Autor Tema: Калемљење,пчелари калемари!  (Pročitano 10427 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Janković Radoslav

• Matica
  • Član na forumu od: Mar 2013
  • Starost: 48
  • Pol: Muškarac
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Rogatica, Kovanj, 600 m / 1000 m
Odg: Калемљење,пчелари калемари!
« Odgovor #15 poslato: April 07, 2013, 21:48:19 »
Postoje li neke specijalne makze za kalemljenje mislim da imaju neki vid zareza kad se sječe podloga i kalem grančica i kad se spaja to se uzubi ako neko zna o čemu govorim nek mi javi gdje ih mogu kupiti i po kojoj cijeni unaprijed hvala i pozdrav

Van mreže Eminović Fikret

• Jaje
  • **
  • Član na forumu od: Jan 2013
  • Starost: 56
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Novi Pazar, Paralovo 600 mnv
« Odgovor #16 poslato: April 07, 2013, 22:23:03 »
Kolega Radoslave postoje takve kalemarske makaze italijanske proizvodnje koje se mogu kupiti  u Kragujevcu u trgovini Migros mislim da se tako zove. Cena im je 2800 dinara. Njima se moze praviti  V i omega rez, kao i kalemljenje na pupoljak ali samo za male precnike biljaka, mislim da je otprilike 1 do 2 cm. Za nesto vece preseke  do 4,5 cm mora se poruciti jos jedan element koji se kombinuje sa prvim po ceni od 1700 din.
" Posto nije svagda i sve istina sto se o pcelarstvu pise, to svaki pcelar treba da se stara da umije, da odvoji psenicu od pljeve!"  Langstrot

Van mreže Daniloski Blagoja - tajmistance

• Matica
  • Član na forumu od: Jan 2012
« Odgovor #17 poslato: April 07, 2013, 23:25:46 »
Postoje li neke specijalne makze za kalemljenje mislim da imaju neki vid zareza kad se sječe podloga i kalem grančica i kad se spaja to se uzubi ako neko zna o čemu govorim nek mi javi gdje ih mogu kupiti i po kojoj cijeni unaprijed hvala i pozdrav
Радославе,постоје такве маказе али користе их обично у лозарству за калемљење винове лозе,ретко када користе се за воќарство!