Autor Tema: Državni sajam u Beogradu 2013.  (Pročitano 25189 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Đoko Zečević

• Administrator
  • Član na forumu od: Maj 2011
  • Starost: 79
  • Pol: Muškarac
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Zlatar planina (Bakalovina-Komarani) - 1200m
  • Tip košnice: DB 10-to ramne
Odg: Državni sajam u Beogradu 2013.
« Odgovor #45 poslato: Februar 10, 2013, 18:16:14 »
Branko,
neznam da li si se razumeo sa Zoranom, ali on je postavio pitanje za fotku br. 139?
Ti si mu odgvorio sasvim drugačije a na slici broj 139 je zumba iliti mehanička pumpica za vađenje perge i ne verujem da je 300 dinara!?
Ovakvu prohoromsku pumpicu ili zumbu napravio je Nikola Todosić po uzoru na onu koja ja koristim više godina a koja je bila od mesinga!
Svojevremeno sam prvi pisao o pergi u našem časopisu i moj prijatelj iz Bgd prodao je nakon tok teksta preko 500 tih pumpica koje ja imam.
Naravno, Nidžo mi je poslao sada ovu novu (na tvojoj slici), koja je ekstra lagana i odlična  za veoma težak i mukotrpan rad - vađenje prge iz ramova!
A ja sam opisao način vađenja i način prikupljanja prege u časopisu br. 5/2009 str. 239!

O mnogim stvarima u pčelarstvu sam u raznim časopisima često prvi pisao ali  se to danas slabo ceni moj dobri kolega iz Ljiga!?

Pozdrav

Van mreže Radosavljevic Sasa

• Matica
  • Član na forumu od: Jan 2012
  • Starost: 42
  • "Župljanka" Brend iz Aleksandrovca Zupskog
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Rataje, Aleksandrovac Župa 350m
« Odgovor #46 poslato: Februar 10, 2013, 19:12:33 »
Djole i ja sam kupio zumbu za vadjenje perge kod firme Evrotom i kosta 300din.
Sto se tice cena kao na vasaru na standu po 3 do 4 prodavca i svi razlicito cene robu :o
Ja kupio jednu stvar za 600din a kada je posle 2 sata Aca otisao da kupi tu istu svar jedna prodavacica je cenila 700din pa sam pozvao ovu sto je meni pozvala i ona rece 600 din, dok ce ova druga reci 700din je kod mene u prodavnici i ja ovde je prodajem po 700din :o.........

Pozdrav Sasa
Košnica je alat a Pčelarenje zanat ;)

Van mreže Ćosović Momčilo

• Matica
  • Član na forumu od: Dec 2011
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Republika Srpska - Pale, 900 m
« Odgovor #47 poslato: Februar 11, 2013, 07:49:33 »
Утисци са сајма. Прво гужва невиђена. Очекивање да ћеш некога познатог срести спласне када уђеш. Ми смо дошли око 11,30 и тад је био прави кркљанац. Онако у пролазу на тренутак сам видио на степеницама Дивца и Верицу сликају се а у следећем пролазу сретнем и Сава Тадића касније још пар људи које знам са форума. Тек касније иза 14,00 часова када се гужва мало разишла могло се прићи штандовима и погледати. Као што Саша рече цијена за један производ је било различитих и преко 30%. Генералан утисак је да се има шта видјети и свакако је требало доћи. Јединствена прилика да се виде разлике у квалитету истог производа од штанда до штанда, да се види однос квалитета и цијене.
Слике нисам правио. Само из птичије перспективе се нешто могло видјети.

Van mreže Tadić Savo

• Jaje
  • **
  • Član na forumu od: Okt 2012
  • Starost: 49
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Stanišić 92m
« Odgovor #48 poslato: Februar 11, 2013, 08:35:40 »
Momcilo  bas sam se obradovao kad sam te video ,imao sam zelju i malo vise da se ispricamo ali ovo je bila prilika samo za videti se a ne i za popricati....velika guzva

Van mreže Radovanović Branko

• Larva
  • Član na forumu od: Feb 2012
  • Starost: 52
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Ljig, obronci planine Rudnik 450mnv
« Odgovor #49 poslato: Februar 11, 2013, 08:44:47 »
Branko,
neznam da li si se razumeo sa Zoranom, ali on je postavio pitanje za fotku br. 139?
Ti si mu odgvorio sasvim drugačije a na slici broj 139 je zumba iliti mehanička pumpica za vađenje perge i ne verujem da je 300 dinara!?
Ovakvu prohoromsku pumpicu ili zumbu napravio je Nikola Todosić po uzoru na onu koja ja koristim više godina a koja je bila od mesinga!
Svojevremeno sam prvi pisao o pergi u našem časopisu i moj prijatelj iz Bgd prodao je nakon tok teksta preko 500 tih pumpica koje ja imam.
Naravno, Nidžo mi je poslao sada ovu novu (na tvojoj slici), koja je ekstra lagana i odlična  za veoma težak i mukotrpan rad - vađenje prge iz ramova!
A ja sam opisao način vađenja i način prikupljanja prege u časopisu br. 5/2009 str. 239!

O mnogim stvarima u pčelarstvu sam u raznim časopisima često prvi pisao ali  se to danas slabo ceni moj dobri kolega iz Ljiga!?

Pozdrav
Poštovani kolega samo da objasnim malo objasnio sam alatku na slici 137 jer me je za nju pitao kolega Grada i ona je 300 din. Za sliku 139 je dao odgovor kolega Pajo pa ja nisam hteo da se ponavljam a kod Nikole sam uzeo zumbu za vađenje perge i platio je 500 din kod njega sam uzeo i žicu za ramove. Dok sam naprimer noževe na slici 138 platio jedan 600 a drugi 200 kod dva različita proizvođača još mi nije jasno zašto je tolika razlika bila ali pošto sam prvo uzeo onaj širi i po meni prostiji za 600 ovaj od 200 izgledao mi je kao poklonjen. Npr. grcilica za žicu ili kako se već zove na slici 140 je imala cenu od 180 koliko sam ja platio do čak 350 din na nekim tezgama.
Med na medu rodi

Van mreže Kovačević Marko

• Lutka
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Kragujevac 300m
« Odgovor #50 poslato: Februar 11, 2013, 14:06:30 »
Na sajmu je imalo sta da se vidi i povoljno kupi ali je bila velika guzva.

Van mreže Todosić Nikola

• Larva
  • Starost: 74
    • pcelarbnt
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Dračić, Valjevo 350m
« Odgovor #51 poslato: Februar 11, 2013, 15:58:15 »
Još i ovo
Da malo prokomentarisem komentare kolega u vezi cena, ali samo za moje proizvode i na mom standu:
- Obaveza svih izlagaca bila je da dostave SPOS-u Cenovnike svojih proizvoda i da se istih pridrzavaju.
- Na slici broj 139 kolege Branka je zumba za vadjenje perge, moje proizvodnje i prodavane su po 500,00 din./komad. Zumbe koje su se prodavale po 300,00 din. su sigurno drugog proizvodjaca i drugacije konstrukcije.
- Na slici broj 141 je kalem od 500 grama Inox-zice (Belgijske), debljine 0,35 mm, i koji se samo prodavao na mom standu po 600,00 din.
- Realno je ocekivati  razlicite cene proizvoda na standovima jer nisu od istog proizvodjaca.
- Kupovina uvek moze biti najpovoljnija kod proizvodjaca. 

Van mreže Ćosović Momčilo

• Matica
  • Član na forumu od: Dec 2011
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Republika Srpska - Pale, 900 m
« Odgovor #52 poslato: Februar 11, 2013, 18:04:50 »
Саво биће прилика још надам се. Лијепо је било видјети људе са форума и препознати их. Пар њих не бих никада препознао јер реална и виртуелна слика као да показују двије различите особе.
Што се тиче излагача имало се шта видјети а о цјенама немам никакав став. На сајму сам нашао и исте ствари различитих прозвођача а оне скупље ћу свакако купити искључиво због квалитета који је код неких производа и више него очигледан. Искрено се надам да је сајам свим излагачима испунио очекивања.

Van mreže Momčilović Ivica

• Gost
  • *
  • Starost: 54
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Smed.Palanka n.v. 200m
« Odgovor #53 poslato: Februar 11, 2013, 22:18:55 »
Nikola jedno pitanje za Vas, na sajmu sam kupio na vasem standu 500g inox zice za 600 din. kad sam kuci dosao probao sam da li je "hvata" magnet, i mogu vam reci da se bas lepi za magnet, pa me interesuje kakv je to belgijski inox.

Van mreže Todosić Nikola

• Larva
    • pcelarbnt
« Odgovor #54 poslato: Februar 12, 2013, 08:30:58 »
Ivice, Belgiski-INOX podrazumeva zemlju porekla (Belgiju).

Van mreže Avramović Gradimir

• Lutka
  • Član na forumu od: Jan 2013
  • Starost: 59
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Beograd
« Odgovor #55 poslato: Februar 12, 2013, 10:20:32 »

A da li "inox" podrazumeva da ne raguje na magnet, bez obzira odakle je?

Van mreže Vujašević Miloje

• Lutka
  • Član na forumu od: Jan 2013
  • Starost: 53
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Peuta - Podgorica 295 m-n/v
« Odgovor #56 poslato: Februar 12, 2013, 10:42:24 »
Kvalitetan inox ne privlači magnet. To sam pročitao u literaturi.
Ne kaži sve što znaš, ne čini sve što možeš, ne vjeruj svemu što čuješ.

Van mreže Momčilović Ivica

• Gost
  • *
  • Starost: 54
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Smed.Palanka n.v. 200m
« Odgovor #57 poslato: Februar 12, 2013, 15:57:21 »
To sam hteo da cujem kvalitetan inox ne privlaci magnet, a naravno da je belgijski inox iz Belgije  ;D, Toliko o kvalitetu zice sa sajma. ???

Van mreže Radović Dejan

• Larva
  • Član na forumu od: Dec 2012
  • Starost: 44
  • sto me neubi to me ojaca
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Subotica Aleksandrovac, zupa oko 350
« Odgovor #58 poslato: Februar 12, 2013, 16:07:03 »
inox ne privlaci magnet ako se zica hvata za magnet znaci da nije pravi inox

Van mreže Todosić Nikola

• Larva
    • pcelarbnt
« Odgovor #59 poslato: Februar 13, 2013, 08:44:04 »
Nikola jedno pitanje za Vas, na sajmu sam kupio na vasem standu 500g inox zice za 600 din. kad sam kuci dosao probao sam da li je "hvata" magnet, i mogu vam reci da se bas lepi za magnet, pa me interesuje kakv je to belgijski inox.
Ivice, ovo je originalni kalem, sa kojeg je premotavana zica na kalem od 500 grama koji ste Vi kupili od mene.