Autor Tema: Pomoć prijatelja u nevolji!  (Pročitano 2560 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Đoko Zečević

• Administrator
  • Član na forumu od: Maj 2011
  • Starost: 79
  • Pol: Muškarac
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Zlatar planina (Bakalovina-Komarani) - 1200m
  • Tip košnice: DB 10-to ramne
Pomoć prijatelja u nevolji!
« poslato: Jun 01, 2013, 08:20:02 »
Ono što ne smem propustiti da napišem jeste da ovaj naš Forum ima zaista koristi ne samo u pčelarenju već
i u svakodnevnom životu i radu!
Naime, u povratku sa bagremove paše (po drugi put) sam imao nevolja sa jednom gumom na kamionu!?
Tu istu gumu su mi već krpili u Guči (pisao sam o tome), ali nisu ventil pričvrstili kako treba i ona je ispustila u toku vožnje,
tj. u povratku na Zlatar!
Vrlo neprijatna sutuacija i slabo moje iskustvo oko toga!
Naime, 29. maja na putu Arilje - Ivanjica u mestu Prilike zapazio sam da je ponovo guma ispustila!
Nisam smeo da vozim putem Katići-Močioci-Jasenovo-Kokin Brod do Nove Varoši sa jednom zadnjom gumom jer gore nema saobraćaja i bio bih u velikoj nevolji da ostanem na putu sa pčelama!

Ali gde su naši Forumaši tu su i prijatelji.
Vrlo brzo (na moj poziv Mirku Pantoviću), pristigli su prijatelji a među njima i Aco Vujović, profesionalni pčelar, član Foruma
i pomogli da se problem reši.
Tu su bili Acov brat, Mirkovi prijatelju (kum i dr.) a i rođak, diplomirani agronom koji je u servisu sredio gumu!

Aco je obezbedio prikolicu za odnošenje gume, skinuo točak (nije mu bilo teško da se podvuče pod kamion), a Mirko je angažovao ljude da otvore servis i u 23.30 sati srećno sam odvezao kamion na Zlatar.
Samnom je bio i kolega Šolajić koji je vozio mog renoa do Zlatara!

Šta drugo napisati osim, od sveg srca, hvala dragim Forumašima, kolegama i prijateljima koji su se našli u nevolji!

Van mreže Mihajlović Verica

• Urednik
  • Član na forumu od: Okt 2011
  • Starost: 62
  • Pol: Žena
  • Čuvaj se bijesa strpljivog čovjeka. – Džon Driden
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Doljevac n.v 195m; DB-50kom; pč.staž 20god
Odg: Pomoć prijatelja u nevolji!
« Odgovor #1 poslato: Jun 01, 2013, 21:51:56 »
 :)Đoko "šoferska je tuga pregolema "...
Ti si stalno imao  sa sobom "ekipu" u seobi , tako da količina izvrcanog meda treba da se podeli na broj košnica ..plus....broj članova vredne ekipe !

pozdrav (sa stacionarnog pčelinjaka) ;)

Van mreže Šljivić Mlađen

• Larva
  • Član na forumu od: Dec 2011
  • Starost: 79
  • Pol: Muškarac
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Pale, Rogoušići 840m LR,
  • Tip košnice: LR, RV,EV
Odg: Pomoć prijatelja u nevolji!
« Odgovor #2 poslato: Jun 01, 2013, 23:38:51 »
                Đole sledeća investicija pokretni servis auto guma, i neće biti
                problema. Pozdrav sa Pala.