Autor Tema: Друштво пчелара "Чачак" из Чачка  (Pročitano 18717 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Munitlak Dragan

• Gost
  • *
  • Član na forumu od: Mar 2012
  • Starost: 62
  • Pol: Muškarac
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Čačak (Konjevići), nadmorska visina između 200 i 250m
Друштво пчелара "Чачак" из Чачка
« poslato: Januar 28, 2013, 19:12:30 »

Друштво пчелара "Чачак" из Чачка ће у недељу 03.02.2013. год, са почетком у 9.30 часова у   сали  Скупштине града Чачка одржати редовну  годишњу скупштину.
По завршетку рада скупштине предавање  на тему "Припрема пчелињих друштава за багремову пашу" за присутне пчеларе и госте одржаће Степа Степановић из Раче Крагујевачке
Такође се обавештавају пчелари да  замену   воска, куповину сатних основа и осталог пчеларског прибора могу обавити  и пре почетка рада скупштине.

Van mreže Đoko Zečević

• Administrator
  • Član na forumu od: Maj 2011
  • Starost: 79
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Zlatar planina (Bakalovina-Komarani) - 1200m
  • Tip košnice: DB 10-to ramne
Odg: Друштво пчелара "Чачак" из Чачка
« Odgovor #1 poslato: Januar 28, 2013, 22:12:11 »
Srećno vam bilo Dragane!
Stepa je, kada je pčelarstvo u pitanju pravi "gorski vuk".

Van mreže Bulatović Predrag

• Larva
  • Član na forumu od: Feb 2012
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: CG Berane-650
« Odgovor #2 poslato: Januar 29, 2013, 10:00:50 »
Nek vam je sa srecom skupstina i predavanje.

Van mreže Pantović Mirko

• Larva
  • Član na forumu od: Avg 2011
  • Starost: 64
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Ivanjica, oko 400m NV
« Odgovor #3 poslato: Januar 30, 2013, 22:10:47 »
 Kako pogodismo u isti dan da održavamo skupštinu pa nemožemo da se družimo   :-[

Van mreže Đoko Zečević

• Administrator
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Zlatar planina (Bakalovina-Komarani) - 1200m
« Odgovor #4 poslato: Januar 30, 2013, 23:10:01 »
I pčelari Čejtine, tj. "Zaltibor", takođe imaju u nedelju 03.02. Skupštinu!
Baš se potrefilo!?

• Gost
  • *
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Čačak (Konjevići), nadmorska visina između 200 i 250m
« Odgovor #5 poslato: Februar 01, 2013, 20:15:40 »
Mirko, pošto su skupštine istog dana onda se vidimo u Beogradu na državnom sajmu.

• Gost
  • *
« Odgovor #6 poslato: Februar 01, 2013, 20:28:45 »
Očigledno je da je   sezona pčelarskih savetovanja i  skupština u punom jeku (ako se ne varam moji Ivanjičani održavaju već drugu za nepuna dva meseca)
Drage kolege ostaje nam da još ovaj mesec sastančimo , pričamo  i planiramo aktivnosti za ovu sezonu  a oda dolazi ono najlepše  tj druženje sa našim pčelicama

• Gost
  • *
« Odgovor #7 poslato: Mart 16, 2013, 15:55:50 »
Danas je u organizaciji DP "Čačak" i DP "Čačanska pčela" u sali SO Čačak održano regionalno savetovanje pčelara Moravičkog okruga.
Pored prof. dr. Dušana Banjca iz Beograda, predavač je bio  i član našeg foruma Zoran Sević.
Po komentarima pčelara u toku i posle predavanja može se slobodno reći da je Zoranovo predavanje  bilo jedno od boljih i pčelarima razumljivijih
predavanja( precizno, svima razumljivo bez suvišnog teoretisanja) viđenim u zadnje vreme u Čačaku. Pravo predavanje jednog uspešnog pčelara praktičara.
Svaka Čast za Zorana.

Van mreže Delević Miško

• Gost
  • *
  • Član na forumu od: Apr 2013
  • Starost: 38
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Čačak, Trnava oko 600m
« Odgovor #8 poslato: April 26, 2013, 23:16:58 »
Još nemam nista vezano za pcelarastvo, sem ogromne zelje da zapocnem, cini mi se da imam idealan plac za to na vrhu Gornje Trnave. Sta mi je sve potrebno za pocetak (planirao sam za pocetak 4 kosnice)? Gde bih mogao to da nabavim? Da li bi i gde bih mogao da dodjem po neke savete i tako to...

Hvala unapred
=> pa može valjda nešto i zbog ljubavi, nije sve u parama <=

Van mreže Đoko Zečević

• Administrator
« Odgovor #9 poslato: April 27, 2013, 05:22:49 »
Dobro jutro Miško,
Imaš lepu lokaciju a kod tebe ili nedaleko od tebe (Samaila), ima dosta bagrema!
Da sam bliže pomogao bih ti rado, ali sam daleko i to je praktično nemoguće!
Ali, moja familija, rođak i prijatelj je Milun Mandić, poznati pčelar i vrstan stručnjak , živi u Viljuši!
Obrati se njemu sa mojom preporukom i nadam se da će ti pomoći i dati veoma korektan savet šta i kako da radiš?
Milunov telefon je: 064/38.60.110
Toliko za sada od mene.

Pozdrav i srećno!

Van mreže Delević Miško

• Gost
  • *
  • Član na forumu od: Apr 2013
  • Starost: 38
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Čačak, Trnava oko 600m
« Odgovor #10 poslato: April 27, 2013, 13:48:51 »
Hvala Đoko puno na informaciji, kontaktiracu pa se nadam da cu i nauciti. Citajuci po forumima cini mi se da je kasno sad za pocetak, to treba u rano prolece (ako sam dobro razumeo), pa bih onda ako je kasno ove godine zeleo prakticno da se upoznam sa pcelarastvom. Jos jednom hvala puno
=> pa može valjda nešto i zbog ljubavi, nije sve u parama <=

Van mreže Kostadinović Rade

• Matica
  • Starost: 69
  • 034/311-910, 064/190 54 77
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Godačica-Obronci Gledićkih planina 315 m-nv, sam.pč. staž 35 god.
  • Tip košnice: DB-12 90 kom, Kongresovka 10 kom, DB-10 10kom.
« Odgovor #11 poslato: April 27, 2013, 14:00:38 »
Sta mi je sve potrebno za pocetak (planirao sam za pocetak 4 kosnice)? Gde bih mogao to da nabavim?

Dragi kolega za sada se pcelarska godina odvija dosta dobro, pa ako si vec resio, sto je itekako vazno, krajem maja ove godine mozes da kupis rojeve od pcelara koji prodaju iste. Naravno podrazumevaju se i kosnice i osnovni pcelarski pribor. Uspostavi sto pre saradnju sa nekim od pcelara.
Za pocetak najbolje je da krenes sa 3 komada, eventualno 5. Obicno su pcelari sujeverni pa je neparan broj za srecu.
“Уметност живљења је када човек нађе склад између жеља и могућности“ – била је мисао и мото живота проф. др Десимира Деска Јевтића. Част ми је била дуго познавати Деска.

• Gost
  • *
« Odgovor #12 poslato: Februar 08, 2014, 17:27:20 »
Danas je u svečanoj sali gradske skupštine u Čačku održana izborna skupština Udruženja pčelara "Čačak".
Radu skupštine prisustvovali su pčelari društva u velikom broju kao i  i predstavnici gradske uprave na čelu sa gradonačelnikom Vojislavom Ilićem.
Ovom prilikom izabrani  su novi izvršni odbor kao i nadzorni odbor i disciplinska komisija UP "Čačak".

Članovi izvršnog odbora su:                                         Članovi nadzornog odbora:             Članovi disciplinske komisije:
1. prof.dr. Svetomir Stamenković -predsednik                              Borko Novaković                                       Savo Todorović
2. Radoš Dramićanin                                                                  Dragoljub Stefanović                                 Brane Savković
3. Dušan Kukić                                                                          Milutin Milošević                                        Dušan Starčević
4. Mirko Maričić
5. Borisavljević Slavoljub
6. Munitlak Dragan
7. Živanović Milan
8. Danilović Zoran
9. Ristić Slobodan
10.Ilić Žarko
11.Predrag Radovanović

Po završetku rada skupštine  predavanje za prisutne pčelare na temu " Formiranje ranih rojeva pre početka bagremove paše"
održao je Momčilo M. Milojević pčelar iz Kragujevca.

Van mreže Đoko Zečević

• Administrator
« Odgovor #13 poslato: Februar 08, 2014, 20:08:21 »
A koje predsednik Dragane?
Da li je dr Sveto predsednik IO ili Udruzenja?

Van mreže Milojević Momčilo

• Jaje
  • **
  • Član na forumu od: Dec 2012
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Kragujevac, Teferic nv 260m
« Odgovor #14 poslato: Februar 08, 2014, 20:45:18 »

Колега Драгане,
    Ево и овом приликом моје честитке за председнија Стеву и ново руководство Удружења пчелара Чачак.
    Импозантан број пчелара који је пратио рад Скупштине, или избројаних око 120 присутних како рече колега Зрнић на почетку рада.
    Програм за наредне четири године  веома амбициозано утврђен са јасним и прецизним показатељима само показује снагу и жељу за јачањем Удружења.
    Било ми је изузетно задовољство да пред пуном скупштинском салом пчеларки и пчелара Чачка одржим предавање о могућности искоришћавања слабих друштава  у функцији формирања нових ројева пре почетка багремове паше.
    Захваљујем на указаном гостопримству и пажњи која ми је пружена, а посебно на неколико склопљених нових пријатељстава.