Poštovani članovi, zbog dužine teksta, nije obavezno čitanje.
Zaista sam u vrlo delikatnoj situaciji!
Razlog je što sve članove podjednako poštujem i uvažavam, nikada ne izdvajam nikoga niti sam dozvolio sebi
da ljude javno delim na one koji znaju i one koji manje znaju!
Ovo je zamišljeno kao mesto konstruktivne rasprave o različitim tehnikama pčelarenja kojih ima upravo, baš onoliko koliko
i samih članova na ovom Forumu!
Odavno je poznato da ma koliko mi diskutovali o nečemu, ipak svako od nas ima svoje specifičnosti u radu i njih treba poštovati.
Da, treba ih poštovati ali je ovde moguće izneti i drugačija mišljenja proizašla iz lične prakse pojedinaca,
uvek uvažavajući onoga ko je izneo nešto što se ne podudara sa njegovim stavom, mišljenjem, načinom rada i dr.
Tome se uvek nadam i zbog toga sam se radovao ovom Forumu!
Međutim, zbog nekakve, za mene apsolutno nerazumne netrpeljivosti, pišu se i diskusije koje počinju da budu u suprotnosti sa mojim očekivanjima ali Bogami i Pravilnikom ovog Foruma!?
Ja to zaista ne razumem!?
Ako je iko totalno povređen i popljuvan javno na sajtu, to sam ja sa mojih 65 godinaživota, ali ovo izjavljujem iskreno, nemam u sebi mržnje i tolikog animoziteta, pa otuda i često biram reči koje bih mogao upravo ovde na mom privatnom sajtu da izreknem!
Ali ja to neću baš zbog članova i kolega koji, dopuštam sebi da je tako, imaju i drugačije mišljenje i simpatije prema mom
"izvršnom sudiji", koji me je tako javno popljuvao kao da sam najprljavija krpa!?
Znam dobro kada bih to radio da bih ugrozio i moje neke prijatelje, za koje ne bih želeo da se zbog mene bilo kome zameraju!
Inače, za sve posotoji i drugi pravnički put i ljudi zaduženi za tu oblast pa neka oni utvrde da li sam ja u krivu?
Zbog, zaista pojedinih reako bih potcenjivačkih poruka prinuđen sam da drugačije razmišljam!
Žao mi je da kolege isključujem sa Foruma, jer sam ovo sve velikim naporom sticao.
Svakome izrazio poštovanje pri učlanjenju i dolasku na ovaj Forum ali se izgleda pojedinci zaboravljaju
da je ovo privatan sajt i da vređanje ni po kom osnovu nesme da se događa!?
Da li neko više zna ili je prepisivač, ili predavač, to ostaje celokupnom članstvu da o tome odluči, odnosno da ignoriše onoga
ko tako komotno i nonšalantno piše!?
Ne može se niko potcenjivati, ne može se omalovažavati niti vređati ničija ličnost, pogotovo kada nije imenom pomenut!?
A ko koliko zna ostavite nama običnim pčelarima (koji smo večiti učenici), da o tome sudimo, rado se sećajući one čuvene Sokratove rečenice: "Ja znam da ništa ne znam"!!!
Šta misle ovi što su ubeđeni da sve zanju, kako su se osećali njegovi učenici iliti protivnici, kada je izgovorio ovu rečenicu?
Ovo je postalo vrlo osetljivo, a ja pokušavam da to sve održim i da se kolegama ne zamerim, ali ipak oni mene ne "zarezuju" ni 1% i teraju po svome!?
Naproosto ne mogu da se načudim toj ljudskoj nepažnji!?
Teškoće u održavanju ovog sajta nisu samo do pojedinih članova koji pišu nekontrolisano, već kao što čitam krenuli su (upravo i naši članovi odavde), na velikom forumu da se "rugaju" nažalost Milkjovom predavanju i ovome što mi ovde radimo volonterski!?
Pročitajte u postovima DP "Apatin" pa ćete se uveriti u izrugivanju... sa "copi paste..." u sl.
Direktan atak na naš rad i trud na ovom Forumu, da kolegama prenesemo ono što znamo!
Sramota velika?
Kolega Rade traži da mu obrišem poruku, možda je i u pravu, ali moram imati konkretan razlog za to, njegovom rukom napisan i javno objavljen?
Ja sam ga zamolio da argumentima odgvori ali, on se nosi mišlju da odustane od svega..., što bi bilo totalno nepromišljeno!?
Drugi kolega se uvredio što sam očekivao od njega da piše o pčelarstvu (jer je odličan poznavalas istog), kome sam se radovao da postane član, i on traži da izbrišem moju poruku...pa se pitam, aman ljudi (izvinjavam se ogromnoj većini), zašto vam je tako "kratak fitilj" i ne možete ama baš ništa protumačiti i drugačije, izbrojati do sto i napisati odgovor u kome ćete pokazati svoje ogromno pčelarsko znanje, jer smatram da se samo tim pobeđuje svaki oponent.
Treći napušta Forum a da ničim nije pomenut ama baš ni jednojnjedinoj reči, ali...!
Kome sada ugoditi, pitam se danas uoči sutrašnjeg velikog Pravoslavnog Praznika???
Ne želim da budem grešan, ali ovo mene ne samo finansijski košta već Bogami i nerava!
I Vasa Pelagić je pisao, da se samo još boljim radom i znanjem može poraziti "protivnik", ako tako uslovno mogu da napišem!
I na samom kraju, ukoliko se bude slično dogodilo i osetim trunku vređanja i nepoštovanja bilo kog člana ovog Foruma,
takvom članu ću ubuduće zabraniti pristup Forumu, bez ikakvog javnog obaveštenja.
Ovde moraju biti spokojni i uvažavani (bar javno), oni koji žele da plemeniti rad sa pčelama podele sa drugima ili od drugih nešto više nauče.
Hvala na razumevanju.