Drage kolege......
Iako imamo sada dosta obaveza na pcelinjaku izbavismo vreme Aleksandar i ja da posetimo g.Dusku i g.Milosa Milosavljevica iz Baljevca.
Dogovor je pao za 5min i uputismo se na put

Put je trajao nekih sat i 30min.....
Predeli kao u bajci, gde god SE OKRENES SVE CVETA I POCINJE PRIRODA DA SE ZELENI.....
Cika Milos nas saceka u Baljevcu i posle srdacnog pozdrava uputismo se ka "Golom brdu" na pcelinjak porodice Milosavljevic.
Pri dolasku na pcelinjak Aleksandar i ja predasmo g.Duski poklone koje ponesmo iz pitome Zupe.
Na samom ulasku u Pcelinjak cika Milos odrza meni i Aci pravo predavanje iz oblasti pcelarstva i upozna nas sa tradicijom pcelarenja u porodici.
Razgovor se nastavio na terasi koja pruza inzvarendan pogled na pcelinjak iz koga dopire pesma pcelica koje veselo rade milina jedna i melem za dusu i odmor.
Ja i Aca smo se odusevili kada je g.Duska iznela posluzavnik sa 3 tegle meda koji se razlikovao po boji i ukusu, a cika Milos kaze da ukljucimo sva cula pri degustaciji

Med sa pcelinjaka Milosavljevic je .......... ma to se mora probati i doziveti

o ukusima se ne raspravlja
Posle osvezenja koje je prijalo podjosmo u pcelinjak

Prvo pogledasmo Vrskare (moje najomiljenije kosnice)....
Pravo je zadovoljstvo pogledati koliko je samo Ljubavi ugradjeno u pcelinjak i sa kojom uzivanjem radi sa kosnicama

Posebno nam je bilo prijatno sto je cika Milos pri svakom otvaranju kosnice iznosio svoj nacin rada,
Aca i ja postavljali bezbroj pitanja na koje smo dobijali odgovore...
Najvise smo se zadrzali kod savremene Vrskare, kada je cika Milos otvorio milina jedna........
Cika Milos nam je pokazao i razne biljke koje su zastupljenu na pcelinjaku.......
Na kraju posete koja je trajala vise od 5h ja kupi jednu Vrskaru sa podnjacom a na poklon dobismo po 1kg meda po izboru tj, ukusu

Sta jos napisati o prijatnim ljudima koje prvi put upoznajem i koji ne skidaju osmeh sa lica.
Pcelarstvo je neicrpna tema........
Pa sledeci susret zakazasmo u Zupi.
Jos jednom da se zahvalim g.Duski i cika Milosu na srdacnom doceku i vremenu koje odvojise u druzenju sa nama....
Podelicu par slika sa vama kolege o druzenju na pcelinjaku kod cika Milosa.
Pozdrav Sasa