I ja jos uvek sam pod sjajnim utiscima druzenja u Novoj Varosi 19 i 20, a u Lucanima 20. i 21.08.
Inace otisao sam jedan dan ranije, a na autobuskoj stanici u 18h cekao me je Djoko Zecevic, a odmah je tu dosao i Dragan Divac.
Obisli smo to vece rodno mesto kolege Divca i videli njegov veliki pcelinjak od oko 120 kosnica u prelepoj netaknutoj prirodi na preko 1200mnv. Naravno docekala nas je njegova majka koja tu stalno zivi,a Dragan svakodnevno dolazi, posto ima stan u NV.
Naravno obisli smo i prostorije za vrcanje i skadistenje meda kolege Divca i probali sve vrste ovogodisnjeg meda, preko 2 tone (seleci je pcelar). Jos rece da su predhodnog dana deca preskolskog i skolskog uzrasta iz Nove varosi, njih nekoliko desetina, degustirala med u njgovoj prostoriji, a bogami posle su isto vece njihovi roditelji kupili dosta tegli meda. Posebno bi istakao lepo vaspitanje jedne male devojcice koja je rekla "ja bi jos malo vode", a kada je Dragan pozvao da proba med ona je rekla "hvala, ja sam se vec posluzila". Sve nam je to Dragan sa ponosom ispricao.
Posle toga odlazim sa Djokom kod njegove kuce na Brdo Zlatar.
E tu je vec pao mrak, ali nam nije to ni najmanje smetalo da raspalimo rostilj sa domacim cumurom.
Na 2 metra od rostilja vec je pod vinjagom postavljen sto sa tanjirima i priborom za veceru.
Ma Djoko, za sve ga majka rodila, vrlo brzo ispece punu serpu razlicitog mesa.
Miris rostilja se osecao, a dim mamio, a domacin pozva i cenjene komsije gos. Iliju sa suprugom pa nam se pridruzice. Jos posluzi vino iz Aleksandrovca dobro ohladjeno. Ilija evocira uspomene iz sezdesetih godina proslog veka kada je radio u Namenskoj industriji u Kragujevcu, a radni vek je zavrsio u Vazduhoplovnom zavodu.
To je izvestaj za nedelju 19.08.2012.g.