Autor Tema: Slava Drustva pcelara Kraljevo  (Pročitano 9124 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Rakovac Goran

• Matica
  • Član na forumu od: Nov 2013
  • Starost: 65
  • Pol: Muškarac
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Velika Plana, Radovanje 225mnv
  • Tip košnice: РВ - ЕВ
Odg: Slava Drustva pcelara Kraljevo
« Odgovor #15 poslato: Avgust 05, 2014, 11:47:15 »

Sta drugo reci nego svaka cast i na mnogaja ljeta.

Van mreže Kostadinović Rade

• Matica
  • Član na forumu od: Maj 2011
  • Starost: 69
  • 034/311-910, 064/190 54 77
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Godačica-Obronci Gledićkih planina 315 m-nv, sam.pč. staž 35 god.
  • Tip košnice: DB-12 90 kom, Kongresovka 10 kom, DB-10 10kom.
« Odgovor #16 poslato: Avgust 05, 2014, 15:35:42 »
Po drugi put zaredom bio sam gost na Slavi DP Kraljevo.
Veoma lepa tradicija da se kolac reze u domacinstvu kolacara ili njegovom pcelinjku, ove godine je potpuno opravdano izmenjena posto je kolacar bio svestenik Milos-pčeler pa smo to obavili u prelepom manastiru Žiča.
A kraljevčani nezaboravljaju i nas koji smo održali predavanje za njihove pčelare u zimskom periodu pa nas redovno pozivaju na svoju Slavu i javno urucuju pisana priznanja. Kao što tada rekoh "priznanja gode, ali i obavezuju".

Ovo drustvo pčelara po svojim raznovrsnim aktivnostima, a trenutno je pomoć mladim pčelarima u rojevima i kosnicama zahvaljujući i pomoći lokalne samouprave, i povećanju članstva grabi krupnim koracima prema vrhu srskog pčelarstva.
Sve pohvale za odlicnu organizaciju pčelarske slave; kolačaru Milosu, predsedniku Draganu, zameniku Balticu, sekretaru Kolakoviću, port parolu Lazoviću,. i svim drugim.
“Уметност живљења је када човек нађе склад између жеља и могућности“ – била је мисао и мото живота проф. др Десимира Деска Јевтића. Част ми је била дуго познавати Деска.

Van mreže Đoko Zečević

• Administrator
  • Član na forumu od: Maj 2011
  • Starost: 79
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Zlatar planina (Bakalovina-Komarani) - 1200m
  • Tip košnice: DB 10-to ramne
« Odgovor #17 poslato: Avgust 06, 2014, 08:09:29 »
Sve čestitke Kolegama iz Kraljeva za divan običaj.
Nekada, pre više godina pun autobus Kraljevčana posetio je moje pčelinjake na Zlataru.
Koliko se sećam, bila je kiša ali je druženje bilo za nezaborav!
Ovaj put, kao i prošle godine bio sam pozvan od kolege Slavka Stojkovića, ali nisam bio u situaciji da se pozivu odazovem!