član na forumu od: Okt 2011
  • Starost: 62
  • Pol: Žena
  • Čuvaj se bijesa strpljivog čovjeka. – Džon Driden
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Doljevac n.v 195m; DB-50kom; pč.staž 20god
« Odgovor #4 poslato: Septembar 14, 2013, 22:39:16 »
Lepo si nam ve opisao , ali da imaš foto-aparat mogao si sve da nam dočaraš bez ovoliko pisanja  :)
Kad zaradiš pare da kupiš jedan foto-aparat , da malo uživamo u tvojim slikama  ;)

• Matica
« Odgovor #5 poslato: Septembar 15, 2013, 06:26:04 »
Lepo si nam ve opisao , ali da imaš foto-aparat mogao si sve da nam dočaraš bez ovoliko pisanja  :)
Kad zaradiš pare da kupiš jedan foto-aparat , da malo uživamo u tvojim slikama  ;)

Ma imam ja draga Verice foto aparat i slikao sam dosta toga, ali treba to umanjiti i na forum postaviti? Sin Misa mi je u Novom Sadu.
Ovako moram da ucim sam da to uradim, ili uz pomoc pcelarice, neznam sta je bolje?