Autor Tema: VIII ИЗЛОЖБА МЕДА И ПЧЕЛИЊИХ ПРОИЗВОДА И ПЧЕЛАРСКЕ ОПРЕМЕ  (Pročitano 11185 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Knežević Mirko

• Larva
  • Član na forumu od: Dec 2011
  • Starost: 41
  • Pol: Muškarac
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Nova Varos, 960 mnv
Са задовољством могу да објавим да ће се Oсма изложба меда  и пчелињих производа и опреме одржaти   20. августа - понедељак ,  у центру града. на градском тргу.
Очекује се  преко 40 излагача , са територије општине Нове Варош и шире - Ниша, Смедеревске Паланке, Ужица, Крагујевца , Прибоја , Пријепоља.....
Манифестација ће се одржати у организацији Удружења пчелара "Златарка" и Туристичко-спортског центра ''Златар'' , а  под покровитељством Скуппштине опшштине Нова Варош.
Учесници ће такође и представити  своје  традиционалне вредности кроз народне рукотворине и сувенире, јела и пића у оквиру седме изложбе "Златне руке Златара".

У 11,00 часова је званично отварање манифестације и културно-уметнички програм.

Добродошли!
Ne napredovati znaci nazadovati!

Van mreže Daniloski Blagoja - tajmistance

• Matica
  • Član na forumu od: Jan 2012
Драге колеге,пре свега желим добар провод свим учесницима и организаторима ове изложбе!
Посебно према пз.Златарка са Нове Вароши, и желим да се добро дружите и проведете,иако сам и ја требао да доѓем,јебига  не може се све од једном,па користим ову прилику да се захвалим нашем
домаќину Зечевиќу и председнику Дивцу,што су ме почаствовали и  позвали да будем гост на овом скупу.
поздрав из Македоније!

Van mreže Ćosović Momčilo

• Matica
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Republika Srpska - Pale, 900 m
У име пчелара Пала овим путем желим да се захвалим нашим домаћинима Г. Драгану Дивцу и Ђоку Зечевићу прво на позиву а затим и на засита лијепом дочеку и дружењу које ћу ја сигурно а вјерујем и моје колеге памтити док сам жив. Оно што ме је наивише импресионирало је свакако вожња језером кроз резерва Увац и обилазак Ледене пећине. Све попраћено дружењем са колегама пчеларима форумашима и људима представницима општине Нова Варош. Срдачност, отвореност, искреност и могао бих додати још доста епитета за људе који су ми јучерашњи дан уљепшали. Наравно изузетно ми је драго што сам стиснуо руке и колегама са форума "деди" Слободану Луковићу, Салету Радосављевићу, Микију Добродолцу и моногим другима. Оно што овдје треба истаћи је да је направљен први корак ка, ако Бог да, братимљењу Удружења пчелара са Пала и УП Златарке из Нове Вароши, па ако све буде како треба ред би био да се и ми покажемо као добри домаћини драгим пријатељима које смо стекли на овом дружењу.
Поздрав за све колеге пчеларе а пчеларима из Нове Вароши желим да са што мање проблема очувају природно богатство од Бога дато.
(слике иду вечерас)

• Matica
И да ми се колега Раде Констадиновић не нљути што га у први мах заборавих. Поздрав за њега и да се ако Бог да виђамо на оваквим дружењима.

Van mreže Kostadinović Rade

• Matica
  • Član na forumu od: Maj 2011
  • Starost: 69
  • 034/311-910, 064/190 54 77
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Godačica-Obronci Gledićkih planina 315 m-nv, sam.pč. staž 35 god.
  • Tip košnice: DB-12 90 kom, Kongresovka 10 kom, DB-10 10kom.
I ja jos uvek sam pod sjajnim utiscima druzenja u Novoj Varosi 19 i 20, a u Lucanima 20. i 21.08.
Inace otisao sam jedan dan ranije, a na autobuskoj stanici u 18h cekao me je Djoko Zecevic, a odmah je tu dosao i Dragan Divac.
Obisli smo to vece rodno mesto kolege Divca i videli njegov veliki pcelinjak od oko 120 kosnica u prelepoj netaknutoj prirodi na preko 1200mnv. Naravno docekala nas je njegova majka koja tu stalno zivi,a Dragan svakodnevno dolazi, posto ima stan u NV.
Naravno obisli smo i prostorije za vrcanje i skadistenje meda kolege Divca i probali sve vrste ovogodisnjeg meda, preko 2 tone (seleci je pcelar). Jos rece da su predhodnog dana deca preskolskog i skolskog uzrasta iz Nove varosi, njih nekoliko desetina, degustirala med u njgovoj prostoriji, a bogami posle su isto vece njihovi roditelji kupili dosta tegli meda. Posebno bi istakao lepo vaspitanje jedne male devojcice koja je rekla "ja bi jos malo vode", a kada je Dragan pozvao da proba med ona je rekla "hvala, ja sam se vec posluzila". Sve nam je to Dragan sa ponosom ispricao.
Posle toga odlazim sa Djokom kod njegove kuce na Brdo Zlatar.
E tu je vec pao mrak, ali nam nije to ni najmanje smetalo da raspalimo rostilj sa domacim cumurom.
Na 2 metra od rostilja vec je pod vinjagom postavljen sto sa tanjirima i priborom za veceru.
Ma Djoko, za sve ga majka rodila, vrlo brzo ispece punu serpu razlicitog mesa.
Miris rostilja se osecao, a dim mamio, a domacin pozva i cenjene komsije gos. Iliju sa suprugom pa nam se pridruzice. Jos posluzi vino iz Aleksandrovca dobro ohladjeno. Ilija evocira uspomene iz sezdesetih godina proslog veka kada je radio u Namenskoj industriji u Kragujevcu, a radni vek je zavrsio u Vazduhoplovnom zavodu.
To je izvestaj za nedelju 19.08.2012.g.   
“Уметност живљења је када човек нађе склад између жеља и могућности“ – била је мисао и мото живота проф. др Десимира Деска Јевтића. Част ми је била дуго познавати Деска.

• Matica
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Godačica-Obronci Gledićkih planina 315 m-nv, sam.pč. staž 35 god.
И да ми се колега Раде Костадиновић не нљути што га у први мах заборавих. Поздрав за њега и да се ако Бог да виђамо на оваквим дружењима.

Kako da se ljutim dragi moj Momcilo, brado moja.
Ovakvo druzenje se pamti mnogo vise od punih kanti meda i pcelarske godine.
Puno hvala Draganu Divcu i Djoki na licnom pozivu meni i vremenu koje su odvojili da me ugoste.
“Уметност живљења је када човек нађе склад између жеља и могућности“ – била је мисао и мото живота проф. др Десимира Деска Јевтића. Част ми је била дуго познавати Деска.

Van mreže Radosavljevic Sasa

• Matica
  • Starost: 42
  • "Župljanka" Brend iz Aleksandrovca Zupskog
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Rataje, Aleksandrovac Župa 350m
Oko 10:40h smo se uputili na trg u Novoj Varoši gde je bio skup Pčelara i Izložba meda i pčelinjih proizvoda i poreme.
Na trgu je goste dočekivao Predsednik UP"Zlatarka" Dragan Divac kome se zahvaljujem na pozivu i koji u svom govoru sa bine kada se obraćao prisutnim gostima pomenu i Aleksandrovac Župski HVALA Dragane.
A na trgu sve sama imena iz sveta pčelarstva ne samo kod nas već iz susednih država "Republike Srpske i Crne Gore"
Prve goste koje smo upoznali lično su Pčelari iz Republike Srpske na čelu sa Predsednikom udruženja pčelara iz Pala Žarkom Šumarom,Ćosović Momo, Aca Lizdek, Mladjo Šljivić . . .
Šta reći za doajena pčelarstva koga prvi put lično upoznajem Slobodan Luković koga svi zovu DEDA
U 11:30 je počeo kulturno umetnički program, posle koga je Predsednik UP"Zlatarke" Dragan Divac pozdravio prisutne goste i poželeo im lep boravak u gostima....
Napravio sam par slika sa trga . . .
Košnica je alat a Pčelarenje zanat ;)

• Matica
U 13:30h podjosmo put Specijalnog Rezervata Prirode "UVAC" na kome se nastavilo druženje na dva broda sa oko 80 gostiju koji je "krstario" gotovo 4h na brodovima je bio Ručak za sve goste.
"Ovo se nemože prepričati ovo treba videti i doživeti"
Pravi je užitak i čast ručati sa Pčelarima koji su se dokazali u Pčelarstvu u svojim Udruženjima Pčelara, da ih sada ne spominjem jer ću sigurno nekoga i zaboraviti i bilo bi mi krivo.
Još jednom hvala Draganu Divcu na Pozivu.
Sledi set slika . . .

• Matica
Ručak je protekao u lepom raspoloženju.
O gostoprimstvu samo reči HVALE NA SVEMU što smo juče videli i doživeli . . .

• Matica
Ambijent Rezervata "UVCA" i Prirode pravcem plovidbe. . . .

• Matica
Obišli smo "Ledenu pećinu" . . .

• Matica
I nakraju da se zahvalim Draganu Divcu i Djoki Zečeviću i svim Pčelarima koji su bili prisutni.

Pozdrav Saša. . .

• Matica
Свака част Сале за слике. Шта да се још стави а да се не понавља.

• Matica
Свака част Сале за слике. Шта да се још стави а да се не понавља.

I ja se pridruzujem cestitkama kolegi Sasi na sjajnim fotografijama. Umesto da se sprema na more, gde sutra putuje on nam ovde prezentuje hronoloski dogadjaje sa druzenja.

Van mreže Šljivić Mlađen

• Larva
  • Starost: 79
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Pale, Rogoušići 840m LR,
  • Tip košnice: LR, RV,EV
                  Želio bih i ja da da se pridružim kolegama koji čestitaše domaćinima na lijepom dočeku i
organizaciji. To je jednostavno nemoguće opisati riječima, pa čak ni fotografijom. To jednostavno ostaje u sjećanju za sva vremena. A domaćini su bili nešto što se rijetko viđa. Sadašnji predsjednik, bivši, kao i ostali
sve su činili da se ugodno osjećamo. A šta reći novo za Đoleta koji je fercerao kao da ima tek 30 leta.
NJegova energija je  zaista nevjerovatna. Svuda je stizao, da snima, da sa svima porazgovara da bude vozač, konobar, svakoga se sjeća prava, živa enciklopedija. Na kraju druženja nam još i uz gusle zapjevao. Jednom riječju je čast upoznati ovakve ljude kakvi su Đole i Divac, a posebno ih imati za prijatelje. Takođe mi je bilo drago upoznati mnoge kolege sa foruma, ali vrijeme je brzo prošlo, pa se nije moglo možda i bolje upoznati. Na kraju pored dragih domaćina želim pozdraviti isve kolege sa foruma,
kako one koje sam upoznao tako i one koje nisam stigao upoznati. Za sve srdačan pozdrav sa Pala.