Autor Tema: STOP GMO U SRBIJI  (Pročitano 19745 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Janković Radoslav

• Matica
  • Član na forumu od: Mar 2013
  • Starost: 48
  • Pol: Muškarac
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Rogatica, Kovanj, 600 m / 1000 m
Odg: STOP GMO U SRBIJI
« Odgovor #15 poslato: Novembar 29, 2013, 16:43:50 »
Već je GMO kod nas negdje više negdje manje ,a sobzirom da smo takvi kakvi jesmo to lako prolazi sve strano raširenih ruku primamamo da ne nabrajam,sve starinske sorte smo uništili ili potisnuli nekim hibridima koje na sva usta hvalimo još uz to nam i prodaju srestva za zaštitu inače bez nje nemoguće je imati prihod,čak nam i to ne smeta pa svi poletimo na to .Zapad je institucija koje smišljeno radi ima mehanizme koji su u mogućnosti da sve riješe u svoju korist.Lično sam protiv GMO ,čak i način uzgoja biljaka sam preorijentisao na starinski način,sadim divlje voćke i kalemim starinske dobre sorte,zaštita je na prirodan način a hranjenje biljaka je đubretom.Jedino što sam zadržao jest blago orezivanje stabala i kad ovo kažem ljudima oni me naprave budalom braneći ovu drugu soluciju uzgoja voća e tako mi radimo kako drugi nametnu nažalost

Van mreže Radović Dragan

• Larva
  • Član na forumu od: Feb 2012
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Jelovik pod Bukuljom
« Odgovor #16 poslato: Novembar 29, 2013, 18:58:34 »

Van mreže Radović Dragan

• Larva
« Odgovor #17 poslato: Novembar 29, 2013, 19:19:57 »
Trenutno na radiju http://snaganaroda.rs emisija o GMO

Van mreže Radović Dragan

• Larva
« Odgovor #18 poslato: Novembar 29, 2013, 21:36:45 »
Na ovoj stranici mozete videti impozantan broj ljudi koji prate desavanja oko GMO. Stranica je bez politickog i bilo kog drugog predznaka, sa samo jednim ciljem!

https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija

Van mreže Stepanović Dejan

• Matica
  • Član na forumu od: Jul 2011
  • Starost: 51
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Kovacevac 250 m
  • Tip košnice: LR
« Odgovor #19 poslato: Novembar 29, 2013, 22:07:35 »
Već je GMO kod nas negdje više negdje manje ,a sobzirom da smo takvi kakvi jesmo to lako prolazi sve strano raširenih ruku primamamo da ne nabrajam,sve starinske sorte smo uništili ili potisnuli nekim hibridima koje na sva usta hvalimo još uz to nam i prodaju srestva za zaštitu inače bez nje nemoguće je imati prihod,čak nam i to ne smeta pa svi poletimo na to .Zapad je institucija koje smišljeno radi ima mehanizme koji su u mogućnosti da sve riješe u svoju korist.Lično sam protiv GMO ,čak i način uzgoja biljaka sam preorijentisao na starinski način,sadim divlje voćke i kalemim starinske dobre sorte,zaštita je na prirodan način a hranjenje biljaka je đubretom.Jedino što sam zadržao jest blago orezivanje stabala i kad ovo kažem ljudima oni me naprave budalom braneći ovu drugu soluciju uzgoja voća e tako mi radimo kako drugi nametnu nažalost
Sve te velike kompanije vrse  ispitivanje javnog mnjenja i znaju kakvi smo i da nam je tudje g...o uvek mirisljavije od naseg
a samim tim uz malo reklame i malo podmicivanja ima da se seje i peva a o posledicama KAD DODJE VREME jer glupo je
o njma razmisljati unapred.
 Sta se mi ovde sad pravimo pametni i pisemo kako to GMO ne valja ko da smo probali pa znamo?Mozda i valja
potruj i ovo malo gologuzije sto ostade pa posle samo zdrava hrana .Nekad se prenaseljenost resavala svetskim ratovima sada
postoje KULTURNIJE METODE.
Ko drugome jamu kopa fizicki je radnik.

Van mreže Lukovic M. Slobodan

• Matica
  • Član na forumu od: Maj 2011
  • Starost: 91
« Odgovor #20 poslato: Novembar 30, 2013, 02:35:05 »
Deki, jedemo mi svaki dan GMO hranu..
A u Srbiji svake godine nestane 50.000 ljudi...
U selu udaljenom 3 km. gde gajim pcele poslednje dete rodjeno pre 38 godina!???
Gradovi rastu a sela izumiru u pravom smislu reci...

Van mreže Radović Dragan

• Larva
« Odgovor #21 poslato: Novembar 30, 2013, 12:54:36 »
Slusajte direktno sada  na radiju Snaga Naroda
Миладин Шеварлић и Мара Керн у емисији ”Србија пита”!
Tema je GMO

Van mreže Radović Dragan

• Larva
« Odgovor #22 poslato: Novembar 30, 2013, 18:38:43 »
http://www.mojedete.rs/4397-Med-sa-GMO-polenom-ne-sme-u-EU.html

Odluka Suda je jasna. Sav med koji se uvozi u EU mora biti pregledan na prisustvo GMO polena. Može se prodavati u EU samo ako ga ne poseduje. Ako poseduje GMO polen biljaka čiji polen nije odobren za ljudsku ishranu, ne može se prodavati u EU, čak i ako ga ima ispod propisane granice.

http://www.spos.info/novost.php?id=2091

Van mreže Stepanović Dejan

• Matica
  • Član na forumu od: Jul 2011
  • Starost: 51
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Kovacevac 250 m
  • Tip košnice: LR
« Odgovor #23 poslato: Novembar 30, 2013, 20:48:55 »

Odluka Suda je jasna. Sav med koji se uvozi u EU mora biti pregledan na prisustvo GMO polena. Može se prodavati u EU samo ako ga ne poseduje. Ako poseduje GMO polen biljaka čiji polen nije odobren za ljudsku ishranu, ne može se prodavati u EU, čak i ako ga ima ispod propisane granice.

dragane,koliko sam uspeo da razumem  izmedju redova za nas bi kao naciju veliki plus bio
da dozvolimo ulazak na nase trziste njihove hrane a mi da ne proizvodimo GMO kako bi mogli jevtin ali zdrav med bez GMO polena proizvodili ovde
i nasi izvoznici isti taj med plasirali na EU trziste.
 Jednostavnije receno mi njih hlebom a oni nas otrovom pa ko prezivi.
Neznam za druge ali  ako nisam pogresio u konstataciji meni ovakav pristup vredja intelekt.Oni misle da smo debili ili
da smo stoka koju treba na fin nacin u duzem roku potrovati i jos da im platimo za uslugu.
Mnogo bre savremeno sve ovo za mene tako da bih ja toj EU dao PIP,PIP,PIP da istera oci.
Ko drugome jamu kopa fizicki je radnik.

Van mreže Radović Dragan

• Larva
« Odgovor #24 poslato: Novembar 30, 2013, 21:56:12 »

dragane,koliko sam uspeo da razumem  izmedju redova za nas bi kao naciju veliki plus bio
da dozvolimo ulazak na nase trziste njihove hrane a mi da ne proizvodimo GMO kako bi mogli jevtin ali zdrav med bez GMO polena proizvodili ovde
i nasi izvoznici isti taj med plasirali na EU trziste.
 Jednostavnije receno mi njih hlebom a oni nas otrovom pa ko prezivi.
Neznam za druge ali  ako nisam pogresio u konstataciji meni ovakav pristup vredja intelekt.Oni misle da smo debili ili
da smo stoka koju treba na fin nacin u duzem roku potrovati i jos da im platimo za uslugu.
Mnogo bre savremeno sve ovo za mene tako da bih ja toj EU dao PIP,PIP,PIP da istera oci.

Dejane na zalost je tako, mi ispadamo kao neka kolonija. Prvo GMO, pa onda prodaja zemlje strancima od 2014.godine, pa prodaja izvora pitke vode, ruda...itd . Nije normalno da ovako mali broj ljudi u ovakvoj zemlji zivi bedno.Umesto da sav potencijal usmerimo u nekom pravcu koji ce da podigne standar ljudi, mi samo radimo kako nam se kaze i u necijem interesu. Niko ne pita narod nista. Mi smo krivi jer vrtimo jedne iste u krug zadnjih 20 godina, sta smo mogli drugo da ocekujemo. Neko misli da moze da prodaje zemlju kao da je dobio u nasledstvo, kao da mu je deda ostavio! Po meni jedino TRAJNO RESENJE je referendum i caoo! Ne zanimaju me sto se neke strane korporacije bune i sto je njima u interesu da nam uvale GMO i da seju kod nas,..mi treba da se koncentrisemo na zdravu hranu i da to plasiramo svetu. Da li mislis da je to neki veliki problem da se naprave otkupne stanice ( kao nekada zadruge) i da ljudi prodaju svoje proizvode koje ce drzava da plasira dalje, bilo u velike markete bilo u inostranstvo,..pa mi vec  10 godina uvozimo pasulj iz Argentine(beli kao tetovac) i Kirgistana ( sareni) a oba su GMO!! Nije to toliki problam da se organizuju otkupne stanice, ali TO NEKOME NE ODGOVARA!
Pa ovaj covek pokljanja 40 tona kupusa, jer su stavili cenu 2 dinara za 1kg. HOCE DA LJUDI DIGNU RUKE OD BILO KAKVE PROIZVODNJE! A sve to da bi kasnije dosli stranci i oni preuzeli posao!

http://www.vesti-online.com/Vesti/Srbija/362299/Poklanja-gladnima-40-tona-kupusa-ne-da-ga-nakupcima

Ali da sad ne pretvaramo ovo u politiku,..moramo prvo da resimo pitanje GM useva i GM hrane kod nas. Stvoren je pritisak sa svih strana na vlast i treba ovo da sada izguramo do kraja da ih toliko pritisnemo da nemaju izbora nego da ne dozvole promet gmo hrane i gajenje GM useva! Ko moze neka dodje 4.Decembra ispred Skupstine

Van mreže Novaković Aleksandar

• Lutka
  • Član na forumu od: Okt 2013
  • Starost: 48
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Tabanović, Mionica, 200 mnv
« Odgovor #25 poslato: Decembar 01, 2013, 16:35:10 »

Dragane,
ja sam samo preneo stav Prof. dr Zorana Stanimirovića,šefa Katedre za biologiju veterinarskog fakulteta, a i koliko vidim vrlo cenjenog pcelara. On je rekao da se dize prevelika buka oko toga, kako je rekao da mi srbi dizemo buku oko svega i da je GMO odavno oko nas i da to nije nista straso.
 Sto se mene tice ja sam protiv i mojoj deci dajem iskljucivo zdravu i  neproskanu hranu.

Van mreže Đoko Zečević

• Administrator
  • Član na forumu od: Maj 2011
  • Starost: 79
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Zlatar planina (Bakalovina-Komarani) - 1200m
  • Tip košnice: DB 10-to ramne
« Odgovor #26 poslato: Decembar 01, 2013, 16:50:56 »
Bravo kolega Aco, tako i treba, decu čuvaj jer je trka za profitom jako surova a i inostrane ucene su do sada neviđene i takopđe surove i beskrupulozne?

Van mreže Radović Dragan

• Larva
« Odgovor #27 poslato: Decembar 03, 2013, 20:49:33 »

Van mreže Pavlović Srđan

• Jaje
  • **
  • Član na forumu od: Feb 2013
  • Starost: 55
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Stari divoš oko 330m.n.v
« Odgovor #28 poslato: Decembar 07, 2013, 23:58:30 »
Jako mi je drago da se ova tema sa neispravnom hranom komentarise jer GMO je uveliko kod nas od ulaska strani kompanija u poljoprivredu i zato nam kace brojeve na sve da bi mogli kontrolisati nase zdravo za njihovo zarazeno i otrovno. To nam je sansa da zaradimo za pristojan zivot ,onim koji svoj proizvod smeju na svakom mestu da promovisu i stanu iza kvaliteta iako nema firmiranu etiketu sa zakacenim brojem.
Zivot je kratak treba ostati covek

Van mreže Radović Dragan

• Larva
« Odgovor #29 poslato: Decembar 08, 2013, 15:52:02 »
Danas na sajmu nauke. Posledice GM ishrane i eksperimentalnog lecenja.