Juce 4. oktobra otvoren je 38. tradicionalni Festival meda u Tasmajdanskom parku u Beogradu.
Organizatori su oba beogradska drutva pcelara u saradnji sa Gradom i SPOS-om.
Ova manifestacija traje uobicajenih 4 dana i bice zatvorena u nedelju 7. oktobra tekuce godine.
Obzirom da sam poslednjih desetak godina redovni posetilac ovog Festivala zapazio sam da je svake godine sve manje i manje izlagaca pcelinjih proizvoda, a nesto je manje i opreme. Ovome su u ogromnoj meri doprinele lokalne izlozbe koje se odrzavaju svakog meseca u beogradskim
opstinama, sto izlagaci koji dolaze samo na ovaj sajam ne opravdavaju.
Cena meda je najcesce 600din/kg, jedino je tamni med 700din. Bocica propolis kapi od 20ml je 150dinara.
Bile su vec oko 6,30 sati novinarske ekipe RTS, Studio B, i jos nekoliko TV stanica. Ova medijska najava nadam se da ce doprineti da danas bude vise posetilaca, jer ih juce nije bilo mnogo, a i prodaja pcelinjih proizvoda je manja od predhodnih godina. A sigurno i teska ekonomska situacija ne pogoduje izlagacima.
Plasticne hranilice su bile 110din, ramovi 30din, stipaljke za papirice za varou 30din, plasticne telgle sa poklopcem od 1kg 16din. Mislim da su ovo primerene cene, obzirom da je sve mnogo poskupelo, sto svakodnevno osecano u svojim sve tanjim novcanicima.
Mnogo sam se raspisao, a Umeljic me ceka u 5,45h jutros da ponovo idem sa njim i pomazem mu u prodaju pcelarske literature.