Autor Tema: DP."Ivanjica" Ivanjica  (Pročitano 36994 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Tomicevic Blagomir-Grade

• Matica
  • Član na forumu od: Jan 2012
  • Starost: 78
  • Pol: Muškarac
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Golija 1300M.
Odg: DP."Ivanjica" Ivanjica
« Odgovor #75 poslato: Decembar 25, 2016, 20:17:22 »
Radovo predavanje je bilo vrhunsko kao i druženje sve je proteklo u duhu dobrih drugova i pčelara kako to i dolikuje Ivanjičanima.
Deda je nešto uslikavao nema ga da to objavi neznam dali je živ,Đoko i Aco napraviše mu sa onim fotkama zavrzlamu.

Van mreže Kostadinović Rade

• Matica
  • Član na forumu od: Maj 2011
  • Starost: 69
  • 034/311-910, 064/190 54 77
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Godačica-Obronci Gledićkih planina 315 m-nv, sam.pč. staž 35 god.
  • Tip košnice: DB-12 90 kom, Kongresovka 10 kom, DB-10 10kom.
« Odgovor #76 poslato: Decembar 25, 2016, 22:51:20 »
Sta reći, posle mog trećeg po redu predavanja za 3 godine u Ivanjici....osim veliko Hvala na ukazanom poverenju.
Svakako, veliki podstrek i nadahnuće ulio mi je svojim prisustvom predsednik SO Ivanjica.
Ako se ne varam, ovo je prvi put da za mojih 113 predavanja, kao predavač SPOS-a, prisustvuje skupu i predsednik Opštine.
A ponovo, tehnička podrška mi je bio venčani kum poznatog muzičara Bore Čorbe, sada već slobodno mogu reći i moj prijatelj.

Aca Bogdanovič, po mojoj proceni, sjajno je vodio društvo 4 godine (obezbedjena prostorija Društva u njegovom mandatu),
povećan broj članova, dosta novih mladih pčelara, saradnja sa voćarima i veoma važna sa opštinskim rukovodiocima. A i saradnja sa TV je od izuzetnog značaja. Juče kamere ne gasiše 2 sata.

Mirko Pantović-Djedo, preuzeo je Društvo u velikom razvoju, a svojom energijom, siguran sam da će nastaviti uspešan rad.
Na ručku, Mirka teško ubedismo da sedne, kako doliku u vrh sofre, a prvi mu se konobar obrati "Gospodine Predsedniče".
"Tako treba"....davno, jedan drugi Predsednik reče.
A i Grade se pohvali kao lovac i stolar...šta je sve i na tim poljima postigao... Čak je i krevet za Randju znalački prepravio. Ali to je duga priča, sa srećnim krajem.

Još jedan dan za nezaborav u Ivanjici.
Pozdrav od srca dragim Prijateljima.
“Уметност живљења је када човек нађе склад између жеља и могућности“ – била је мисао и мото живота проф. др Десимира Деска Јевтића. Част ми је била дуго познавати Деска.

Van mreže Randjić Miodrag

• Larva
  • Starost: 78
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Kušići: 1000m, Lisa: 400m
  • Tip košnice: LR
« Odgovor #77 poslato: Decembar 26, 2016, 21:29:31 »

Prijatelju i kolega Rade, tvoje predavanje prisutni pčelari ocenili su ocenom odličan (5). Rad naše Skupštine preneo si bolje nego Ivanjička televizija. Ništa dodati ni oduzeti.

Pozdrav prijatdelju.

Van mreže Đoko Zečević

• Administrator
  • Starost: 79
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Zlatar planina (Bakalovina-Komarani) - 1200m
  • Tip košnice: DB 10-to ramne
« Odgovor #78 poslato: Decembar 27, 2016, 00:04:56 »
Ma naš Rade - Šumadinac je car!
Nema mu ravna trenutno među predavačima u Srbiji kada je tema Rojevi u pitanju!
Ali i drugim temama vlada profesionalno!
Ljudi ga zovu na sve strane!
Ne bi se Ivanjički pčelari trudili da ga pozovu po treći put da održi predavanje da ne vredi!
I po treći put sve pohvale od komšija!
Bravo Šumadinac

Van mreže Kostadinović Rade

• Matica
  • 034/311-910, 064/190 54 77
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Godačica-Obronci Gledićkih planina 315 m-nv, sam.pč. staž 35 god.
  • Tip košnice: DB-12 90 kom, Kongresovka 10 kom, DB-10 10kom.
« Odgovor #79 poslato: Decembar 27, 2016, 06:06:18 »
Nema mu ravna trenutno među predavačima u Srbiji kada je tema Rojevi u pitanju!
Ali i drugim temama vlada profesionalno!

Hvala svima na pohvalama i podrškama, ali mnogo lakše je ići uzbrdo...a kada dodje vreme, nizbrdo se brzo strmoglavimo.

Slažem se da mi je tema "Paketni rojevi" prva na spisku i moja "slabost", i sada traje do 120 min, 90 min... a o njoj
veoma malo ima u pčelarskim knjigama, najviše 1-2 stranice, a i predavači retko pričaju o tome, a sve veći je promet
pčela u svetu, a poslednjig godina i kod nas, na ovaj način.
Tu temu još uvek dogradjujem (naravno i ostale)  i posle  6 godina rada sa ovim rojevima, pa posle Kamenova 2014.g. na
najvećem Saboru pčelara Balkana, 28.1.2017.g. održaću je najbrojnim članstvu na ovim prostorima, oko 800 članova, u
Društvu pčela Beograd, Božino društvo. Objavljen je u majskom broju 2016.g. njihovog časopisa moj tekst o Paketnim pa
ubrzo dodje i poziv za predavanje na tu temu.
“Уметност живљења је када човек нађе склад између жеља и могућности“ – била је мисао и мото живота проф. др Десимира Деска Јевтића. Част ми је била дуго познавати Деска.

Van mreže Pavlov Dragi

• Matica
  • Član na forumu od: Feb 2013
  • Lokacija pčelinjaka i nadmorska visina: Demir Kapija, Došnica, 174 mnv
« Odgovor #80 poslato: Decembar 27, 2016, 18:45:58 »
Čestitke kolega i prijatelju Rade.
Nema boljeg predavanja od predavanje pčelara praktičara, a kao što reče i naš domaćin, na temu o paketnim rojevima si u svom elementu.
I ostale teme koje imaš na repertoaru obrađuješ na najvišem nivou, a posebno imponuje tvoje zalaganje za nadogradnju tvog znanja, jer redovno pratiš predavanja kad god imaš priliku za to.
Zato nije slučajno što imaš poziva za predavanje na velikim skupovima kao Kamenovo a evo i Beograd.

Pozdrav druže,