Veliko zadovoljstvo je bilo juče biti u Novom Pazaru.
Pored dupke pune sale (preko 100 prisutnih), tu su bili naši članovi Foruma, braća Fehratovići, Nusret,
Fuad, Ismet, a Bogami i novi članovi od sinoć, hodža Faruk iz Tutina, Fikret, Sakip, Esad...
Nakon ličnog predstavljanja (iako sam više puta držao predavanja u N. Pazaru), upitao sam prisutne koliko imaju vremena
da odslušaju predavanje i da li da ga ograničimo vremenski na školski čas ili...
Jednoglasno su se izjasnili da imaju vremena (za to su došli danas) i da mogu govoriti koliko treba!
(ovo mogu potvrditi i naši članovi Foruma).
Ja lično imam speceofočnu koncepciju predavanja!
Sve što radim, želim da potkrepljujem praktičnim primerima i bez floskula i filozofiranja uvek navedem konkretne izvore primera
koji su najčešće iz moje pčelarske prakse.
Verovatno je to doprinelo da 120 minuta prođe jako brzo a nakon toga i mojih odgovora na brojna pitanja!!!
Sve u svemu, vrlo sam zahvalan poštovanim članovima Udruženja koji su sa velikom pažnjom slušali izlaganje tako da se
pored moga glasa, što se u narodnom žargonu kaže, "ni mjva nije čula" za tako dugačko vreme!
Nešto na čemu rukovodstvu i kolegama mogu biti vrlo zahvalan i posebno ih poštovati jeste što nijednu primedbu nisu imali (ikao je ovde dvojezično pismo), na moju prezentaciju koja je bila ćirilično napisana!
Čak me klega Alija (na moju konstataciju), i prekorio, jer kaže da oni poštuju ćiriločno pismo i da zbog toga budem potpuno opušten.
Hvala mu na tome jer sam i kansije na ručku uvideo da se radi o visoko razumnim i kulturnim ljudima.
Kamo lepe sreće da smo svi takvi.
Nakon predavanja, sa rukovodstvom sam se dogovorio o budućoj saradnji u oblasti pčelarstva.
Hvala dragom Bogu, ovde neću imati smetnji od mog "izvršnog sudije" jer ovo Udruženje ne pripada njegovoj opciji!!!
Evo seta sličica sa jučerašnjeg predavanja.