Momčilo, kratak sam sa vremenom, ali malo ću se nadovezati na Mirkovu diskusiju.
Naime, poznata je ona stara izreka: "svaki ciga svoga konja hvali"!
Referenti koji su nas informisali (među njima i naša članica Foruma Ivana), trudili su se da iznesu osnovne zahteve certifikacije.
Kao prvo, nesmeš isticati prednosti organskog proizvoda u odnosu na konvencinalni javno - Zakon ne dozvoljava!
(kao da je Militin Petrović u Leposaviću to znao kada sam isticao "čistoću" meda u DB košnicama, a on me žestoko negirao!?)
Kao drugo, parametri su malo nejasni da li 3 km ili 5 km u prečniku, potom cela godina čekanja za validnost certifikacije, pa onda za pojedinca to posebno nešto ne znači jer ne može ostvariti značajne količine organskog meda za izvoz a domaće tržište (osim Gsopsođa naših velikih tajkuna), zadugo u ovakvim uslovima neće prepoznati Organik, već samo cenu, pa daj Bože i nju da prepoznaje iz poznatih razloga!
Nadalje, vosak je osnova svega, ali nisu izneli i parametre za pribor, alat i sl.
Takođe i tretmani protiv varoe su u opusu, ali po mom skromnom viđenju, daleko je to sve od puno nas pčelara!?
Ako se u subotu (02.03.), vidimo na Sokocu, pričaćemo još o ovome?