Autor Tema: Druženje pčelara Rekovca  (Pročitano 3053 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Đoko Zečević

• Administrator
  • Član na forumu od: Maj 2011
  • Starost: 79
  • Pol: Muškarac
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Zlatar planina (Bakalovina-Komarani) - 1200m
  • Tip košnice: DB 10-to ramne
Druženje pčelara Rekovca
« poslato: Novembar 13, 2012, 07:14:16 »
U nedelju, 11.11.2012. godine imao sam čast i zadovoljstvo da prisustvujem tradicionalnom druženju pčelara Levačkog kraja
u Šumadiji.
Predsednik društva iz Rekovca, prof. Boban Rajković pozdravio je goste a domaćin i kolačar pčelarske Slave za ovu godinu, bio je profesinalni pčelar Milan Jevtić  iz Oparića.
Lep i sunčan dan okupio je u Crkvenoj sali pčelare Rekovca i goste iz Jagodine, Kragujevca, Kraljeva, Kruševca, Arilja, Bajine Bašte, Nove Varoši, Trstenika...
Iako je Oparić udaljen od Zlatar preko 200 km, ja sam po drugi put bio među Levačkim pčelarima!
Druženje je bilo veoma prijatno i sadržajno.
Uzgred pored druženja sa poznanicima i razmena iskustava i mišljenja u pčelarstvu uvek je višestruko korisna.
Meni je to dovoljan razlog da  ne brojim kilometre.

Van mreže Kostadinović Rade

• Matica
  • Starost: 69
  • 034/311-910, 064/190 54 77
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Godačica-Obronci Gledićkih planina 315 m-nv, sam.pč. staž 35 god.
  • Tip košnice: DB-12 90 kom, Kongresovka 10 kom, DB-10 10kom.
Odg: Druženje pčelara Rekovca
« Odgovor #1 poslato: Novembar 13, 2012, 07:29:26 »
Imao sam veliko zadovoljstvo da budem i ja deo te velike manifestacije, koja je okupila pcelare iz mnogih krajeva Srbije.
Oparic je malo selo u srcu Levca, ali svakako sa oko 4000 pcelinjih zajednica najvece u Srbiji, a verovatno i mnogo sire.
Nadam se da ce nam Djoko ovde prikazati jos mnogo fotografija sa navedene svecanosti.
“Уметност живљења је када човек нађе склад између жеља и могућности“ – била је мисао и мото живота проф. др Десимира Деска Јевтића. Част ми је била дуго познавати Деска.

Van mreže Đoko Zečević

• Administrator
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Zlatar planina (Bakalovina-Komarani) - 1200m
« Odgovor #2 poslato: Novembar 13, 2012, 08:10:28 »
Prof. Lazović Slobodan iz Kraljeva, bivši urednik našeg časopisa Pčelar, održao je kratko predavanje
ili bolje rečeno ekspoze o svojoj novoj knjizi iz praktičnog pčelarstva.

Susret sa slepim pčelarom Žolom iz Sekuriča (260 košnica), bio je za mene posebno dirljiv.
Sa Životijem - Žolom sam se ranije upoznao i često pričamo telefonom!
Odavno imam  želju da napišem jednu lepu priču o Žoli jer ima vrlo interesantnih detalja iz njegovog pčelarskog života?
Pre podne sam obišao i jedan Žolin pčelinjak.

Naravno, druženje sa Draganom, Milanovim bratim koji ima preko 1300 društava, Radetom, prof. Stiošom iz Jagodine, Branom Ristić iz Jagodine, Nešom iz Kruševca, Mićom Pećinarom iz Arilja i drugim kolegama ostaće mi u vrlo lepom sećanju

Van mreže Đoko Zečević

• Administrator
« Odgovor #3 poslato: Novembar 13, 2012, 08:16:31 »
Da kolega Rade, ima dosta fotografija ali mislim da je ovo sasvim dovoljno da kolegama približi nedeljno druženje
u Opraiću.
Ti si svakako bio vrlo raspoložen a evo samo još jedne fotke pčelara koji rade kod Milana na pčelinjacima!
Neko za stalno a Rade povremeno?

Učinio si vrlo lep gest što si uramio sliku vas Milanovih pomagača!