Autor Tema: 1-мај,некада велики празник радника,а данас обичан дан  (Pročitano 2735 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Daniloski Blagoja - tajmistance

• Matica
  • Član na forumu od: Jan 2012
  • Pol: Muškarac

Е па среќан празник колеге,1 мај дан труда! 8)

Van mreže Đoko Zečević

• Administrator
  • Član na forumu od: Maj 2011
  • Starost: 79
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Zlatar planina (Bakalovina-Komarani) - 1200m
  • Tip košnice: DB 10-to ramne
Hvala Pajo, nekada bilo, bilo a verujemo svi da će opet ljudi razdragano dočekivati ovaj međunarodni Praznik rada?
Ja sam ga proveo u radu sa košnicama...sređivanje pred odlazak na bagrem...analiza društava, ali i gledao moje mlade komšije
kakao uveče pale ogromnu vatru na brdu zvanom "Bakalovina", pevaju i vesele se...

Van mreže Kostadinović Rade

• Matica
  • Starost: 69
  • 034/311-910, 064/190 54 77
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Godačica-Obronci Gledićkih planina 315 m-nv, sam.pč. staž 35 god.
  • Tip košnice: DB-12 90 kom, Kongresovka 10 kom, DB-10 10kom.
Nekada smo u ranu zoru 1. maja pored neke recice pekli jaganjce ili prasice, veselili se i druzili.
Vise nema ni tog praznovanja, a nesto su i torovi i obori skroz prazni, a bogami i novcanici.
A i one velike i mnogo bogatije drzave, mnogima veoma drage, vise nema.
Nasa i starije generacije bar to srecno vreme pamte, a ovi mladji mogu da nam veruju ili ne?
ZIVEO 1. MAJ - MEDJUNARODNI PRAZNIK RADA.
“Уметност живљења је када човек нађе склад између жеља и могућности“ – била је мисао и мото живота проф. др Десимира Деска Јевтића. Част ми је била дуго познавати Деска.

Van mreže Daniloski Blagoja - tajmistance

• Matica
  • Član na forumu od: Jan 2012
Е па и ја се сеќам тих дана мој Шумадинац и Профо,нисам толко млад! :)
Сеќам се да смо се раније недељу дана организовале и сакупљале паре са списковима целог друштва
куповале месо за роштиљ и разне салате,подигли шаторе обавезно покрај неке реке или поточич
и ту правили врло интересантне скупове и дружења.Интересантно је то да се овај празник увек богато
славио.а тамо у та славља раѓале су се разна пријатељства и љубави су настајале,неке за цео живот,а неке
пролазне,у сваком случају био је лепо време,и таква времена се више никада неќе поновити,што сте рекли
можемо се само присеќати на та лепа и безбрижна времена!.поздрав!

Van mreže Kostadinović Rade

• Matica
  • Starost: 69
  • 034/311-910, 064/190 54 77
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Godačica-Obronci Gledićkih planina 315 m-nv, sam.pč. staž 35 god.
  • Tip košnice: DB-12 90 kom, Kongresovka 10 kom, DB-10 10kom.
Nekada smo u ranu zoru 1. maja pored neke recice pekli jaganjce ili prasice, veselili se i druzili.
Vise nema ni tog praznovanja, a nesto su i torovi i obori skroz prazni, a bogami i novcanici.
A i one velike i mnogo bogatije drzave, mnogima veoma drage, vise nema.
Nasa i starije generacije bar to srecno vreme pamte, a ovi mladji mogu da nam veruju ili ne?
ZIVEO 1. MAJ - MEDJUNARODNI PRAZNIK RADA.

Ovo sto sam pisao prosle godine u vreme prvomajskih praznika i danas potpuno isto mislim i osecam, samo bi jos dodao pored navedenih poteskosa ove godine imamo i veoma hladno vreme ceo april i ovog 1. maja, svakodnevne kise, poplave, veliki problem sa nedostatkom hrane u kosnicama, velikom brigom sta ce i da li ce biti bagremove pase i da li ce uopste pcele moci da je iskoriste, a bogami nisu nam ni pcelinja drustva spremna za ovu pasu.

“Уметност живљења је када човек нађе склад између жеља и могућности“ – била је мисао и мото живота проф. др Десимира Деска Јевтића. Част ми је била дуго познавати Деска.