Autor Tema: Odg: Druženje forumaša u Novoj Varoši  (Pročitano 11671 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Ivković Miroslav

• Jaje
  • **
  • Član na forumu od: Feb 2012
  • Starost: 46
  • Pol: Muškarac
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Beograd
Odg: Odg: Druženje forumaša u Novoj Varoši
« Odgovor #15 poslato: Mart 11, 2013, 09:07:47 »
 Nece imati nekih vecih problema sto cu to odraditi tek za 10tak dana? mislim ako je svo to mlado leglo trutovsko :( ,da njega povadim ili da ostavim. do tada ce biti poklopljeno,da budem jasniji
Sta da uradim sa leglom iz te kosnice?

Van mreže Aleksić Petar

• Matica
  • Starost: 54
« Odgovor #16 poslato: Mart 11, 2013, 09:23:29 »
Nece imati nekih vecih problema sto cu to odraditi tek za 10tak dana? mislim ako je svo to mlado leglo trutovsko :( ,da njega povadim ili da ostavim. do tada ce biti poklopljeno,da budem jasniji
Sta da uradim sa leglom iz te kosnice?
Kolega,vecih problema nece biti ali sto kasnije spojis manje koristi ces imati od pcela drustva koje pripajas,vreme cini svoje,u pomenutom drustvu su zimske pcele kojih je svakim danom sve manje.Bezmatak je cesto meta grabezi a grabez je krajnje nepozeljna pojava!
Kada se pcele sjedine (nakon 2-3 dana) sredi ramove,one dobre i sa hranom spakuj u donji nastavak,visak ramova u magacin a lose pretopi.
Ako bude trutovskog legla u radilickom sacu a procenis da je ovo sace kvalitetno i nije za pretapanje onda to leglo mozes otklopiti viljuskom (kao kada otklapas med za vrcanje),pcele ce ocistiti sace i srediti pa isto mozes i dalje koristiti,proceni sam!
Pozdrav!

Van mreže Ivković Miroslav

• Jaje
  • **
  • Starost: 46
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Beograd
« Odgovor #17 poslato: Mart 11, 2013, 09:45:35 »
Hvala puno na savetima